Grønt klesskap:

Stine har kun 17 plagg i garderoben

Fra kapselgarderobe til utelukkende grønne merker: to veier til et grønnere klesskap.

MINIMALT MED KLÆR: Stine Ripegutu er ikke fremmed for å sy, reparere eller lage klær. Foto: Instagram @stinesgarderobe
MINIMALT MED KLÆR: Stine Ripegutu er ikke fremmed for å sy, reparere eller lage klær. Foto: Instagram @stinesgarderobe Vis mer
Publisert

Mange tenker kanskje at de skulle hatt en grønnere garderobe. De fleste av oss er i hvert fall klar over at tekstil- og moteindustrien er blant verdens miljøverstinger.

Det er snakk om overforbruk av vann, kjemikalieutslipp og avfallsproblemer. Utfordringer som mildt sagt hadde hatt godt av at du og jeg shoppet litt mindre!

Det å skulle begrense shoppingen kan føles ut som et veldig stort steg - men er det egentlig det? Ifølge Stine Ripegutu og Ragnhild Margrethe Andersen er svaret «nei».

- Det føltes plutselig ekkelt

Makeupartist og innholdsskaper Ragnhild Margrethe Andersen bestemte seg brått: 2021 skulle utelukkende bestå av grønnere valg på klesfronten.

Når hun skal kjøpe noe nytt, er det bare aktuelt å kjøpe fra merker som gjør en innsats for å sørge for etisk produksjon.

- Valget om å slutte å kjøpe fra brands med uetisk produksjon kom da jeg begynte å tenke over hva jeg promoterte på Instagram. Jeg snakket om å unngå fast fashion ved heller å kjøpe plagg man kommer til å bruke lenge, men samtidig markedsførte jeg merker som betalte meg mer enn de betaler dem som lagde klærne, og kun brukte billige stoffer som bidrar til større klimakrise. Det føltes plutselig ekkelt, og som at jeg bidro til noe veldig negativt, forteller Andersen til KK.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer