Stockholm Fashion Week:

Stockholm Fashion Week oppsummert av Celine Aagaard og Tine Andrea

Dette hadde moteprofilene å si om den svenske moteuken!

STOCKHOLM FASHION WEEK: Vi har bedt Tine Andrea Lauvli (t.v.) og Celine Aagaard (t.h.) om en rapport fra den svenske moteuken! Foto: Privat, Scanpix, Per Ervland
STOCKHOLM FASHION WEEK: Vi har bedt Tine Andrea Lauvli (t.v.) og Celine Aagaard (t.h.) om en rapport fra den svenske moteuken! Foto: Privat, Scanpix, Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Uke etter uke får vi moteuker servert på et sølvfat og vi elsker det. Vi elsker å bla gjennom bildene fra alle visningene som har vært - for det er dessverre ikke slik at vi har mulighet til å stille opp på alt. Da er det bra at Norge har mange flinke damer som deltar på moteukene for å se de nye kolleksjonene, og blir tatt bilder av fotografer for noen av verdens største motenettsteder. Vi har spurt it-jentene Tine Andrea Lauvli og Celine Aagaard om å oppsummere den svenske moteuken for oss. Enjoy!

- Et av høydepunktene var uten tvil den eksklusive og intime visningen til Toteme. Det har vært store forventninger til Elin Klings første visning og det var virkelig nydelig levert, sier Aagaard som står bak nettstedet Envelope.no.

LES OGSÅ: Michael vant motepris og 100 000 kroner: - Det var ingen tvil, sier kulturministeren

TOTEME SS18 FOTO: STOCKHOLM FASHION WEEK

Toteme representerer på mange måter den skandinaviske stilen. Minimalistisk, nøytrale farger, men alltid med fokus på detaljer, materiale og utførelse. Men det var ikke bare denne typen design som ble presentert under moteuken i Stockholm.

- På en annen side hadde du Bjørn Borg som viste en mer sporty kolleksjon med en touch av 70-tallet - inspirert av filmen «The Royal Tenenbaums». Visningen holdt sted inne i en tennishall, og de skal ha skryt for styling og hele settingen, sier Aagaard.

LES OGSÅ: Neste sommers drømmekjoler signert byTiMo

BJØRN BORG SS18 FOTO: STOCKHOLM FASHION WEEK

Det er ikke bare bare å holde en moteuke gående. Det er mange designere som vil vise frem kolleksjonene sine, men det krever både tid og penger - og masse av det. Både Lauvli og Aagaard er enige i at Stockholm Fashion Week har hatt en liten nedgang de tidligere årene, men at det er på vei tilbake.

- Stockholm Fashion Week har lenge vært en populær aktør i det skandinaviske motebildet, med flere kjente merker, gode sponsorer og godt oppmøte av internasjonal presse, men de siste sesongene har for meg vært litt skuffende, hvor mange av de svenske merkene ikke har truffet helt og gjerne har vist mye av det samme som tidligere sesonger. Likevel hadde jeg noen favoritter i år som overrasket med både nye farger, shapes og kreativitet - noe jeg ofte savner hos mange av de skandinaviske merkene, sier Tine Andrea Lauvli bak nettstedet TheFashionEaters.com.

- Stockholm Fashion Week har slitt noen år, men i fjor og i år begynte vi å se at det var tilbake! De har styrket programmet sitt og vi så tydelig at det var svensk design. De hadde klart å skape noe annerledes enn hva jeg så i København.

Lauvli trekker blant annet frem Whyred som en favoritt fra moteuken:

- Om jeg skulle valgt en visning som landet godt hos meg, må jeg velge Whyred. De viste spennende mønstre blandet med maskuline og veldig «up-to-date» tekniske materialer og «gadgets» som vi ser mer og mer av i det internasjonale markedet.

WHYRED SS18 FOTO: STOCKHOLM FASHION WEEK

Men det var mange flere visninger enn Toteme, Bjørn Borg og Whyred som ble vist under moteuken i den svenske hovedstaden. Under har vi i KK plukket ut noen favoritter. Deriblant noen lekre antrekk fra Rodebjer, House of Dagmar og Stand!

LES OGSÅ: Historien bak Dianas «hevn-kjole»: - Vi innså ikke at vi faktisk ble manipulert, sier paparazzi
LES OGSÅ: 20 budsjettvennlige kupp som kickstarter motehøsten
LES OGSÅ: Melania Trump får massiv kritikk for skovalg, men er det egentlig fortjent?

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer