Sol

Støvlene som redder dagen

Med et av disse 10 lekre parene på beina, glemmer du å savne sola.

LA REGNVÆRSDAGEN BLI EN FEST: Sommeren og høsten byr på mye lekker gummistøvelmote - se informasjon om støvlene lenger ned i saken. Foto: Produsenter
LA REGNVÆRSDAGEN BLI EN FEST: Sommeren og høsten byr på mye lekker gummistøvelmote - se informasjon om støvlene lenger ned i saken. Foto: Produsenter Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Selv om det hadde vært trivelig med litt sol og sommer, så er det ikke til å komme bortifra at vi bor i Norge, og her er været uberegnelig.

Det betyr derimot ikke at du bør barrikadere deg i sofaen og myse morskt ut på møkkaværet dag ut og dag inn.

Nei, når det regner er det bare én ting å gjøre - hoppe rett opp i gummistøvlene og komme deg ut.

Men støvlene trenger ikke å være triste og grå - heldigvis finnes det mye lekkert å velge mellom.

Se våre favoritter lenger ned i saken.

 • Les også: Regntøy for våte drømmer

 • Kule nyheter

  Gummistøvler har blitt topp mote. Det har designere, superstjerner og ikke minst mye vått vær sørget for. Nå har vi ingen problemer med å bla opp en tuselapp eller to for et stykk gummi som holder føttene våre tørre og trendy. Særlig ikke hvis de er fra merker som Hunter eller Le Chameau.

 • Les også: Festivalfine føtter

 • Denne sommeren har det dessuten kommet mange nye modeller i butikkene. Fra Fessura får du for eksempel tak i gjennomsiktige plaststøvler i muntre farger som du lett kan rulle sammen og putte i vesken når solen titter fram igjen. Slik at du slipper å labbe rundt i tunge støvler hele dagen.

  Burberry pynter på sin side opp sine med røffe gullenker, og fra Hunter har det kommet støvler med søtt blomstermønster.

  Finn dine favoritter her:
  Slik bruker du støvlene

  Hvis du vil kjøre en rocka stil, går du for en kort avklippet dongerishorts, singlet og skinnjakke. Er det kaldt tar du bare på deg et par strømpebukser.

  For en hippieinspirert stil er blomstrete flagrende kjoler, stråhatter og grovstrikkede vester tingen. Alt dette topper du med gummistøvlene og en gjennomsiktig plastikkregnfrakk.

  Husk også at støvler er ganske kule å ha over et par trange jeans.

  Når det er skikkelig ruskevær må du ellers bare krype til korset med regnutstyr fra topp til tå.

  Litt gummistøvel-historikk

  Støvel-eventyret begynte egentlig da supermodell og stilikon Kate Moss dukket opp i svarte gjørmete Hunter-varianter på Glastonbury-festivalen i 2005.

  Fottøyet ble superhipt og produsentene gned seg i hendene.

  I dag er er det nærmest uhørt å ikke gå i disse, eller andre i samme stil, hvis man vil følge med på regnmotefronten.

  En annen som har satt støvler på motekartet er ellers skodesigner Ilse Jacobsen. Hennes røffe varianter med snøring har lagt grunnlag for mye av dagens trender.


  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer