<strong>SER DU FORSKJELL PÅ FAKE OG EKTE SKINN?:</strong> Ja, det gjør du kanskje, men med det blotte øyet kan kunstskinn se ganske så bra ut. Gå gjerne for en litt bagyy modell, som skuespiller Jessica Alba, for høstens avslappede stil. I midten med strikk (kr 400) og med smale ben (kr 300, begge fra Zara) og joggers i imitert skinn (kr 300, HM). Foto: All Over Press/Produsenter
SER DU FORSKJELL PÅ FAKE OG EKTE SKINN?: Ja, det gjør du kanskje, men med det blotte øyet kan kunstskinn se ganske så bra ut. Gå gjerne for en litt bagyy modell, som skuespiller Jessica Alba, for høstens avslappede stil. I midten med strikk (kr 400) og med smale ben (kr 300, begge fra Zara) og joggers i imitert skinn (kr 300, HM). Foto: All Over Press/Produsenter Vis mer

Skinnbukse

Spar penger på trend-buksa

Trenger slett ikke koste flesk.

Publisert
Sist oppdatert

Hver høst er skinnbuksen tilbake i butikkhyllen. Kanskje den har fått noen nye detaljer, som riller på knærne eller en glidelås nederst, men den er like smørmyk og deilig som før.

Så var det prislappen, da. Buksen kan fort koste flere tusen kroner, og hvis vi skal være ærlige, så er jo det ganske stivt.

Heldigvis finnes det mange fine bukser i jukseskinn, til en brøkdel av prisen. Og vet du hva? Siden mange av dem er stretchy, så er de skikkelig gode å gå i.

Ja, ofte føles de som tights, bare at de er mye mer kledd. Du slipper dessuten å bli svett og klam på lårene. 

Skal sitte som et skudd

Men mens du bør gå ned en størrelse når du kjøper bukser i ekte skinn, bør du treffe riktig med juksebuksa. Siden den er laget av kunstskinn, vil den nemlig ikke utvide seg på samme måten.

Den skal sitte stramt, men ikke som et pølseskinn. Og du bør gjøre enkle gymøvelser i prøverommet, for å finne ut om du faktisk kan leve i den. Hopp opp og ned, og bøy knærne mens du lener deg mot veggen. Har du en venninne som er ærlig, så ta henne gjerne med for å høre hva hun synes.

Juksevarianten, enten den er laget av pvc, polyester eller stretchtrikot, har også en stor fordel, og det er at for det blotte øyet ser det nesten ut som ekte skinn. Full pott, med andre ord, både for stilen og lommeboken.

<strong>ISABEL MARANT-BUKSE til 10 000 ELLER TRE PAR TIL UNDER 300?:</strong> Ja, det er mye penger å spare på å kjøpe bukser i kunstskinn. Mange av dem ser ganske ekte ut også, med det blotte øyet. I midten med lommer (kr 300, HM), elastisk modell (kr 300, Nly) og med glidelås nederst (kr 300, HM).  Foto: All Over Press/Produsenter
ISABEL MARANT-BUKSE til 10 000 ELLER TRE PAR TIL UNDER 300?: Ja, det er mye penger å spare på å kjøpe bukser i kunstskinn. Mange av dem ser ganske ekte ut også, med det blotte øyet. I midten med lommer (kr 300, HM), elastisk modell (kr 300, Nly) og med glidelås nederst (kr 300, HM). Foto: All Over Press/Produsenter Vis mer

Lommeløs = tights

Så var det hvilken modell du skal velge, da. Selv om det finnes veldig mange fine kunstskinnbukser uten lommer, er sjansen også stor for at du går i tightsfella.

En tights skal helst ikke brukes som en vanlig bukse. I en vanlig bukse kan du kle deg i korte topper, men det samme gjelder ikke for elastiske leggings - her er det eneste som gjelder en overdel som dekker til rumpa.

<strong>DETTE ER EN TIGHTS - OG BØR HELST DEKKES TIL MED EN LITT LANG OVERDEL:</strong> Mange mener en lommeløs bukse i skinnimitasjon krever en ekstra lang topp eller genser. Til venstre en enkel modell (kr 214, Asos.com) og med glidelås (kr 400, Zara). Foto: Produsenter
DETTE ER EN TIGHTS - OG BØR HELST DEKKES TIL MED EN LITT LANG OVERDEL: Mange mener en lommeløs bukse i skinnimitasjon krever en ekstra lang topp eller genser. Til venstre en enkel modell (kr 214, Asos.com) og med glidelås (kr 400, Zara). Foto: Produsenter Vis mer

Så velg din elastiske juksebukse med omhu, og tenk på hvordan du kan style plagget på en flatterende måte.

Lommetrikset du bør kunne

I en bukse med lommer, er det store sjanser for å bli fin, siden de kan gi deg en optisk illusjon om en finere rumpe.

Sjekk alltid hvordan lommene er plassert, og vær obs på den v-formede delen på baksiden av buksen, som er den såkalte yoken. Regelen er at er den for høy, så kan rumpa lett bli litt lang. Helst må denne delen av buksen sitte midt på rumpa.

Det kan også være lurt å måle avstanden mellom yoken og lommene. Hvor langt det er mellom lommene har også sitt å si for passformen, ifølge Linn Camilla Svendsrud hos Vero Moda.

<strong>LOMMER KAN GJØRE RUMPEN DIN ENDA FINERE:</strong> Faktisk kan de gi deg en optisk illusjon om sprettrumpe - denne buksen er i kunstskinn med elastisk stoff rundt knærne (kr 300, Rut & Circle9.
LOMMER KAN GJØRE RUMPEN DIN ENDA FINERE: Faktisk kan de gi deg en optisk illusjon om sprettrumpe - denne buksen er i kunstskinn med elastisk stoff rundt knærne (kr 300, Rut & Circle9. Vis mer

Vil du likevel gå for en lommeløs bukse, som selvsagt er helt greit og ofte kan være veldig fint, bør du i alle fall ha på deg en topp som er lang nok bak.

En «high low»-topp som er kortere foran enn bak, vil for eksempel være helt perfekt, eller en av sesongens trendy oversized høyhals-gensere.

Er du usikker på om den dekker tilstrekkelig mye av rumpa, tar du bare en titt i speilet bak deg for å sjekke effekten.

<strong>PUMPS, GROVE ULLGENSERE OG RØFFE FRAKKER ER HOT TIL SKINN/KUNSTSKINN:</strong> Fra venstre Rita Ora, supermodell Miranda Kerr og stilikon Rosie Huntington-Whiteley. Foto: All Over Press
PUMPS, GROVE ULLGENSERE OG RØFFE FRAKKER ER HOT TIL SKINN/KUNSTSKINN: Fra venstre Rita Ora, supermodell Miranda Kerr og stilikon Rosie Huntington-Whiteley. Foto: All Over Press Vis mer

Velg riktig undertøy

Siden skinn er et glatt stoff, er det ekstra viktig å gå for undertøy som ikke synes. Du vil helst ikke få flere rumpeballer enn du allerede har, så styr unna stramme sloggitruser.

En stringtruse som titter opp fra bukselinningen er heller ikke lekkert. Helst skal det ikke se ut som om du har på deg undertøy i det hele tatt, så let etter truser i elastiske materialer i riktig størrelse.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer