Mote:

- Strikketrenden ser ikke til å blåse over riktig ennå, snarere tvert imot

Designerne har strikk på hjernen denne høsten. Som om strikking noensinne har gått av moten. Men det er ikke de høye strøm­prisene som har fått moteverdenen til å finne fram strikketøyet.

Erkefranske Chanel omfavner strikken. Her fra høstens ready to wearkolleksjon. FOTO: Chanel
Erkefranske Chanel omfavner strikken. Her fra høstens ready to wearkolleksjon. FOTO: Chanel Vis mer
Publisert

For to år med pandemi blåste nytt liv i «gjør det selv»-trenden, og med det fikk strikking sitt store comeback. Noen har aldri sluttet, mens andre tok til strikke­pinnene for første gang.

Trenden ser imidlertid ikke til å blåse over riktig ennå, snarere tvert imot. For denne høsten viser designere og motehus som Chanel, Louis Vuitton og Gucci alle strikk i sine kolleksjoner. Og mye av det. Kanskje ikke så overraskende, ettersom høsten vanligvis er fylt med strikk. Men likevel, det er noe nært, trygt og velkjent med det hele. I alle fall for oss som nærmest er oppvokst med hjemme­strikkede klær.

Jeg har tatt vare på det mine bestemødre i sin tid strikket til meg. Det bruker datteren min nå, over 30 år senere. For det er det som er fint med strikk. Ikke bare er det varmt og godt, det er også klassisk og tidløst. Og tar du godt vare på det, ja, så varer det lenge. Er du ingen kløpper med strikkepinnene, finner du strikk over hele linja denne høsten. Enten du er på jakt etter en kardigan, en strikkekjole, et todelt sett eller en genser.

Jeg skal bruke trenden som et påskudd til å lære meg å strikke. Men det sa jeg i fjor også.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer