Skjule arr og tatoveringer:

- Stikkordet er å jobbe lagvis!

Ifølge ekspertene kan du enkelt dekke både arr og tatoveringer med sminke.

SKJULE ARR OG TATOVERINGER: Foundation, concealer og pudder er nøkkel-produkter dersom du vil skjule arr eller tatoveringer. FOTO: NTB Scanpix
SKJULE ARR OG TATOVERINGER: Foundation, concealer og pudder er nøkkel-produkter dersom du vil skjule arr eller tatoveringer. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Har du en tatovering eller et arr du helst ville hatt fjernet, men som du aldri har rukket å gjøre noe med? Er det i tillegg et som stikker opp rett over sømmen på finkjolen? Ifølge våre eksperter trenger du ikke fortvile, de mener nemlig at det er fult mulig å dekke dette til med sminke.

Makeupartist Olav Tryterud understreker i midlertid at jobben krever riktige produkter og nøyaktighet. Pssst, Så fort blir du hekta på tatoveringer.

Hørt om disse spesialproduktene?

For å klare dette trenger du en concealer, et transparent pudder og en foundation.

- Skal du fjerne en tatovering ligger nøkkelen i å investere i en fullt dekkende concealer, sier makeupartisten og legger til at det finnes egne produkter som er spesiallaget for å kunne dekke over tatoveringer, fødselsmerker eller andre fargeforandringer.

En fordel med noen av disse er at de dessuten ikke smitter over på klær. Ønsker du å dekke en tatovering er hans anbefaling å gå inn med en slik, eventuelt en annen fullt dekkende variant.

EKSPERTEN: Makeup-artist Olav Tryterud hos Tryterud Studio. Foto: Privat
EKSPERTEN: Makeup-artist Olav Tryterud hos Tryterud Studio. Foto: Privat Vis mer

- Du kan begynne med concealeren. Denne kan du legge rett på tatoveringen. Stikkordet her er å jobbe lagvis, sier han.

For å oppnå en myk overgang til huden rundt, tipser han om å legge produktet litt rundt tatoveringen i tillegg og blende den ut gradvis. Han forteller at du dessuten kan ta en foundation som matcher hudtonen din til hjelp.

- Husk at dette er en maskeringsjobb, og at du derfor må blende området ut til å matche huden som ikke dekkes av concealer eller foundation.

Når det kommer til verktøy mener han at både en concealerbørste og en Beautyblender vil gjøre jobben- hva du velger blir derfor litt hipp som happ.

LES OGSÅ: Få bukt med kviser og arr

Slik legger du lagene

Men hvordan jobber man så lagvis? Ifølge makeupartisten kan du begynne med å legge et lag med concealer. Når laget er på plass, kan du følge opp med et lag med transparent pudder. Pssst! Fått med deg disse 6 concealerne som dekker mørke ringer under øynene?

- Børst så forsiktig av det overflødige, forklarer han.

Gjenta deretter; først med concealer, deretter pudder til underlaget er dekket.

-Er tatoveringen veldig mørk eller massiv kan det kreve flere lag før den er borte, sier han.

Så kan du påføre foundation, som du legger oppå den nå skjulte tatoveringen. Formålet her er å bidra til en utjevnet og lik hudtone til resten av huden, forklarer han. Tilslutt kan du påføre et lag med pudder. Børst vekk det overflødige og avslutt med en fikseringsspray, tipser han.

-Da skal tatoveringen være dekket, og den skal holde godt ut i de sene timer.

Men for sikkerhets skyld anbefaler han likevel å ta med et kompakt pudder, dersom du likevel skulle trenge litt «oppfriskning» i løpet av kvelden.

Slik dekker du arr!

Hva om man har et arr man vil dekke litt over? Har du arret i ansiktet mener makeupartist Ida Skipsfjord at du må trekke fokus mot andre ansiktstrekk. Dette kan du for eksempel gjøre ved å dra på med en lekker leppestift. Pssst! Sliter du med arr etter kviser?

EKSPERTEN: Makeup-artist Ida Skipsfjord. FOTO: Privat
EKSPERTEN: Makeup-artist Ida Skipsfjord. FOTO: Privat Vis mer

-Da holder det ofte at man kun går inn å dekker arrene litt, sier makeupartisten som jobber hos Adam og Eva Grensen.

Slik kan du fargekorrigere arrene dine

Men som vi vet kan arr komme i mange farger og former. Har du et arr der du ønsker å dempe fargen, er makeupartistens beste tips å anvende fargekorrigerende produkter.

Deretter kan du legge en foundation som matcher hudtonen din.

Er arret på kroppen tipser hun om at det finnes foundationer som er spesielt beregnet for å dekke arr, men også åreknuter og lignende.

-Synes du arrene er irriterende burde du unngå å bruke highlighter eller lysreflekterende pigmenter på dem. Dette vil nemlig ha en fremhevende effekt, sier hun og legger til at du heller bør skape en matt tekstur på områdene med arr.

Slik skjuler du dype og høye arr

Videre forteller makeupartisten at dype arr kan være mer utfordrende. Hennes tips er å gå inn med en lysere concealer. Dette vil skape en illusjon av at arret ikke er like dypt etter som den lyse tonen vil gi inntrykk av mer volum.

- Er arret under kinnbena kan du legge en kontour-skygge. Dette vil bidra til at de ser litt mindre dype ut, men prøv deg frem med små mengder slik at det ikke blir for mye, sier hun.

Dersom arret er tykt og står litt ut, anbefaler hun deg å gå inn med en farge som tilsvarer resten av hudtonen din. På denne måten hindrer du at det blir mer fremtredende.

- Til tross for at mørke farger generelt gir illusjon av at noe er dypere, vil det ikke kunne gjøre det i den grad at den klarer å flate ut et arr som løfter seg i høyden.

LES OGSÅ: Slik bruker du en highlighter

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer