PETER LINDBERGH 1944-2019:

Stjernene i sorg etter Peter Lindberghs bortgang

- Vi har mistet en legende og et fantastisk menneske, skriver David Beckham.

PETER LINDBERGH: Stjernefotografen ble 74 år gammel. Foto: Scanpix
PETER LINDBERGH: Stjernefotografen ble 74 år gammel. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den tyske fotografen Peter Lindbergh gikk bort 3. september, 74 år gammel. Han var en svært anerkjent og respektert fotograf, spesielt i motebransjen. Han har også jobbet med noen av verdens største stjerner.

Nylig ble en av hans største jobber sluppet da britiske Vogue lanserte sin første høstutgave for året. Selveste hertuginne Meghan (38) er gjesteredaktør i nummeret, og mente det kun var Peter Lindbergh som kunne ta bildene hun hadde sett for seg.

Hun er blant de mange som har tatt til sosiale medier etter at Lindberghs bortgang ble kjent. På Instagramkontoen @sussexroyal, som er den offisielle Instagram-kontoen til hertugparet av Sussex, står det at fotografens arbeid er anerkjent verden over, blant annet for måten han fanger et øyeblikk på og det at han hele tiden ville få frem sunne skjønnhetsidealer.

«Hertuginnen av Sussex har jobbet med Peter tidligere og valgte ham personlig til å fotografere de 15 kvinnene på coveret av britiske Vogues september-utgave. Hun vurderte aldri en annen fotograf til dette meningsfulle prosjektet.»

«Hjertet mitt er knust»

Nyheten om dødsfallet ble delt på Lindberghs personlige Instagramkonto 4. september. I ettertid har kondolanse strømmet inn - blant annet fra flere kjente fjes han har jobbet med tidligere.

«Det er vanskelig å finne ord til å beskrive hvor mye jeg elsket, beundret og respekterte Peter. Ikke bare var han et utrolig talent, men han var en av de snilleste og mest inspirerende menneskene jeg har hatt gleden av å jobbe med. Vi har mistet en legende og et fantastisk menneske», skriver David Beckham (44) på Instagram.

«Hjertet mitt er knust. Peter Lindbergh var et geni og en absolutt mester i sitt felt. Men det som gjorde han helt unik var hans konstante vennlighet, varme og fantastiske humor. En av de beste menneskene jeg noen gang har møtt. Jeg vil aldri glemme deg, min venn», skriver Charlize Theron (44) på Instagram.

«@therealpeterlindbergh var en enormt begavet kunstner og et spektakulært og kjærlig person. Han fikk alle til å føle seg sett, elsket og verdsatt. Det var en gave å kjenne ham og en ære å bli fotografert av ham. Hjertet mitt går ut til familien hans. Peter fikk alle til å føle seg vakre fordi han så dem på den måten og mente at de var det», skriver Julianne Moore (58) på Instagram.

«Farvel, Peter Lindbergh. Mesteren av evigvarende øyeblikk. Hvil i fred», skriver Antonio Banderas (59) på Instagram.

«Det var veldig trist å våkne til nyheten om at Peter Lindbergh har gått bort. «For meg er hvert fotografi et portrett - klærne er bare et kjøretøy for hva jeg ønsker å si. Du fotograferer et forhold med personen du tar bilder av. Det er en utveksling og det er hva et bilde er», sa Peter. Han var en legende innen fotografi og jeg regner meg selv veldig heldig som har fått brukt så mye tid med ham i løpet av min karriere», skriver Coco Rocha (30)på Instagram.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer