Rydde klesskapet:

Still deg disse spørsmålene og få en ryddigere garderobe

På tide med vårrengjøring?

RYDDE KLESSKAPET? Noen gode venninner kan hjelpe deg i elimineringsprosessen! FOTO: Skjermdump fra YouTube
RYDDE KLESSKAPET? Noen gode venninner kan hjelpe deg i elimineringsprosessen! FOTO: Skjermdump fra YouTube Vis mer
Publisert

Akkurat nå ser det ikke ut på soverommet mitt. Vinterklær ligger strødd overalt og jeg har så smått begynt å finne frem vårklærne. Men fordi været er så ustabilt, går jeg fram og tilbake mellom vinter og vår, og sitter dermed igjen med et stort kaos.

Selvfølgelig kunne jeg vært flinkere til å rydde, men sannheten er at jeg også trenger å kvitte meg med en del greier. Det er rett og slett altfor mye! Du kan vel si at Carrie Bradshaw og jeg deler samme tankegang: «I like my money where I can see it, hanging in my closet».

Men det kommer til et punkt hvor du ikke lenger bruker klærne noen andre sikkert hadde hatt glede av. Og i dag finnes det så mange måter å gjøre dette på. Enten kan du selge det selv eller gi det bort. Men før du bestemmer deg for hva som skal ut av klesskapet, still deg disse tre spørsmålene:

1. Har du brukt det i det siste?

Er svaret nei, sier det seg selv. Du bruker ikke dette plagget lenger - er det ikke på tide å la det gå?

LES OGSÅ: Hemmeligheten bak et ryddig klesskap

2. Har det sentimental verdi?

Selv har jeg flere plagg jeg aldri kommer til å kvitte meg med, nettopp fordi de har høy sentimental verdi. Det er plagg jeg har arvet eller noe jeg har et minne tilknyttet til. Og det er helt greit å holde på disse tingene - så lenge det ikke går over til å bli som de seriene du ser på TLC hvor man samler på hver minste lille ting.

Når du har funnet ut av hva som skal ryddes bort, er det viktig at det oppbevares tørt. Har du ikke plass i skuffer eller skap, så kan du kjøpe oppbevaringsposer og sette det i en bod om du har det. Dette er en super oppbevaringsplass for plagg som disse.

3. Er det tidløst?

Det finnes noen plagg som havner i den «kanskje-haugen». Da bør du først og fremst stille deg spørsmålet om du har brukt det i det siste, men dersom det ikke skulle gi deg et klart nok svar, kan du se om det er tidløst!

Kanskje har du gjort en god investering i det at plagget kan brukes i mange år fram i tid. Plagg som skinnjakker, trenchcoat-er, hvite skjorter og t-skjorter, og enkle jeans er plagg som aldri går av moten.

Slik organiserer du klesskapet ditt

Nå som du har kvittet deg med det du skal og er klar for å legge det du skal beholde i klesskapet igjen, har vi noen gode tips til hvordan du kan organisere klesskapet ditt. Vel, Synnøve Skarbø, programleder og forfatter av boken Synnøves System, har noen gode tips på lager:

- Sørg for at alle klærne dine ligger i samme rom - ikke spre dem rundt omkring i huset. Klær for helt spesielle anledninger, som bunad og skiutstyr, kan henge eller ligge et annet sted. Det samme gjelder selvsagt ytterjakker - de skal henge i gangen, har Skarbø tidligere fortalt til KK.no.

LES OGSÅ: En jakke koster 25 000 kroner - den andre 650. Ser du forskjell?

RYDDEEKSPERT: Synnøve Skarbø. Foto: Janne Rugland
RYDDEEKSPERT: Synnøve Skarbø. Foto: Janne Rugland Vis mer

Klesskap kommer som oftest med noen hyller og en stang til å henge kleshengerne dine på. Men hvordan skal man utnytte denne plassen, egentlig?

- Skaff deg tynne, like kleshengere. De tar liten plass og gjør at du får plass til mer. Heng også opp mest mulig, men ikke la det blir for trangt mellom hengerne. Det er en kilde til evig irritasjon. Prioriter heller å henge opp kjoler, bluser og skjorter, sier Skarbø og fortsetter:

- Å legge klær i stabler funker dårlig hvis du vil ha noe midt i bunken, og det vil du nok rett som det er. Så med mindre du er et petimeter i utgangspunktet, som lett kan håndtere stabler uten at de blir til skeive tårn som raser, anbefaler jeg deg å brette klær til små firkanter og stille dem på rekke og rad. Da har du bedre oversikt over hva du eier, og du ødelegger ikke hele raden med klær hver gang du skal kle på deg.

LES OGSÅ: 9 ting vi hater med prøverom

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer