Lære å strikke

Strikking for «dummies»: Slik kommer du i gang!

– Viktigst av alt, ikke gi opp, sier eksperten.

LÆRE Å STRIKKE: Strikking er i vinden som aldri før. Jeg har kastet meg med på trenden. Likevel måtte jeg ha eksperthjelp før jeg klarte å finne glede i strikkingen. FOTO: NTB
LÆRE Å STRIKKE: Strikking er i vinden som aldri før. Jeg har kastet meg med på trenden. Likevel måtte jeg ha eksperthjelp før jeg klarte å finne glede i strikkingen. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Nyttårsforsettet mitt ble at jeg skulle lære meg å strikke i løpet av et år. Lett, tenkte jeg og handlet inn garn i alle farger og prisklasser; Merino, Alpakka, Mohair , Superwash og bomull. Samt pinner nok til å ha et halvt fotballag over på sushi.

Da jeg gikk på videregående klarte jeg å strikke ferdig en lue. Den fikk storebroren min i julegave, men jeg så han aldri bruke den. Kanskje det var fordi den var strikket i knæsj blått med store felt av komplementærfargekontrasten- orange. Pluss en del «sjarmerende» skjønnhetsfeil.

- Bare følg oppskriften

Etter det mistet jeg lysten og selvtilliten. Men nå var det på tide å ta opp tråden igjen.

Det føltes litt høytidelig å trå over dørstokken til en garnbutikk for å høste av deres kunnskap. Voksenpoeng til meg.

Jeg følte meg langt mindre høy i hatten da jeg steg ut derfra, flere hundre kroner fattigere og med beskjed om å «bare følge oppskriften».

For hva betyr egentlig alle bokstavene og beskjedene, som står i oppskriftene?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer