Gatemote

Stilene å stjele fra moteuka

Her er 6 klestips du bare vil elske!

STREET STYLE FRA PARIS: Fra venstre - Miroslava Duma ,Elena Perminova, Helena Bordon og Caroline Issa.  Foto: All Over Press
STREET STYLE FRA PARIS: Fra venstre - Miroslava Duma ,Elena Perminova, Helena Bordon og Caroline Issa. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne uken går Haute Couture fashion week for høsten og vinteren 2014 av stabelen i verdens motehovedstad Paris. 

Store motehus som Christian Dior, Giambattista Valli og Versace har allerede avholdt sine motevisninger, og selvsagt var det flust av kjendiser og it-personligheter fra motebransjen på plass på første rad. 

I tillegg til Hollywoodstjerner, modeller og bransjefolk, kryr det av moteinteresserte kvinner i gatene i den franske hovedstaden. Og for de som er opptatt av street style/gatemote, er det et eldorado av uante dimensjoner, som også vi vanlige dødelige kan hente inspirasjon fra. 

For nei, du trenger faktisk ikke være en såkalt fashionista, eller moteekstremist for å kle deg eller la deg inspirere av disse kule lookene fra gata: 

1. Skjortekjolen

SKJORTEKJOLEN: Denni Elias fra The Chic Muse Carine Roitfeld og Helena Bordon. Foto: All Over Press
SKJORTEKJOLEN: Denni Elias fra The Chic Muse Carine Roitfeld og Helena Bordon. Foto: All Over Press Vis mer

En klassisk skjortekjole er en sikker vinner i sommer, skriver Grazia.co.uk. Uansett om den har lange ermer, korte, eller rett og slett er ermeløs, vil den - kombinert med for eksempel et kult belte i livet, høye hæler og rocka solbriller, gjøre deg trendy og klar for det meste - se bare på de motebevisste damene på bildet. 

2. Rosa vri

ROSA DETALJER: Anya Ziourova, Caroline de Maigret og Nora Bai. Foto: All Over Press
ROSA DETALJER: Anya Ziourova, Caroline de Maigret og Nora Bai. Foto: All Over Press Vis mer

I tillegg til hvitt er jo rosa en av de ultimate sommerfargene, og den kommer virkelig til sin rett når du har fått en gyllen glød i huden. Gjør som gatemotedronningene i Paris og kombiner rosatoner med andre knallfarger som grønt, rødt og svart, eller bruk accessoirer i sterke nyanser av fargen som prikken over i-en.

3. La det skimre

METALLISK: Miroslava Duma og Elena Perminova. Foto: All Over Press
METALLISK: Miroslava Duma og Elena Perminova. Foto: All Over Press Vis mer

Den metalliske trenden har vært ganske betydelig de siste årene, og vi ser det særlig i form av farger og stoffer, futuristiske detaljer på hatter, sko og annet tilbehør - som solbriller og vesker. 

4. Tilbake til 50-og 60-tallet

FEMININE: Vika Gazinskaya, Caroline Issa og Ulyana Sergeenko. Foto: All Over Press
FEMININE: Vika Gazinskaya, Caroline Issa og Ulyana Sergeenko. Foto: All Over Press Vis mer

Feminine skjørt som rekker til midt på leggen og anklene er i vinden som aldri før, da gjerne kombinert med yndige blomstertrykk, vakre krager og andre søte detaljer som minner veldig om trendene vi så på 50- og 60-tallet. 

5. Sko som synes

Er det én ting du med sikkerhet kan investere i denne sommeren, er det et par komfortable og kule sneakers. ALLE har sneakers på føttene denne sesongen, og du kan enten velge helt klassiske, ensfargede, eller gå for litt mer utradisjonelle, fargede varianter med ulike motiver og dekor. 

Ønsker du å pynte opp stilen litt, er et par fargerike, eller litt alternative høye hæler veien å gå. Et par lekre pumps eller sandaletter gjør looken partyklar på 1-2-3.

SKO DEG LEKKER: Alt fra sneakers til lekre pumps, sandaletter og spenstige, lårhøye boots er å se i gatene i Paris om dagen.   Foto: All Over Press
SKO DEG LEKKER: Alt fra sneakers til lekre pumps, sandaletter og spenstige, lårhøye boots er å se i gatene i Paris om dagen. Foto: All Over Press Vis mer

I tillegg ser vi at boots som når opp til knær og lår - enten med snøring eller print, holder seg i vinden. 

6. Lang topp over bukse

LANG OVERDEL: Miroslava Duma og Helena Bordon. Foto: All Over Press
LANG OVERDEL: Miroslava Duma og Helena Bordon. Foto: All Over Press Vis mer

Dette er en trend vi virkelig kan like, og nei, du trenger ikke velge overdeler som er fullt så ekstravagante som de på bildet for å kle dette. En enkel sigarettformet jeans (åletrang altså), kan være superkul med en ensfarget, eller mønstret, litt lang topp over. Husk imidlertid høye hæler hvis du ønsker litt ekstra lengde på beina!

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer