David Renne

Stjernedesigner døde brått

- Han var ung og svært respektert i bransjen.

DAVID RENNE: Gikk bort bare 46 år gammel. Foto Skjermbilde Instagram
DAVID RENNE: Gikk bort bare 46 år gammel. Foto Skjermbilde Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For en knapp måned siden ble det kjent at den italienske stjernedesigneren David Renne (46) skulle gå inn som ny kreativ leder for luksusmerket Moschino.

Den tittelen hadde han i nøyaktig ni dager før en sjokkerende nyhet slo ut en hel moteverden fredag. Renne ble rammet av hjerteinfarkt under et besøk i Milano denne uka, og døde raskt etter hendelsen. Han ble altså bare 46 år gammel.

Nyheten har blitt omtalt av en rekke aviser og magasiner verden over, blant annet av CNN.

I forbindelse med det tragiske dødsfallet strømmer det inn fine ord og hyllester fra sørgende motekolleger:

- Det finnes ingen ord for å beskrive den smerten vi opplever i denne tragiske tiden. Davide fikk muligheten til å være en del av vårt team i kun noen dager da akutt sykdom tok ham fra oss altfor tidlig. Vi kan fortsatt ikke skjønne at det har skjedd, sier Massimo Ferreti i en uttalelse.

Han er sjef for Moschinos moderselskap, Aeffe.

Ferretti legger til at Renne var en høyt elsket og respektert mann i hele bransjen, og at han i disse dager kun var helt i startgropa av en karriere fylt med ambisjoner, entusiasme og optimisme for framtiden.

Ung og respektert

KKs mote- og skjønnhetsansvarlig, Ida Elise Eide Einarsdottir sier at han så vidt rakk å ta over som kreativ direktør etter Jeremy Scotts sjokk-exit.

- Renne kom fra Gucci der han var designer for det italienske motehusets kvinnelinje i to tår. En nokså ung og svært respektert designer er gått bort, nærmest før han rakk å tiltre sin nye stilling ved Moschino der han begynte offisielt 1. november. Hans første kolleksjon skulle være høst/vinter 2024 som skulle blitt vist under moteuken i Milano neste år.

De siste 20 årene har Renne vært en del av Guccis designteam, hvor han har hatt flere ulike kreative roller. Der startet han rett etter at han ble uteksaminert fra den anerkjente moteskolen Polimoda i Firenze.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer