Mote:

Still deg selv dette spørsmålet før du handler

Har du et stappfullt klesskap, men ingenting å ha på deg? Du er ikke alene.

Se etter plagg i kvalitetsmaterialer som varer, og som du kan bruke uavhengig av sesong. Da tar du også bedre vare på plaggene dine. FOTO: Lovechild1979/Copenhagen Fashion Week.
Se etter plagg i kvalitetsmaterialer som varer, og som du kan bruke uavhengig av sesong. Da tar du også bedre vare på plaggene dine. FOTO: Lovechild1979/Copenhagen Fashion Week. Vis mer
Publisert

De aller fleste av oss har vel klær som vi så godt som aldri bruker. Eller også med merkelappen på. Det er lite bærekraftig. Og det gjør det også vanskeligere å finne ut av hva man skal ha på seg. Kjenner du igjen følelsen? Svaret er basis­garderoben.

Klassiske plagg og tilbehør som aldri går av moten. Som kan styles opp og ned etter anledning. Som kan brukes på mange ulike måter, uavhengig av sesong. Og som du tar godt vare på, år etter år. Det er plaggene og tilbehøret som du ikke trenger å pakke bort, men som du bruker hele året gjennom. Tenk kvalitet framfor kvantitet, og velg kvalitets­materialer som skinn, ull, lin og silke. Lær deg å reparere, om ikke sy om.

Og skal du på død og liv kvitte deg med klær du allerede eier, tenk gjenbruk. Arranger byttekvelder, last ned gjenbruksapper, eller gi videre til noen som trenger det. Tenk deg om før du handler. Still deg selv spørsmålet: «Trenger jeg egentlig dette?». Ha gjerne shoppestopp for en periode, og handle mindre og riktigere.

Det er mye å huske på, men jeg lover deg at hvis du bruker tid på å bygge opp en bærekraftig basisgarderobe, vil du ikke angre. Og – det vil bli lettere å velge hva du skal ha på deg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer