Sovnet med sminke:

Sovnet med sminke? Vi har redningen

- Fjern, ikke dekk over!

SOVET MED SMINKE: Sovnet du med sminken fortsatt på i går? Da er du nok ikke alene. Heldigvis finnes det gode råd som redder huden din dagen derpå. FOTO: NTB Scanpix
SOVET MED SMINKE: Sovnet du med sminken fortsatt på i går? Da er du nok ikke alene. Heldigvis finnes det gode råd som redder huden din dagen derpå. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Uansett hvor feil vi vet det er, uansett hvor grufull vi vet morgenen blir, så kicker altså latheten stadig inn, og vi sovner med sminken på.

Nå skal det nok litt mer krutt til for å snu naturen, så vi byr heller på litt brannslukning. Her er skjønnhetsverdenens nødhjelp mot knusktørr hud, røde, såre og hovne øyne og ikke minst den ufreshe følelsen.

La oss begynne med dagene vi faktisk har litt mer enn tre minutter til rådighet. Du har sveipet av deg sminken, så hva nå? Ifølge kosmetisk sykepleier Anne Line Leonthin ved Beths Media Spa kan du starte med å ta deg en varm dusj, der du helst inkluderer hårvask.

- Det gjør noe med huden når ansiktet dampes i lunkent vann og man ser generelt mye mer våken og frisk ut, sier hun.

LES OGSÅ: Husker du å gjøre dette før du tar ansiktsmaske?

EKSPERTEN: Kosmetisk sykepleier Anne Line Leonthin. FOTO: Irina Jomir
EKSPERTEN: Kosmetisk sykepleier Anne Line Leonthin. FOTO: Irina Jomir Vis mer

Mens du først er i gang, bør du ifølge Leonthin gå for en dobbel rens av huden og gjerne en peeling. Masser så inn en fuktighetsmaske eller lignede, mens du venter på balsamen. Dette gjør huden klar og fresh.

- Massasjen vil drenere huden og hjelpe på overflødig vann og poser under øynene, forklarer hun.

Har du husket å legge dette i kjøleskapet?

Når du er nydusjet kan du bevege deg mot kjøkkenet. Der kan det være lurt å ha et par kalde øyemasker liggende i kjøleskapet. Disse kan hjelpe på hovne øyne og du kan ifølge Leonthin fint la de virke mens du sminker øynene og føner håret.

- Ønsker du et glødende og friskt uttrykk kan du gå for flytende highlighter i fuktighetskremen eller foundationen din, sier hun og legger til at en highlighter også gjør godt: da spesielt i øyekroken og på brynsbenet. Dette kan nemlig lure inn litt våkenhet i et ellers trøtt blikk.

- Er du veldig hoven og rød i øynene bør du ellers holde øyesminken naturlig. En vippetang og litt maskara gjør ofte susen på slike dager, råder hun.

Dersom huden din er rød og irritert anbefaler Leonthin deg å gå for en rouge i ferskentoner. På denne måten unngår du rett og slett å fremheve de røde partiene ytterligere, forklarer hun. (Pssssst! 10 sminketips alle kvinner bør få med seg)

- Ikke dekk over, fjern.

Så til dagene du våkner med sminken fortsatt på og har dårlig tid. «Kanskje jeg ikke trenger å fjerne den» er en fristende tanke, men ifølge sminkeeksperten er ikke dette særlig lurt.

- Det finnes nødløsninger for å redde makeupen fra dagen før, men det beste for å få fin hud er selvfølgelig å fjerne sminken på kvelden, eller hvert fall på morgenen, forklarer makeupartist Ida Skipsfjord ved Adam og Eva Grensen.

EKSPERTEN: Ida Skipsfjord ved Adam og Eva Grensen. FOTO: Privat
EKSPERTEN: Ida Skipsfjord ved Adam og Eva Grensen. FOTO: Privat Vis mer

Men la oss nå se nærmere på disse nødløsningene. Hva burde prioriteres og hvordan fikser vi det - kjapt. Vi begynner med verstingen: nemlig øyensminken. Vår opplevelse er hvert fall at det skal godt gjøres å ikke smøre denne utover ansiktet i søvne. Ifølge makeupartisten står fjerning av øyesverte derfor øverst på to-do listen.

Har man hatt på seg leppestift dagen før (og den befinner seg på sjarmerende steder som nese eller hake eller bare har tørket inn) bør du også få vekk denne. Med andre ord: ikke dekk over, få det bort.

LES OGSÅ : Sotede øyne på 1-2-3

Denne øyeskyggekosten bør du velge

-Et generelt tips er å få et kjapt overblikk over hva som faktisk må fikses. Har man sovet på en side mangler man kanskje øyeskygge på det ene øyet. Fyll inn etter behov, råder Skipsfjord.

Hun anbefaler å velge en fluffy øyeskyggekost: da kan du nemlig legge en pen skygge i en fei, uten at det gir harde linjer. Deretter tipser hun om å legge et tynt lag med maskara på over- og undervippene. Her understreker makeupartisten at det er viktig å ikke legge et for tykt lag da det fort blir klumpete.

- Har klumpene først oppstått kan du ta en ren kost uten maskara og gre gjennom for å få dem vekk, sier hun.

Dersom foundationen din har lagt seg i striper kan du ta en beautyblender, fukte den lett og mykne opp linjene forteller makeup artisten. Ved behov kan du også fylle på med litt nytt produkt der det trengs.

Slik skjuler du mørke ringer

For å friske opp under øyene tipser hun om følgende: gå for en ferskenfarget concealer (for å dempe mørke ringer) og deretter et tynt lag med lys concealer. Siste kan du gjerne velge i en tone lysere enn foundationen din.

For strålende hud anbefaler også hun litt rouge eller solpudder, samt en highlighter på kinnben.

- Spray så et lag med fuktighetsspray for at alt skal smelte fint inn i huden. Du vil også føle deg mer våken av dette, sier hun.

Avslutningsvis kan du løfte looken ved å legge en frisk farge på leppene. Dette fungerer som en aldri så liten avledningsmanøver, der du leder fokus vekk fra sliten øyne og vips ser du mer opplagt ut.

- Dersom du ikke er så glad i farger på leppene fungerer det også med en blank gloss eller balm. Da vil du nemlig fremheve din egen leppefarge, tipser makeupartisten.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer