Spileløs Bh

Spileløse bh-er bør kun brukes av og til

Kan gi deg plager og bidra til at de peker i den retningen vi helst ikke vil at de skal peke ...

BH UTEN SPILER: Bh-er uten spiler er veldig fine å se på, men de er imidlertid ikke særlig bra for brystene dine.  Foto: Shutterstock / Yevgen Romanenko
BH UTEN SPILER: Bh-er uten spiler er veldig fine å se på, men de er imidlertid ikke særlig bra for brystene dine. Foto: Shutterstock / Yevgen Romanenko Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den fine og delikate blondebh-en uten spiler (trekant-bh) har for lengst blitt en favoritt hos mange kvinner her til lands – noe som kanskje ikke er så rart med tanke på at den ikke bare er fin å se på, men også kjempedeilig å ha på! 

Men uansett hvor lekker og behagelig den er, er den ikke nødvendigvis det beste valget for brystene dine. 

LES OGSÅ: Nå er bestemortrusen «inn» igjen - dette synes Tone Damli om trenden 

Gir ikke nok støtte  

Camilla Rizk Sørbø, som er undertøysspesialist og PR-ansvarlig hos undertøysbutikken Bare Philosophy på Steen & Strøm, forteller at hun generelt ikke anbefaler kvinner å bruke slike bh-er, fordi hun mener de ikke gir brystene den støtten de trenger. 

- Dette gjelder alle bryster, uansett størrelse. Det er mange kvinner som tenker at de har så små bryster at de ikke trenger å bruke en bh som gir god støtte, men det stemmer overhodet ikke, mener hun. 

- Jeg anbefaler kun å bruke bh-er uten spiler i et par timer, for eksempel når du kommer hjem fra jobb eller til en finere anledning hvor det kun er snakk om et par timer. 

Hva kan skje hvis man velger å ignorere disse rådene? 

- Vi kan få «hengepupper» som det så fint heter, sier Sørbø. 

Det at man får hengepupper av feil bh-bruk er imidlertid ikke bevist, så du trenger ikke å kaste alle de spileløse bh-ene dine.

Har du store bryster, kan det imidlertid være lurt å følge rådet - men da først og fremst fordi du ved å bruke feil bh over tid, kan få følgende plager: 

  • Stiv nakke og skuldre
  • Dårlig holdning
  • Ubehag og irritasjon ​
FINNE RIKTIG BH: Det kan være lurt å få hjelp av en ekspert til å finne riktig bh og størrelse til deg.
FINNE RIKTIG BH: Det kan være lurt å få hjelp av en ekspert til å finne riktig bh og størrelse til deg. Vis mer

LES OGSÅ: Bh-tipsene du trenger

Røyking, amming og graviditet

Direktør for undertøyprodusenten Change i Norge, har tidligere fortalt til KK.no at for å unngå bh-plagene nevnt over og potensielt hengepupper, bør man få hjelp til å finne riktig bh av en spesialist i en undertøysforretning. 

- Det er den enkleste måten å finne ut hva slags bh du bør bruke, og hvilken modell/størrelse som passer deg, har Beate Higley sagt.

Vær også klar over at det i tillegg kan være helt andre ting enn feil bh, som avgjør hvordan brystene dine forandrer utseende med årene. Den amerikanske plastiske kirurgen, Brian Rinker ved University of Kentucky, har tidligere undersøkt hvilke ting det er som øker risikoen for hengepupper

Hans konklusjon var at mens antall graviditeter bidro noe, så betydde amming svært lite. Røyking derimot, viste seg å være den verste synderen - og den bør vi som kjent kutte av mange årsaker!  

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer