Jeans

Stiltrikset som jukser deg høyere

Denim på denim gir inntrykk av ekstra centimeter.

I DENIM FRA TOPP TIL TÅ: Å gå i samme fargenyanse fra topp til tå kan gi deg en illusjon om mer høyde, og det samme kan en skjorte som er kneppet opp på riktig måte. Lær deg triksene til Olivia Palermo, Jessica Alba og Kate Walsh lenger ned i saken.  Foto: All Over Press
I DENIM FRA TOPP TIL TÅ: Å gå i samme fargenyanse fra topp til tå kan gi deg en illusjon om mer høyde, og det samme kan en skjorte som er kneppet opp på riktig måte. Lær deg triksene til Olivia Palermo, Jessica Alba og Kate Walsh lenger ned i saken. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvem vil vel ikke bli litt høyere på strømpelesten? Vel, det er mange måter å jukse på, for å strekke seg litt ekstra over bakken.

Vi har både høye liv, hæler og V-utrigninger som hjelpemidler, for ikke å glemme monokromitrikset. Hva går det ut på? Jo, det er noe så enkelt som at du kler deg i samme nyanse fra topp til tå.

Når du gjør dette, vil du nemlig skape en optisk illusjon om at du ser høyere ut, siden du kler deg til en lang linje.

Du kan selvsagt gå for helsort, slik at du blir smalere i tillegg, eller så kan du følge høstens hotteste trend i denim på denim.

Slik knekker du denimkoden

Vi ser mye rart som kommer og går, men er det èn trend som aldri forsvinner, så er det nemlig denim. Og du trenger ikke å nøye deg med et par jeans eller en olajakke - nå er alt i denim hot hot hot.

- Denim på denim er en trend jeg har sverget til en god stund allerede. Synes røde detaljer er en fin kontrast til denimstoffene, i går ble det i form av tilbehør som veske og sko, sier KKs mote- og skjønnhetsredaktør Silje Pedersen.

SKJORTE OG SKJØRT I LYSE NYANSER: KKs mote- og skjønnhetsredaktør Silje Pedersen elsker å kle seg i denim fra topp til tå, og gjør antrekket enda mer spennende med røde detaljer.
SKJORTE OG SKJØRT I LYSE NYANSER: KKs mote- og skjønnhetsredaktør Silje Pedersen elsker å kle seg i denim fra topp til tå, og gjør antrekket enda mer spennende med røde detaljer. Vis mer

Og ja, helst skal du gå i det lyseblå stoffet fra topp til tå, og som vi vet elsker vi effekten av at det kan gjøre oss høyere.

Men antrekkene må styles på en fin måte, ellers forsvinner hele poenget. Det er ikke bare å slenge på seg en uformelig 501-bukse og en olavest, og la det stå til.

Her er flere stilige damer som vet hvordan det skal gjøres:

Skjorteflak ned i buksen

Skuespiler Jessica Alba er glad i den monokrone trenden med denim hele veien. I dette antrekket er det spesielt tre stylingtriks å lære seg. Oppkneppet skjorte, oppbrett på buksen og skjorteflak stappet tilfeldig ned i bukselinningen.

LEGG MERKE TIL: Her har skuespiller Jessica Alba gått for en skjorte og bukse i nesten samme lyseblå tone, som gir henne den monokrone stilen.  Foto: Freddie Baez/startraksphoto.com/
LEGG MERKE TIL: Her har skuespiller Jessica Alba gått for en skjorte og bukse i nesten samme lyseblå tone, som gir henne den monokrone stilen. Foto: Freddie Baez/startraksphoto.com/ Vis mer

Skjorta kneppet helt opp (nesten)

Stilikon Olivia Palermo ser bestandig stilig ut, og nå har hun, som så mange andre, kastet seg på denimbølgen. Under moteuken i New York dukket hun opp i skjorte og skjørt i det røffe stoffet.

Hun gir antrekket en ekstra vri ved å kneppe opp nesten hele skjorten, noe som gir henne en illusjon om ekstra lengde.Splitten i skjørtet gjør også at hun viser mer ben, og de høye hælene sier nesten seg selv.

LAAAAANG V-UTRINGNING: Stilikon Olivia Palermo ser bestandig stilig ut, og nå har hun, som så mange andre, kastet seg på denimbølgen. Her gir hun antrekket en ekstra vri ved å kneppe opp nesten hele skjorten (som igjen gir en henne en illusjon om ekstra lengde). Foto: Webber / Splash News/ All Over P
LAAAAANG V-UTRINGNING: Stilikon Olivia Palermo ser bestandig stilig ut, og nå har hun, som så mange andre, kastet seg på denimbølgen. Her gir hun antrekket en ekstra vri ved å kneppe opp nesten hele skjorten (som igjen gir en henne en illusjon om ekstra lengde). Foto: Webber / Splash News/ All Over P Vis mer

Viser mye ankel

Dersom du viser mye av ankelen, kan bena dine se litt lengre ut, siden mer av foten vises fram. I et par 90-tallsinspirerte sandaler - enda bedre. Kate Walsh har også brettet opp skjorten nedenifra, for å vise litt mer midje. Her er også beltet med på å få fram figuren enda mer.

BRETTET HØYT OPP: Kate Walsh går for en stil der hun viser mye av ankelen, som er et godt triks for å se litt høyere ut.
 Foto: REX/Broadimage/All Over Press
BRETTET HØYT OPP: Kate Walsh går for en stil der hun viser mye av ankelen, som er et godt triks for å se litt høyere ut. Foto: REX/Broadimage/All Over Press Vis mer

 

 

 

 

 

 

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer