PETER LINDBERGH 1944-2019:

Stjernene i sorg etter Peter Lindberghs bortgang

- Vi har mistet en legende og et fantastisk menneske, skriver David Beckham.

PETER LINDBERGH: Stjernefotografen ble 74 år gammel. Foto: Scanpix
PETER LINDBERGH: Stjernefotografen ble 74 år gammel. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den tyske fotografen Peter Lindbergh gikk bort 3. september, 74 år gammel. Han var en svært anerkjent og respektert fotograf, spesielt i motebransjen. Han har også jobbet med noen av verdens største stjerner.

Nylig ble en av hans største jobber sluppet da britiske Vogue lanserte sin første høstutgave for året. Selveste hertuginne Meghan (38) er gjesteredaktør i nummeret, og mente det kun var Peter Lindbergh som kunne ta bildene hun hadde sett for seg.

Hun er blant de mange som har tatt til sosiale medier etter at Lindberghs bortgang ble kjent. På Instagramkontoen @sussexroyal, som er den offisielle Instagram-kontoen til hertugparet av Sussex, står det at fotografens arbeid er anerkjent verden over, blant annet for måten han fanger et øyeblikk på og det at han hele tiden ville få frem sunne skjønnhetsidealer.

«Hertuginnen av Sussex har jobbet med Peter tidligere og valgte ham personlig til å fotografere de 15 kvinnene på coveret av britiske Vogues september-utgave. Hun vurderte aldri en annen fotograf til dette meningsfulle prosjektet.»

«Hjertet mitt er knust»

Nyheten om dødsfallet ble delt på Lindberghs personlige Instagramkonto 4. september. I ettertid har kondolanse strømmet inn - blant annet fra flere kjente fjes han har jobbet med tidligere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer