SISTE FINISH: Enten du er ute etter en hverdagsvennlig sotet sminke eller en mer dramatisk festsoting, bør du alltid avslutte med maskara, gjerne på både de øvre og de nedre vippene.
SISTE FINISH: Enten du er ute etter en hverdagsvennlig sotet sminke eller en mer dramatisk festsoting, bør du alltid avslutte med maskara, gjerne på både de øvre og de nedre vippene. Vis mer

øyesminke

Sotede øyne på 1-2-3

Nytt produkt skal gjøre det enkelt å få til perfekte partyøyne. KK har testet!

KK.NO: Det er ikke uten grunn at vi kvinner drømmer om å mestre kunsten å perfeksjonere sotede øyne, slik kjendisenes makeupartister gjør. 

Looken er både klassisk, andvendelig og svært kledelig for de aller fleste av oss. Og varierer du farger og intensitet, er den like fin til en enkel og nedtonet hverdagssminke, som til en mer dramatisk festsminke. 

LES OGSÅ: Sotede øyne på 1-2-3

KK TESTER: Legg en tynn stripe med farge under nedre vippekant også, så rammer du øyet fint inn med øyeskyggen.
KK TESTER: Legg en tynn stripe med farge under nedre vippekant også, så rammer du øyet fint inn med øyeskyggen. Vis mer

Kan gjøres enkelt

Selv om en profesjonell sotet look er noe mer komplisert, og krever flere skygger og sminkekoster for å få det perfekte resultatet, kan du fint gjøre det på en enklere måte også. 

Et nytt produkt fra L’Oréal, Super Liner Smokissime, lover å gjøre sotede øyne enklere å påføre – og noe vi alle kan få til. 

Produktet ligner på en tjukk blyant, men har en svamp på tuppen, heller enn en blyantspiss.

Selve øyeskyggen befinner seg inne i lokket, og det er altså her du henter mer produkt. 

ENKEL I BRUK: Super Liner Smokissime fra L'Oréal i svart, kr 139. Foto: Produsenten
ENKEL I BRUK: Super Liner Smokissime fra L'Oréal i taupe, kr 139. Foto: Produsenten
ENKEL I BRUK: Super Liner Smokissime fra L'Oréal i brun, kr 139. Foto: Produsenten

LES OGSÅ: Slik legger du sotede øyne

Slik bruker du den

  1. Legg farge på den nederste delen av øyelokket. Det er ikke så nøye om du legger den ujevnt, for her skal det duses og jevnes ut. 
  2. Bruk en ren finger til å duse fargen godt. Den skal være mørkest nærmest vipperoten og gjerne mørkere i ytre øyekrok enn i indre.
  3. Påfør mer farge der du trenger det og dus igjen med en annen finger. Gjenta til du har intensiteten du ønsker.
  4. Legg en tynn stripe med farge under nedre vippekant og dus forsiktig med en ren finger. Om det blir litt søl, kan du rydde opp med en Q-tips og litt concealer eller pudder.
  5. Avslutt med maskara og gjerne en eyeliner på våtkanten. 
Påfør fargen med den innbygde svampen. Selve øyeskyggen ligger inne i lokket, og du kan hente med farge ved å presse svampen inn i korken igjen. Foto: Aina Kristiansen
Du med fingrene. Påfør mer farge der du trenger det og dus igjen. Gjenta til du har ønsket intensitet. Foto: Aina Kristiansen
Legg en tynn stripe med farge under nedre vippekant også, så rammer du øyet fint inn med øyeskyggen. Foto: Aina Kristiansen
Du må duse godt for å få et pent resultat, men det er både enkelt og raskt å få til selv. For at resultatet skal holde seg i mer enn et par timer, bør du dog sørge for å bruke en øyeskyggebase – en såkalt primer – under øyeskyggen først. Da jeg prøvde uten dette, la skyggen seg i en stripe på øyelokket etter bare noen få timer. Foto: Aina Kristiansen
Med to påføringer av farge og godt med dusing, blir resultatet nedtonet nok til å fungere som en hverdagssminke. Foto: Aina Kristiansen

LES OGSÅ: Øyeskyggen alle kler

Pluss og minus

Om dette høres for godt ut til å være sant, er du nok inne på noe. Som med mange slike superenkle alt-i-ett-produkter, er det et lite aber også med Super Liner Smokissime.

For det første kan det kreve litt tålmodighet å duse ut produktet, men det er virkelig svært enkelt å få til. Du må bare ikke gi opp selv om det ikke ser perfekt ut med en gang. Dus, dus og dus litt til, så blir det bra. 

Men det egentlige problemet oppstår først etter noen timer, i alle fall på meg. Jeg opplevde nemlig at produktet la seg i en stripe i globalen

For at resultatet skal sitte best mulig, bør du nok ha en øyeskyggeprimer på øyelokket først. Jeg testet det uten, og da stripet altså produktet seg etter noen timer. En god primer under skyggen bør gjøre mye for at produktet holder seg på plass. 

LES OGSÅ: Trikset som gjør at øyeskyggen sitter

 

Sjekk KKs store årshoroskop!