Hår:

Stjernefrisør: - Børst aldri håret om morgenen

Men stemmer det egentlig? Dette sier norske frisører.

HÅR: Hvor ofte og når børster du håret ditt? Frisører gir sine beste tips! FOTO: NTB
HÅR: Hvor ofte og når børster du håret ditt? Frisører gir sine beste tips! FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Morgenrutinene våre er nok veldig ulike. Mens noen alltid hopper i dusjen, vasker håret og hiver på seg klær, velger kanskje andre å dusje om kvelden og prioriterer heller å børste gjennom håret og ta seg en kopp kaffe.

Vel, ifølge en artikkel fra Glamour bør vi være obs dette med hårbørsting - særlig om morgenen. Hm? Dette synes jeg hørtes litt rart ut, selv om jeg sjeldent bruker børsten om morgenen selv.

Stjernefrisør George Northwood, som blant annet styler Alexa Chung, Rosie Huntington-Whiteley, Alicia Vikander og Meghan Markle, mener nemlig at det er et stort «nei» å ta i bruk hårbørsten etter en lang natts søvn.

- Børst aldri håret om morgenen. For det første fører det til krusete hår, og for det andre vil det kunne få mekanisk skade. Bruk heller fingrene til å gre gjennom håret for å få bort flokene, sier han.

Unngå å slit av håret

Birgit Flønes, frisør og eier av B. Hair i Molde, forteller til KK at dette høres merkelig ut, men anbefaler likevel at vi bør være forsiktig med børsten når håret er vått.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer