<strong>PRISLAPP PÅ 700 000:</strong> Her er verdens første sko som utelukkende er laget av platina - og de koster jo litt, da. Foto: The House Borgezie
PRISLAPP PÅ 700 000: Her er verdens første sko som utelukkende er laget av platina - og de koster jo litt, da. Foto: The House Borgezie Vis mer

Sko

Stiletthæler til over 700.000 kroner

Smykkemerket House of Borgezies har lansert en av tidenes dyreste luksussko.

Publisert
Sist oppdatert
Synes du kanskje et par sko fra Chanel, Saint Laurent eller Prada er litt i dyreste laget?

De siste årene har prisene for slike luksusvarer dessuten steget med hele 60 prosent, ifølge US Bureau of Labor Statistics.

Carrie Bradshaws berømte Manolo Blahnik-hæler fra serien «Sex og Singelliv» har for eksempel gått opp fra 2800 til 4400 kroner.

Men dette er bare småtteri i forhold til hva du faktisk kan få tak i av sko der ute.

<strong>OMTRENT SAMME PRIS:</strong> En Porsche Cayman koster fra rett over 700.000 kroner og oppover - altså like mye som Cleopatra-hælene fra House of Borgezies. Foto: Bloomberg via Getty Images/Getty Images/All Over Press
OMTRENT SAMME PRIS: En Porsche Cayman koster fra rett over 700.000 kroner og oppover - altså like mye som Cleopatra-hælene fra House of Borgezies. Foto: Bloomberg via Getty Images/Getty Images/All Over Press Vis mer

Dyrest i verden

I serien av vesker, smykker og sko som koster absurd mye, feier nemlig det eksklusive smykkemerket House of Borgezies «Cleopatra»-stiletter det meste av banen.

Ifølge den engelske avisen Daily Mail har de en prislapp på svimlende 700.000 kroner. Altså, omtrent det samme som en luksusbil.

Du kan for eksempel få en Porsche Cayman fra i overkant av 700.000 kroner og oppover (kilde: Gjengangeren.no) Med andre ord - ganske spintvilt dyrt for et par sko.

Årsaken til at skoene er så svindyre? Jo, de er laget utelukkende av platina.

Platina er et mykt og sølvhvitt transisjonsmetall som ofte blir brukt i smykker som et langt dyrere alternativ til hvitt gull.

Har du en hel sko i dette, sier det seg selv at fottøyet blir verdifullt.

<strong>PYNTET MED DIAMANTER:</strong> The eternal diamond stiletto er verdens dyreste sko...
PYNTET MED DIAMANTER: The eternal diamond stiletto er verdens dyreste sko... Vis mer
<strong>BLING BLING BLING:</strong> The eternal diamond stiletto er en annen sko fra the House of Borgezie - i gull og pyntet med diamanter til underkant av èn million kroner.
BLING BLING BLING: The eternal diamond stiletto er en annen sko fra the House of Borgezie - i gull og pyntet med diamanter til underkant av èn million kroner. Vis mer

Fløyteformet hæl

Skoen er som tatt rett ut av eventyret «Askepott». Den har en stilett som er formet som en fløyte, og designeren har ellers latt seg inspirere av liljeblader. For ingenting kan slå naturens perfekte symmetri når det kommer til vakker skodesign, ifølge House of Borgezie.

Stilettene er en variasjon av the eternal diamond stiletto som smykkehuset kom med i 2010. Et par av disse vil koste deg nesten èn million kroner, siden de er i gull og er pyntet tett i tett med diamanter.

Dyrebar prosess

«Cleopatra»-skoene skal ha tatt over fire år å utvikle, og hver og en av dem tar hundre timer å lage, siden platina må varmes opp til 1200 grader før det kan formes.

- På grunn av den ekstremt høye temperaturen som trengs for å jobbe med platina, så ble det en av mine største utfordringer, sier han som har designet skoen - Christopher Shellis.

Skoen skal gi kvinner feminin makt, eleganse og en perfekt statuesk silhuett, heter det.

<strong>PÅ FAVORITTKUNDELISTEN:</strong> Designeren bak luksusskoen, Christopher Shellis, drømmer om at Kate Middleton - hertuginnen av Cambridge - skal gå i dem en vakker dag.
PÅ FAVORITTKUNDELISTEN: Designeren bak luksusskoen, Christopher Shellis, drømmer om at Kate Middleton - hertuginnen av Cambridge - skal gå i dem en vakker dag. Vis mer
<strong>FÅR SPESIALDESIGNEDE SKO:</strong> Designer Christopher Shellis mener artisten Nicole Scherzinger er som skapt for drømmeskoene.
FÅR SPESIALDESIGNEDE SKO: Designer Christopher Shellis mener artisten Nicole Scherzinger er som skapt for drømmeskoene. Vis mer

Vil sko hertuginnen

På designerens ønskeliste over kvinner som skal gå i skoene, er hertuginnen av Cambridge - Kate Middleton. Shelis har i tillegg designet et helt spesielt armbånd til hertuginnen:

- Jeg har laget et sølvblått sommerfuglformet anheng og et matchende armbånd til henne, sier designeren.

Den amerikanske sangeren og låtskriveren Nicole Scherzinger står også på designerens liste over favorittkunder:

- Jeg elsker og respekterer Nicole Scherzinger siden hun er selve essensen av pur femininitet og det er mitt absolutte mål og prioritet å få henne inn i et par av disse skoene, sier han.


<strong>HAR TATT 100 TIMER Å LAGE:</strong> The House of Borgezie har laget en sko som skal gjøre kvinnen vakker og feminin, og få henne til å føle seg som en prinsesse - ikke minst tømme lommeboken hennes for noen kroner...
HAR TATT 100 TIMER Å LAGE: The House of Borgezie har laget en sko som skal gjøre kvinnen vakker og feminin, og få henne til å føle seg som en prinsesse - ikke minst tømme lommeboken hennes for noen kroner... Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer