Sommerkjoler til din kroppsfasong

Finn den som passer perfekt til akkurat deg!

SOMMERKJOLER: Vi viser deg hvordan du finner den som passer utmerket til din kroppsfasong! Foto: Scanpix
SOMMERKJOLER: Vi viser deg hvordan du finner den som passer utmerket til din kroppsfasong! Foto: Scanpix Vis mer
Publisert

SVi har tidligere skrevet om hvilke klær som passer til din kroppsfasong, men nå som det er varmt ute og sola titter frem (hvert fall i ny og ne), er det på sin plass å finne ut hvilke kjoler som vil sitte perfekt på akkurat deg!

Stylist Cornelia Brunasso, som blant annet gjør Bli ny-spalten hos KK, forteller at årets mest trendy sommerkjoler kommer i mange farger og print, samt med detaljer som volanger, bare skuldre og med plissé.

TRENDY: Flere av årets sommerkjoler kommer i sterke farger og gjerne med detaljer som volanger. Her sett hos Ulla Johnson (SS19). Foto: Scanpix
TRENDY: Flere av årets sommerkjoler kommer i sterke farger og gjerne med detaljer som volanger. Her sett hos Ulla Johnson (SS19). Foto: Scanpix Vis mer

- Farger vi kommer til å se mye av denne sommeren er lys lilla, gul og beige! Dyreprint og blomster er alltid hot om sommeren, men denne sesongen kan du også bemerke deg denim og chiffon.

HOT FARGE: Gul er blant de mest trendy fargene denne sesongen. Her sett hos Alexa Chung (SS19). Foto: Scanpix
HOT FARGE: Gul er blant de mest trendy fargene denne sesongen. Her sett hos Alexa Chung (SS19). Foto: Scanpix Vis mer

Når de store designerne skal presentere sine kolleksjoner for våren og sommeren 2019, får vi alltid se flere sommerkjoler på catwalken. I år var intet unntak.

- Ikke vær redd for å skille deg ut i år. Skal vi tro designerne, er maxikjoler med mye volum, farger og mønster det vi skal gå for denne sommeren, forteller Brunasso og fortsetter:

- Men det viktigste er at du finner deg en modell og farge som passer for deg og din kropp.

Finn det som passer for deg

Så lenge du føler deg fin og vel i din kjole, så er det det som er det viktigste. Men, det er mange som lurer på hvordan man kan bruke kjolen til å enten fremheve eller skjule - eller kanskje begge deler!

Fremheve bein?
Det sier jo seg selv. Vil du fremheve beina dine - gjør det! Det samme gjelder selvfølgelig for alt fra armer til hals.

En kjole i en kortere variant vil passe utmerket til deg om du vil vise litt bein. Bare pass på at den ikke er for kort ... Se her!

I dette tilfellet kan man også få i pose og sekk. Dersom du ønsker å bruke en lengre kjole, men samtidig få frem beina dine, så har stylisten et godt tips:

- Jeg ville tatt en titt på de mange kjolene som kommer med asymmetriske snitt.

Ikke bare vil det vise frem beina dine, men snittet, som er litt kortere på siden og lengre bak, gir kjolen din det lille ekstra. Du kan også sjekke ut kjolene som er korte foran og lengre bak.

LEKKER SPLITT: Den fine detaljen gir antrekket det lille ekstra. Foto: Scanpix
LEKKER SPLITT: Den fine detaljen gir antrekket det lille ekstra. Foto: Scanpix Vis mer
Oransje kjole fra The Line By K via Net-a-porter.com, kr 2800. Beige kjole fra Lindex, kr 999. Blå kjole fra Reformation via Net-a-porter.com, kr 2900.
Oransje kjole fra The Line By K via Net-a-porter.com, kr 2800. Beige kjole fra Lindex, kr 999. Blå kjole fra Reformation via Net-a-porter.com, kr 2900. Vis mer

Fremheve skuldre?
Da er off shoulder-kjolene noe for deg. Det kryr av dem i så å si alle butikker og de er helt fantastiske! Variantene kommer både med lange og korte ermer, så hvis du ikke har så lyst til å gå uten ermer, men samtidig ikke dekke deg helt til, er dette en trend for deg.

Som Brunasso har nevnt tidligere, var store, voluminøse kjoler en trend vi så på catwalken, og den har kjedebutikkene uten tvil tatt med seg videre. Mange av sesongens off shoulder-kjoler kommer i nettopp disse variantene.

OFF SHOULDER: Disse kjolene er så lekre OG de passser utmerket til bukser! Foto: Scanpix
OFF SHOULDER: Disse kjolene er så lekre OG de passser utmerket til bukser! Foto: Scanpix Vis mer
Svart kjole fra H&M, kr 199. Grønn kjole fra Warehouse x Shrimps via Asos.com, kr 812. Rød kjole fra Apiece Apart via Matchesfashion.com, kr 2690. Oransje kjole fra Designers Remix via Boozt.com, kr 2460. Hvit kjole fra NA-KD via Zalando.no, kr 679.
Svart kjole fra H&M, kr 199. Grønn kjole fra Warehouse x Shrimps via Asos.com, kr 812. Rød kjole fra Apiece Apart via Matchesfashion.com, kr 2690. Oransje kjole fra Designers Remix via Boozt.com, kr 2460. Hvit kjole fra NA-KD via Zalando.no, kr 679. Vis mer

Flatterende for kvinnekroppen
Vi elsker omslagskjolen og det er ofte den som blir nevnt når eksperter snakker om hvilken kjole som passer perfekt til kvinnekroppen. Stylist Cornelia Brunasso trekker naturlig nok denne frem når vi spør henne.

- Den kler alle kroppsfasonger og viser fram både hud og kurver på en flatterende måte. Det er den jeg bruker mest når jeg styler og driver med personlig shopping for andre. Det er en kjole alle føler seg fin i!

OMSLAGSKJOLEN: Denne kjolen passer så fint til alle kvinner! Foto: Scanpix
OMSLAGSKJOLEN: Denne kjolen passer så fint til alle kvinner! Foto: Scanpix Vis mer
Hvit og rosa kjole fra Gina Tricot, kr 499. Grønn kjole fra Rodebjer via Boozt.com, kr 3395. Svart kjole fra Monki, kr 350.
Hvit og rosa kjole fra Gina Tricot, kr 499. Grønn kjole fra Rodebjer via Boozt.com, kr 3395. Svart kjole fra Monki, kr 350. Vis mer

Bruk mønster til din fordel
Det er ikke bare hvordan selve snittet på kjolen er, eller hvilke detaljer den har i form av ermer og snitt, som kan både fremheve og skjule det du måtte ønske.

Mønsteret du velger på kjolen din kan også spille en viktig rolle her. Ta striper, for eksempel! Vertikale striper vil være med på å forlenge figuren din. Dersom dette er noe du ikke ønsker å oppnå, bør du styre unna dem.

Horisontale striper kan derimot legge til litt ekstra vidde. Men dette behøver nødvendigvis ikke være negativt. Vil du gi kroppen din litt ekstra former, er dette en fin måte å gjøre det på.

VERTIKALE STRIPER: Disse stripene kan skape en illusjon av en lengre kropp! Foto: Scanpix
VERTIKALE STRIPER: Disse stripene kan skape en illusjon av en lengre kropp! Foto: Scanpix Vis mer
Kjole i gultoner fra Second Female via Villoid.no, kr 1500. Blå kjole fra Tommy Jeans via Boozt.com, kr 1100. Svart og hvit kjole fra Weekend Max Mara via Matchesfashion.com, kr 1505.
Kjole i gultoner fra Second Female via Villoid.no, kr 1500. Blå kjole fra Tommy Jeans via Boozt.com, kr 1100. Svart og hvit kjole fra Weekend Max Mara via Matchesfashion.com, kr 1505. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer