Elizabeth Banks:

Stilte i samme kjole hun gikk med for 16 år siden!

Skuespilleren med viktig budskap: - Vil bringe en global bevissthet om viktigheten av bærekraftig mote og forbrukerisme.

ELIZABETH BANKS: Den amerikanske skuespilleren gikk for gjenbruk og stilte i samme kjole som for 16 år siden. Bildet til venstre er tatt i år. FOTO: NTB scanpix
ELIZABETH BANKS: Den amerikanske skuespilleren gikk for gjenbruk og stilte i samme kjole som for 16 år siden. Bildet til venstre er tatt i år. FOTO: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En av årets store begivenheter er uten tvil Oscar-utdelingen som finner sted i Los Angeles. Verdens største filmstjerner tar turen til California for å finne ut av hvem som stikker av med en av årets aller gjeveste priser: nemlig den prestisjefylte Oscar-statuetten. Her er alle vinnerne fra nattens prisutdeling!

Noen av verdens største navn var å se på den røde løperen, som Leonardo DiCaprio (45), Renée Zellweger (50), Brad Pitt (56) og Charlize Theron (44), for å nevne noen.

- Den er fantastisk, så hvorfor ikke bruke den igjen?

Etter at prisene var delt ut og det prestisjefylte showet var over, var det klart for den årlige etterfesten som arrangeres av magasinet Vanity Fair. Her var også den røde løperen spekket av kjendiser.

På gjestelista finner vi flere kjente navn, som blant annet Kim Kardashian West (39) med mannen Kanye West (42), Kylie Jenner (22), Chrissy Teigen (34), Jessica Alba (38), Billie Eilish (18) og Rebel Wilson (39), for å nevne noen.

Vi har skrevet om det unge stjerneskuddet Julia Butters (10) som stjal showet på den røde løperen, og norske Aurora som fikk oppmerksomhet for sitt hjemmelagde antrekk. Men det er ikke bare de som har skapt overskrifter.

Hunger Games-skuespilleren, Elizabeth Banks (46), overrasket nemlig med sitt antrekk da hun kom i samme kjole som hun hadde på seg under Oscar-etterfesten i 2004. Altså, for 16 år siden!

«Den er fantastisk, og den passer ... Så hvorfor ikke bruke det igjen?! Stolt av å ha min Badgley Mischka-kjole som jeg først hadde på meg under Vanity Fairs Oscar-fest i 2004. Dette for å bringe en global bevissthet om viktigheten av bærekraftig mote og forbrukerisme når det gjelder klimaendringer, produksjon, forbruk, havforurensning, arbeidskraft og kvinner», skriver hun på Instagram.

Tilbakemeldingene har ikke latt vente på seg, og det er tydelig at fansen liker det de ser (og det gjør vi og!):

«YESSSS!!! Takk for at du bruker plattformen din og innflytelsen til å dele denne viktige meldingen».

«Best kledde går til ...»

«Dette gjør meg SÅ glad!»

«Fantastisk! Og takk for at du sprer dette budskapet!»

Bruker kun én smoking på alle prisutdelingene

Heldigvis blir bærekraft mer og mer utbredt på den røde løperen - også her hjemme. Under årets P3 Gull hadde Jenny Skavlan invitert flere av artistene til å gå i gjenbruk - noe mange valgte å gjøre. Og det er flere amerikanske kjendiser som også er bevisst på valg av klær når det kommer til prisutdelinger.

The Joker-stjernen Joaquin Phoenix er en av dem. I et samarbeid med Stella McCartney har han valgt å bruke kun én smoking gjennom årets prisutdeling-sesong (de er det mange av), i et forsøk om å redusere avfall.

Dette heier vi på!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer