Platinablond

Stjernene elsker det korte, platinablonde håret

Er dette en trend du kommer til å teste ut?

NY HÅRTREND? Cara Delevingne, Katy Perry og Kristen Stewart møtte alle opp på haute couture-visningen til Chanel i Paris med samme hårsveis. Foto: Scanpix
NY HÅRTREND? Cara Delevingne, Katy Perry og Kristen Stewart møtte alle opp på haute couture-visningen til Chanel i Paris med samme hårsveis. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det ser ikke ut til at den platinablonde hårtrenden kommer til å forsvinne med det første. Men det vi ser nå, er at mange av verdens største stjerner begynner å stusse betraktelig på sveisen. Kjente damer som Katy Perry (32), Kristen Stewart (27) og Cara Delevingne (24) har alle vært en tur hos frisøren og fått klippet bort så å si alt håret. Og fargen? Ja, den er selvfølgelig platinablond. Psst: Er dette århundrets verste hårtrend?

Tidligere har vi snakket med tre frisører om hvilken farge og frisyre som kommer til å være sommerens store trend, og alle svarer at mange av kundene gjerne ber om lysere hår for å matche de lyse sommermånedene. Mange ber også om den platinablonde looken, men den superkorte sveisen til Perry, Stewart og Delevingne er det ifølge Miriam Andresen, stylist, frisør og eier av salongen Amnt, ikke så mange som har spurt etter - ennå.

- Kunder går absolutt fortsatt for den platinablonde looken, og mange velger gjerne å klippe håret mye kortere enn før. Jeg har enda ikke opplevd at det er en så stor trend å klippe håret så kort som disse damene, men folk er mye mindre redde for det korte, sier Andresen og fortsetter:

- Folk er generelt mye mer åpne for en total forvandling. Rett og slett en hel kontrast fra hva de har, og alle vil gjerne ha det med en gang. Jeg har selv gått fra langt, mørkt (nesten sort) hår til å klippe meg kort og farge det helblondt.

LES OGSÅ: Nordmannen bak Beyonces mye omtalte Grammy-kjole presenterte ny kolleksjon (og stjernene elsker den)

FORVANDLING: Mye har skjedd med sveisen til Cara Delevingne på ett år! Foto: Scanpix
FORVANDLING: Mye har skjedd med sveisen til Cara Delevingne på ett år! Foto: Scanpix Vis mer

Mange velger «lob»

Å ha det lengste håret er nok ikke det som er det mest ettertraktede lenger (for alle). Og det er heller ikke til å stikke under en stol at etter at karakteren «Noora» i «Skam» dukket opp i serien med en lengre bob, også kalt «lob», og en kald blondfarge, at flere tok seg en tur til frisøren. Men det er jo ikke rart - dama ser jo helt rå ut!

Caroline Svendsen, senior stylist på Gevir Grünerløkka, har tidligere sagt at mange lar de korte bob-ene vokse ut og sparer til lengre lengder. Noe som ifølge henne vil gjøre uttrykket litt mykere og mer sexy.

- «Lob»-en er fortsatt veldig aktuell - vi ser blant annet Kim Kardashian (36) med lob nå om dagen. Jen Atkin, en av verdens mest innflytelsesrike hårstylister, reiser verden rundt og klippet lob som aldri før, sier Svendsen.

Men tilbake til den superkorte sveisen vi nå lurer på om kommer til å bli det neste store. Det er i hvert fall flere kjente fjes som har valgt å helfarge håret og klippe det superkort. Zoë Kravitz (28) er også blant dem! Ta en titt på noen av hårforvandlingene nedover i saken.

LES OGSÅ: 9 ting vi hater med prøverom (du kjenner deg garantert igjen i det første)

ZOE KRAVITZ: Skuespilleren har prøvd flere hårsveiser, og hun ser så bra ut i alle! Foto: Scanpix
ZOE KRAVITZ: Skuespilleren har prøvd flere hårsveiser, og hun ser så bra ut i alle! Foto: Scanpix Vis mer

KATY PERRY: Også mye har skjedd på hårfronten hos Katy Perry det siste året. Foto: Scanpix
KATY PERRY: Også mye har skjedd på hårfronten hos Katy Perry det siste året. Foto: Scanpix Vis mer

MYE HAR SKJEDD: Kristen Stewart gikk fra langt, mørkt hår til kort og blondt. Foto: Scanpix
MYE HAR SKJEDD: Kristen Stewart gikk fra langt, mørkt hår til kort og blondt. Foto: Scanpix Vis mer

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer