Sko

Spansk skomekka

Det er nærmest umulig å ikke la seg friste i skoparadiset San Sebastian.

Spansk skomekka
Publisert
Sist oppdatert
Ellen-Beate WollenEr det noe spanjolene kan, så er det sko. Tett i tett, i hvilken som helst storby i Spania, ligger skobutikkene og frister deg med høye hæler, lave hæler, stiletter, sterke farger, duse farger, sandaler eller joggesko. Det skal gjerne være glitter og glamour både til hverdags og fest. Og San Sebastian i Baskerland står ikke tilbake for noen annen by.

Som historisk badested for de kongelige og nåtidens weekendparadis for rike madrilleños (de som kommer fra Madrid), har San Sebastian markert seg på kartet som en eksklusiv by, så eksklusiv at boligprisene er høyere enn noen annen spansk by. Og privnivået gjenspeiles i handlegatene rundt Avenida Libertad. I et nettverk på kryss og tvers kan du nyte vindusshopping, eller gjøre alvor av det og kjøpe noe. Så altfor dyrt er det faktisk ikke for vanlige sko.

De mest kjente skomerkene for mange er de typiske Hispanitas, Farrutx, eller Pikolinos. Og det er ikke bare mor som følger skomoten i Spania. Små, eksklusive barn kan også lett bli tilfredsstilt med D&G–junior eller hva med et par Diesel for småtassene? Dyre er de, cirka 500-1000 kroner for et par, så får man vurdere om merket og kvaliteten er verdt det, det halve året de kan brukes.

Spanske Camper er kanskje et av de mest populære merkene i Europa. Spanjolene elsker de komfortable, fargerike skoene som som ofte kan minne om bowlingsko. Skoene har også slått veldig an i Norge. Camper har vanligvis ikke mye hæl å balansere på, men det er heller ikke noe problem å finne feminin skomote i San Sebastian.

Spanske kvinner balanserer like godt på høye hæler som en sjonglør på stram line. Det er ikke uten grunn du tar en ekstra titt på hva du selv har hatt på bena de siste fem årene og tar turen innom en skobutikk før du forlater San Sebastian.

5 par spanske sko på gaten:

Spansk skomekka
Anne (45) Skomerke: Farrutx (kjent, spansk designmerke) Kjøpt: I San SebastianHvorfor valgte du disse skoene? Egentlig liker jeg alle typer sko, men disse er spesielt feminine. Jeg liker feminine sko med hæl – hvis jeg ikke skal gå altfor langt, og jeg foretrekker de spisse tuppene framfor runde. Jeg syns de passer meg.
Anne (45) Skomerke: Farrutx (kjent, spansk designmerke) Kjøpt: I San SebastianHvorfor valgte du disse skoene? Egentlig liker jeg alle typer sko, men disse er spesielt feminine. Jeg liker feminine sko med hæl – hvis jeg ikke skal gå altfor langt, og jeg foretrekker de spisse tuppene framfor runde. Jeg syns de passer meg. Vis mer
Rebecca (19)Skomerke: Vet ikkeKjøpt: I Logroño, hvor jeg kommer fra i Rioja.Hvorfor valgte du disse skoene? Jeg elsker hæler, og siden jeg skal i bryllup syns jeg de passer godt. Det er stil over dem.
Rebecca (19)Skomerke: Vet ikkeKjøpt: I Logroño, hvor jeg kommer fra i Rioja.Hvorfor valgte du disse skoene? Jeg elsker hæler, og siden jeg skal i bryllup syns jeg de passer godt. Det er stil over dem. Vis mer
Spansk skomekka
Spansk skomekka
Susanna (36), Janire (4) og Iñigo (38)Skomerke: UkjentKjøpt: Susanna har kjøpt sine i Navarra, mens Iñigo har kjøpt sine i San Sebastian, men de kommer fra Marokko. Janire har også kjøpt sine i San Sebastian.Hvorfor valgte dere disse skoene? Susanna: - Jeg liker ting som skiller seg ut, rare ting, og det gjør disse. Dessuten er de komfortable. Derfor kjøper jeg samme type sko til Janire også.
Susanna (36), Janire (4) og Iñigo (38)Skomerke: UkjentKjøpt: Susanna har kjøpt sine i Navarra, mens Iñigo har kjøpt sine i San Sebastian, men de kommer fra Marokko. Janire har også kjøpt sine i San Sebastian.Hvorfor valgte dere disse skoene? Susanna: - Jeg liker ting som skiller seg ut, rare ting, og det gjør disse. Dessuten er de komfortable. Derfor kjøper jeg samme type sko til Janire også. Vis mer
Iñigo: - Jeg liker skoene fordi de er annerledes, de var billige, og så er de behagelige å gå med.
Iñigo: - Jeg liker skoene fordi de er annerledes, de var billige, og så er de behagelige å gå med. Vis mer
Skoene til Janire (4 år) er valgt av mamma Susanna.
Skoene til Janire (4 år) er valgt av mamma Susanna. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer