Hår:

Stjernefrisør: - Børst aldri håret om morgenen

Men stemmer det egentlig? Dette sier norske frisører.

HÅR: Hvor ofte og når børster du håret ditt? Frisører gir sine beste tips! FOTO: NTB
HÅR: Hvor ofte og når børster du håret ditt? Frisører gir sine beste tips! FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Morgenrutinene våre er nok veldig ulike. Mens noen alltid hopper i dusjen, vasker håret og hiver på seg klær, velger kanskje andre å dusje om kvelden og prioriterer heller å børste gjennom håret og ta seg en kopp kaffe.

Vel, ifølge en artikkel fra Glamour bør vi være obs dette med hårbørsting - særlig om morgenen. Hm? Dette synes jeg hørtes litt rart ut, selv om jeg sjeldent bruker børsten om morgenen selv.

Stjernefrisør George Northwood, som blant annet styler Alexa Chung, Rosie Huntington-Whiteley, Alicia Vikander og Meghan Markle, mener nemlig at det er et stort «nei» å ta i bruk hårbørsten etter en lang natts søvn.

- Børst aldri håret om morgenen. For det første fører det til krusete hår, og for det andre vil det kunne få mekanisk skade. Bruk heller fingrene til å gre gjennom håret for å få bort flokene, sier han.

KRØLLE HÅRET: Så enkelt kan du selv lage råflotte krøller (beach waves) med rettetanga! Video: Cecilie Krogh Vis mer

Unngå å slit av håret

Birgit Flønes, frisør og eier av B. Hair i Molde, forteller til KK at dette høres merkelig ut, men anbefaler likevel at vi bør være forsiktig med børsten når håret er vått.

- Jeg har aldri hørt at man ikke bør børste håret om morgenen, men vær forsiktig med børsten når håret er vått. Håret er svakere når det er vått og kan lettere ryke/slites av.

Markus Musum Helgesen, frisør ved Haux i Oslo, mener at Northwood kan ha et lite poeng og forklarer til KK:

- Det kommer jo veldig an på hvilken type hår man har. Jeg vil ikke si at et helt rett hår blir veldig krusete om man børster det om morgenen. Northwood har jo selvfølgelig et lite poeng i at håret kan ta skade av å børste det, men dette er om man grer håret for hardt. For om man bryter seg for hardt gjennom en floke, kan man rett og slett slite av håret og da kan det selvfølgelig bli krusete. Men dette gjelder ikke kun om morgenen, dette gjelder hele dagen, sier han.

Dette produktet skal skjule grå hår – eller ettervekst – på sekunder, men funker det? Vi testet! Vis mer

Bra for hodebunn og hårvekst

Er det forskjell på børstene - er det noen som er mer skånsomme mot håret?

- Ja, det er stor forskjell på børster. Man har for eksempel den klassiske børsten med harde plast «spikre», wetbrush som er en børste med mykere, mer bøyelig plast «spikre» og naturbørste som er laget med hår fra dyr som er mest skånsom for håret, for å nevne noen.

- Jeg tenker at børsting av håret er bra. For det første stimulerer man blodsirkulasjonen i hodebunnen som er bra både for hodebunn og hårvekst. For det andre tar du med deg oljer fra hodebunnen og ut i lengdene, som er med å gi næring og glans til håret, forklarer han.

At vi må ta vare på håret vårt er ikke noe nytt. Når vi bruker for mye produkter eller stylingverktøy som krølltang og rettetang, vil ikke håret få nok hvile. Også hvor ofte vi vasker og børster håret kan ha innvirkning.

- Vasker du håret for ofte kan du fjerne de naturlige fettsyrene som smører det og får det til å se sunt og blankt ut. Som en generell anbefaling pleier vi å si kun én gang i uken. Unntaket er selvfølgelig om du sliter med fet hodebunn, har frisør Agnes Gulbrandsen, tidligere fortalt til KK.

Det bygger seg tross alt opp både hår, bakterier, fett og flass – for å nevne noe. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer