Chanel

Stjel stilen til Chanel-muse Alice Dellal

Skinn, nagler, rifter, platå og lær - slik får du «biker girl»-looken.

CHANEL-MUSE: Den 24 år gamle modellen, sositetspiken, rockeren og milliardærarvingen Alice Dellal er Karl Lagerfelds - kreativ leder for Chanel, nye muse og frontfigur for veskekolleksjonen Boy Chanel. Tips til hvordan du kopierer stilen hennes finner du lenger nede i artikkelen! Foto: All Over Press/produsenten
CHANEL-MUSE: Den 24 år gamle modellen, sositetspiken, rockeren og milliardærarvingen Alice Dellal er Karl Lagerfelds - kreativ leder for Chanel, nye muse og frontfigur for veskekolleksjonen Boy Chanel. Tips til hvordan du kopierer stilen hennes finner du lenger nede i artikkelen! Foto: All Over Press/produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
I mars kunne spente Chanel-fans endelig se bildene fra reklamekampanjen til den splitter nye Chanel Boy veskekolleksjonen, fotografert av Karl Lagerfeld selv.

Det vekket nemlig stor oppsikt da det ble kjent at den 24 år gamle rockerjenta, sositetspiken, modellen og tidligere Mario Testino-musen Alice Dellal, skulle være frontfiguren til det klassiske veskemerket.

Grunnen til at mange reagerte var at Dellal er kjent for sin svært rocka «biker girl»- stil, noe mange mente klæsjet totalt med den elegante merkevaren til Chanel.

Se bilder fra Chanels siste visning her!

LES OGSÅ: Detaljene du ikke kommer unna i 2012

CHANEL-MUSE: Rocker, sositetspike, it-jente og modell Alice Dellal er Karl Lagerfelds nye muse, og ble brukt som modell i forbindelse med den nye Boy handbag-kolleksjonen.  Foto: Faksimile: Chanel.com.
CHANEL-MUSE: Rocker, sositetspike, it-jente og modell Alice Dellal er Karl Lagerfelds nye muse, og ble brukt som modell i forbindelse med den nye Boy handbag-kolleksjonen. Foto: Faksimile: Chanel.com. Vis mer

Kjent modell og it-jente

Dellal, som er datter av tidligere brasiliansk supermodell Andrea Dellal og søster av skodesigner Charlotte Olympia, har lenge vært et kjent navn innen den europeiske sositetssirkelen. Både på grunn av sin kjente mor, søster, og fordi broren – Alex Dellal, i sin tid var sammen med Charlotte Casiraghi av Monaco.

I tillegg er hun blant barnebarna og arvingene til den britiske eiendomsmogulen og milliardæren Jack Dellal.

I likhet med sin mor er Dellal, som også spiller i band, knyttet til modellbyrået Next Model Management, og har tidligere vært frontfigur for Mango (2008) og undertøysmerket Agent Provocateur.

Hun er også god venn med flere av verdens store moteikoner, deriblant supermodell Kate Moss.

Den tomboyaktige klesstilen hennes beskrives som rock-punk, blandet med biker-chick ala Stieg Larssons kjente rollefigur Lisbeth Salander. Og varemerket er det halvbarberte hodet – som hun gjorde til en stor trend for noen år siden.

Dette var også noe av grunnen til at mange hevet øyebrynene da det ble kjent at 24-åringen skulle være Lagerfelds nye veskeansikt.


LES OGSÅ: Vårens store trendrapport

Følger i stjernefotspor

Bildene har imidlertid fått mye positiv omtale, og Lagerfeld hevder han aldri var i tvil om å bruke ungjenta som sin modell, skriver Daily Mail (ekstern lenke).

- Designeren ble så betatt av denne unike, karismatiske unge damen, som både er modell og musiker, under en fotoshoot for noen måneder siden. Alice Dellal representerer den perfekte inkarnasjon av alt det som er unikt med Boy Chanel veskekolleksjonen, som er langt unna alle de tradisjonelle ideene om femininitet, stod det i en pressemelding fra motegiganten tidligere i år.

Med kampanjen har 24-åringen fulgt i fotsporene til superstjerner som Claudia Schiffer, Keira Knightley og Nicole Kidman.

LES OGSÅ: Her er den nye Chanel-vesken

BIKER GIRL: Alice Dellal har en unik og rocka klesstil. Kombiner røffe materialer som skinn og denim med mer feminine blonder og tyll for den rette looken. Ikke glem skinnjakke og bikerbootsene.  Foto: All Over Press
BIKER GIRL: Alice Dellal har en unik og rocka klesstil. Kombiner røffe materialer som skinn og denim med mer feminine blonder og tyll for den rette looken. Ikke glem skinnjakke og bikerbootsene. Foto: All Over Press Vis mer

Svart, svart, svart

I tillegg til det barberte hodet, er Dellal svoren tilhenger av nettingstrømper (gjerne med rifter og hull), eyeliner og svart lær, og du ser henne aldri uten en skinnjakke over skuldrene.

24-åringen kombinerer gjerne skinnjakken og nettingstrømpene med lårkorte olashorts, skinnskjørt, miniskjørt eller maxiskjørt, kort-korte topper, blondesingletter, trange minikjoler, svarte eller mønstrede jeans, sykkelshorts og platsåsko eller boots med skikkelig Spice Girl-såle.


Legg på en haug med store sølvringer, kjeder, et kraftig naglebelte og mørk sotet sminke, så har du den rette looken.

Ifølge Dellal er Wendy O Williams, sangerinne i det amerikanske punkbandet Plasmatics, Drew Barrymores rollefigur i filmen «Poison Ivy» (1992) og moren Andrea hennes største stilikoner.

Tips til hvordan du kan lage din egen olashorts/olavest i ekte Balmain-stil finner du her!

LES OGSÅ: Nå kommer showpiece-plaggene

PERFEKT TIL FESTIVAL: En rocka minikjole (kr. 1249 kroner fra Nelly.com), slitt olavest (299 kroner fra Cubus.no), røffe Dr. Martens-støvletter (1057 kroner fra Asos.com) og et stilig naglebelte (151 kroner fra Asos.com) gir den rette looken.  Foto: Produsentene
PERFEKT TIL FESTIVAL: En rocka minikjole (kr. 1249 kroner fra Nelly.com), slitt olavest (299 kroner fra Cubus.no), røffe Dr. Martens-støvletter (1057 kroner fra Asos.com) og et stilig naglebelte (151 kroner fra Asos.com) gir den rette looken. Foto: Produsentene Vis mer

Slik kopierer du stilen

Bikergirl-looken har preget motebildet i flere år nå, og særlig designere som Balenciaga og Balmain, har hatt kjempesuksess med denne trenden.

I fjor kom også H&M med en egen Lisbeth Salander-kolleksjon, som bestod av plagg som sklir rett inn i Dellal-stilen.

Du trenger imidlertid ikke gå like langt som 24-åringen for å få en smak av trenden.

En søt sommerkjole eller minikjole kombinert med Dr. Martens-boots og en slitt skinnjakke eller olavest, er det perfekte festivalantrekket til sommeren, og både røft, men samtidig feminint.


Kombiner gjerne farger, mønstre og svart skinn om hverandre for en kul, avslappet og hverdagslig stil. Ta med et par funky hæler og et stort statement-kjede i vesken, så er du også klar for byen, dersom anledningen skulle by seg.

Husk også at når du skal kjøpe skinnplagg (skinnvest er for eksempel et av sesongens hotteste plagg), så kan det lønne seg å velge en farge og modell som varer lenger enn ut sesongen, som vi tipser deg om i denne artikkelen.

Dette er også ting du bruker ofte og mye, og gjerne legger litt penger i. Det kan derfor være lurt å:

• Velge en svart modell - det er det aller sikreste valget. Mørkt skinn holder seg fint lenger, i tillegg er kan det kombineres med alle andre farger.

Se flere kjøpetipsbilder nedenfor:


LES OGSÅ: Skinnbuksen alle kan bruke

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer