KOMFORTABELT ALTERNATIV: Og lekre er de også. Få mer informasjon om disse pluss enda flere kilehæler i bildeviseren under. Foto: Produsentene
KOMFORTABELT ALTERNATIV: Og lekre er de også. Få mer informasjon om disse pluss enda flere kilehæler i bildeviseren under. Foto: Produsentene Vis mer

Sandaler

Sommerens stiligste kilehæler

Her er 38 høye sandaler for deg som ikke er interessert i å lide for skjønnheten.

Publisert


Stem her!

Hva foretrekker du?Hvem sier at du ikke kan få både pose og sekk? Med sesongens kilehæler gjør du nettopp det.

Høye sandaler som ikke bare er fine å se på, men også er komfortable.

Foretrekker du lave sko? Sjekk ut 30 lave sandaler som er så fine at de ikke trenger hæl.

SE OGSÅ: Gjør føttene sandalklare

Kilehæler
 
56 (50%)
Lave sko
 
25 (23%)
Vanlige hæler
 
21 (19%)
Platåsko
 
6 (5%)
Usikker
 
2 (2%)
Flatforms (aka Spice Girls-sålen)
 
1 (1%)

Fordeler vekten bedre

Kilehæler er et mer behagelig alternativ til sandaler med tynnere hæler.

Kilehæl betyr at det ikke er noe luft mellom hælen og skoen, men at skoen gradvis blir høyere bak.

Det betyr at vekten blir jevnere fordelt over hele fotsålen, spesielt hvis skoen i tillegg har platå og hvis selve sålen inni skoen har en forholdsvis slak vinkel.

Sesongens trender

Denne våren og sommeren er det 70-tallet som først og fremst dominerer motebildet.

Det er slengbukser, konjakkbrune vesker og skinnsandaler med hæler i naturmaterialer som tre og hamp.

Se 38 kjøpetips her:


Slik styler du dem

Det kan være greit å huske på at sandaler som går godt opp på ankelen kan få beina til å se kortere ut og gjøre leggene kraftigere.

I så fall, gå for en naturbrun modell, gjerne i nærheten av din egen hudtone, hvilket har en forlengende effekt, eller bruk en strømpebukse i samme farge som sandalene.

Se hvordan stjernene styler dem her:


Husk dette før du kjøper

Uansett om du velger en sandal i skinn, skinnimitasjon eller tekstil – kan det være lurt å sjekke det midterste symbolet på klistremerket som viser hvilke materialer skoen er laget av.

Innersålen bør nemlig helst ikke være syntetisk, men i skinn. Spesielt i fottøy du ønsker å gå barbent i, ellers kan det fort bli klamt. Ikke særlig behagelig er det når foten glir fram og tilbake heller, og det kan gi vonde gnagsår.

Har du funnet et par du bare MÅ ha, men som har syntetisk innersåle? Da kan du prøve å unngå problemet ved hjelp av løse innleggssåler i skinn. Dette kan imidlertid være vanskelig å få til pent på enkelte modeller, hvor innleggssålen vil synes veldig godt.

Unngå vonde sandalføtter

Er sandalene veldig vonde i begynnelsen, kan du forkorte «innkjøringsperioden» kraftig ved å dynke dem i en blanding av vann, alkohol og såpe.
Om skoen er komfortabel eller ikke, kan du også ofte finne ut av hvis du følger denne sjekklisten.

Glem heller ikke solkrem. Det er fort gjort å bli solbrent på føttene de første dagene med sandaler. Den forholdsvis tynne huden på føttene er ikke akkurat det området som er mest herdet av værforholdene. Husk derfor høy solfaktor før årets «sandaldebut».

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer