NY GENSER-HIT: Her er Karpe Diem-gutta i genseren som de har utviklet sammen med designer Cecilie Kaurin i Dale Garn. Den ligger an til å bli den nye genserhiten - etter Skappel-genseren. Foto: Privat
NY GENSER-HIT: Her er Karpe Diem-gutta i genseren som de har utviklet sammen med designer Cecilie Kaurin i Dale Garn. Den ligger an til å bli den nye genserhiten - etter Skappel-genseren. Foto: Privat Vis mer

Strikk

Strikk Karpe Diem-genseren

Norges mest populære rapduo har designet egen bandgenser!

- Glem Skappel-genseren. Nå er det Karpe Diem-genseren som gjelder, sier Chirag Patel til KK og ler.

Skappel-genseren har skapt en voldsom strikkebølge i Norge - og utallige kvinner landet rundt har tatt frem strikketøyet for å lage den fine genseren til seg selv, barn eller barnebarn.

Den er designet av Dorthe Skappel, og hennes datter - Maria Skappel, promoterer genseren på sin blogg.

ER DETTE DEN NYE SKAPPEL-GENSEREN? Karpe Diem har satt bestemødre i arbeid over hele landet.  Foto: Produsenten
ER DETTE DEN NYE SKAPPEL-GENSEREN? Karpe Diem har satt bestemødre i arbeid over hele landet. Foto: Produsenten Vis mer

Kors-på-halsen-genser

Du forbinder antakelig ikke Karpe Diem- medlemmene Chirag Rashmikant Patel (27) og Magdi Ytreeide Abdelmaguid (28) med strikkepinner og maskeprat.

Muligens er dette i ferd med å endre seg, for strikkeoppskriften på duoens egen genser lastes i disse dager ned fra nettet i stor stil. Og ryktene går om bestemødre som er satt i arbeid over hele landet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)


LES OGSÅ: Den er det ultimate strikkeplagget

På coveret

Genseren er tykk, fargerik og dekorert med kors, dødninghoder og hjerter - og er på coveret av Karpe Diems siste album «Kors på halsen, Ti Kniver i hjertet, Mor og far i døden».

– Jeg tror vi er helt alene om en hjemmestrikket bandgenser. At jeg i det hele tatt har lært meg begrepet lusestrikk er jo helt utrolig, jeg som ikke klarer å legge opp en maske, ler Chriag.

Ideen om en egen Karpe Diem-genser kom da de to fikk øye på Helene Svabø (27) på konsert ikledd en helt unik ullgenser dekorert med blant annet Twitter-fugler og Apple-epler. Hun kunne fortelle genseren var laget i samarbeid med hennes egen mor Cecilie Kaurin, designer hos Dalegarn.

– Jeg vil treffe den moren din, sa jeg på en veldig insisterende måte,
Chriag ler av det som antakelig hørtes ut som et litt alternativt sjekkeopplegg.

Men han mente alvor, og noen uker senere møttes han og Cecilie Kaurin til idédrodling.

LES OGSÅ: Vinni snakker ut om bruddet

Last ned gratis

Resultatet ble ullgenseren med blant annet kors, hjerter og kniver på, inspirert av albumtittelen på Karpe Diems siste plate. Dalegarn har lagt ut oppskriften gratis på sine nettsider - trykk her. Oppskriften finner du også i KK 49/50.

– Vi merker stor interesse rundt den. Det er gøy. Magdi pleier å si at det ikke bør koste mye penger å se bra ut, men at det heller bør koste en innsats. Det er jeg helt enig i, sier Chirag som kan fortelle at de har noen ferdigstrikkede eksemplarer til salgs på konsertene til 1500 kroner, men at de ikke har kapasitet til å dekke etterspørselen. Folk må rett og slett strikke selv.

– Vi håper jo genseren kommer til å ligge under mange juletrær i år. Glem Skappel-genseren, nå er det Karpe-genseren som gjelder, sier Chirag til KK.

LES OGSÅ: Årets mest trendy strikkegenser

Flere gensere kommer!

Helene Svabø går i sin mors fotspor, og sammen David Wamstad lager hun fem nye gensermodeller i hønsetrikk, under navnet MorKaurin.

Genserne kommer i et begrenset antall og som skal selges i nettbutikk og i en pop-up-store på Eger og Steen & Strøm i desember.

Ukentlige oppskrifter i KK

Ukens førjulsnyhet fra KK er at vi nå skal gi leserne en ny strikke-eller håndarbeidsoppskrift hver eneste uke. Denne genseren er den første.

Følg med i bladet for nye oppskrifter!

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: