Stripe, farge og klippe håret hjemme?

Frisørene hos Nikita gir deg svarene du lurer på.

HÅRTIPS: Hvordan ta best vare på håret? Og kan man farge og klippe håret hjemme? Vi har svaret! FOTO: NTB scanpix
HÅRTIPS: Hvordan ta best vare på håret? Og kan man farge og klippe håret hjemme? Vi har svaret! FOTO: NTB scanpix Vis mer
Publisert

For litt siden hadde vi en spørsmålsrunde på KKs Instagram der vi spurte dere om det var noe dere lurte på angående hår. Og det var ikke bare vi som lurte på hvordan vi best mulig kan ta vare på håret vårt.

Noe av det dere lurte på var blant annet om vi kan klippe og farge håret hjemme, og hvordan vi best mulig skal ta vare på håret vårt akkurat nå. I samarbeid med frisørene hos Nikita, har vi fått svar på det mange lurte på! Og for dere som vil ta etterveksten eller stusse håret - les videre!

- Hvordan får jeg bort gultone i bleket hår hjemme?

- Farget blondt hår kan få gulskjær om det ikke vedlikeholdes på riktig måte. Prøv en lillasjampo og balsam som har en høy konsentrasjon av lilla pigmenter som nøytraliserer gylne pigmenter i hårfargen, og bidrar til å opprettholde en kald og glansfull nyanse i håret. Prøv også å vent så lenge du kan mellom hver hårvask. Overdreven hårvask vil tørke ut håret ditt, og vil gjøre at fargen falmer raskere.

- Stripe blond ettervekst selv, hvilket produkt er aller mest skånsomme for hjemmefarging?

- Jeg ville ikke anbefalt noen å stripe håret hjemme. Med bleking/lysning kan mye gå galt. Fargen kan bli svært ujevn, du kan få et uventet fargeresultat som grønn, gul eller oransje, samt at håret kan knekke, og i verste fall falle av.

Vi i KK-redaksjonen fulgte reisen til Sebastian Solberg, som tidlig i korona-tiden prøvde å bleke håret hjemme (som ikke helt gikk etter planen):

- Kan man bleke håret med sitron i solen?

- Det er ikke noe vi anbefaler eller har prøvd. Syre fra sitronen er ikke bra for håret, og det er heller ikke solen. En ueffektiv og skadelig måte å lyse håret på i så fall.

- Kan man miste mer hår enn vanlig hvis det er lenge siden man har klippet det?

- Nei, men man kan kanskje oppleve å røyte mer hvis det er lenge siden du har klippet håret.

- Jeg mister mye hår og det har alltid vært sånn. Hva kan være årsaken?

- Ikke så godt å vite da dette varierer veldig fra person til person, men en enkel tommelfingerregel er at man mister over 100 hårstrå i gjennomsnitt i løpet av en dag, har du flere hårstrå mister du mer og omvendt.

- Jeg mistet halve hårmanken etter to graviditeter. Tips til å få håret fyldigere igjen?

- Vær tålmodig, og helst unngå kjemiske behandlinger, som bleking og farging av hår. Det finnes også vitaminer og kosttilskudd for fyldigere hår, som man kan prøve.

- Jeg bor i Tyrkia og håret mitt blir veldig tørt og lyser veldig i sola. Hva kan jeg gjøre for dette?

- Bruk gode hårprodukter med UV-beskyttelse som gjør at hårfargen ikke falmer. Aller helst en solhatt/sjal i håret når du er i solen så er du godt beskyttet. Bruk en hårkur med ekstra mye fukt og næring, og kur håret 2 ganger i uken. Vær ekstra forsiktig med føner, krøll- og rettetang, og bruk varmebeskyttende produkter.

- Finnes det gode måter å klippe eget hår på hjemme? Jeg har langt hår.

- Det aller beste er å unngå å klippe håret selv, for har man først begynt er det fort at man klipper for mye og for skjevt. Vent med å klippe håret enn så lenge, vi håper at frisørsalongene åpner snart igjen. Og hvis du ikke klarer å vente ... Be noen andre klippe håret for deg da de har bedre mulighet til å klippe i riktig vinkel og ikke minst ser hva som skjer i bakhodet. Klipp kun det som er slitt og vent heller med de store forandringene til frisøren kan hjelpe!

KLIPPE HÅR: Kan du bruke kjøkkensaks til å klippe håret? Ja, mener frisør Cecilie Krogh. Her viser hun deg steg for steg hvordan du kan klippe håret hjemme. VIDEO: Cecilie Krogh Vis mer

- Jeg har prøvd å krølle håret med bruk av forskjellige produkter, men krøllene holder ikke, hvorfor skjer dette? Tips?

- Det kan være fordi du har lagt hår uten noe form for «oppklipp», så håret blir for tungt til å holde på selve krøllen. Noen tips er å føne inn et skum for å preppe håret, la håret avkjøle seg helt i en krøll før du rører det, bruk mindre hårspray direkte på krøllene, spray heller hårspray på børsten/kammen/hendene før du grer ut krøllene for hold.

- Flere som lurer på dette med farging av ettervekst – hvilke produkter man kan bruke/hvordan løse dette hjemme?

- Vent så lenge det lar seg gjøre med farging av ettervekst, vi er alle i samme båt. Bruk en ettervekst-spray for å minimere, sett opp håret med en hårbøyle, flett det eller lag en sikksakk skill. Det er så mye fin hårpynt vi kan bruke i håret for å skjule etterveksten for en liten stund.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer