Striper:

Striper kan gjøre underverker for figuren din

Slik bruker du mønsteret til å både fremheve og skjule!

STRIPER: Se så kult det er! FOTO: NTB Scanpix
STRIPER: Se så kult det er! FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Av alle mønstrene som finnes der ute, er kanskje stripete plagg blant de mest populære. Det er nok fordi de kommer i så mange varianter og passer derfor godt til deg som ikke ønsker noe altfor skrikende, men også for deg som gjerne vil ha noe mer iøynefallende.

Plagg kommer nemlig gjerne med striper i ulike størrelser og farger, men visste du at de i tillegg til å skape blikkfang også kan gjøre underverker for figuren din? For eksempel kan horisontale striper legge til litt ekstra vidde. Og dette behøver nødvendigvis ikke være negativt!

- Ta i bruk plagg med horisontale striper på de kroppsdelene du ønsker å fremheve. Ønsker du å skape en illusjon av større bryster, hofter eller rumpe, egner dette mønsteret seg til det, forteller stylist Cornelia Brunasso.

FRA CATWALKEN: Missoni, Givenchy, Sonia Rykiel og Altuzzara viste alle striper da de presenterte sine kolleksjoner for våren 2018. Foto: Scanpix
FRA CATWALKEN: Missoni, Givenchy, Sonia Rykiel og Altuzzara viste alle striper da de presenterte sine kolleksjoner for våren 2018. Foto: Scanpix Vis mer

Slik bruker du vertikale striper

Men om det å gjøre noe større er noe du ønsker å unngå, er vertikale striper noe for deg.

- En stripete bluse med v-hals er topp dersom du vil gi et inntrykk av en mindre overkropp, forteller Brunasso og fortsetter:

- Mange plagg kommer også med ulike striper i ett. En kjole som har striper som går inn over midjen og diagonalt over magen er flatterende for kurvene dine, og kan også skape kurver for deg som ønsker mer av det!

LES OGSÅ: Stjernesminkør deler sine beste øyeskyggetips!

Gå for matchende sett

Ikke bare er det utrolig kult å bruke matchende over- og underdel, men gjør du dette med stripete plagg, kan det faktisk forlenge kroppen din!

Ifølge stylisten er det nemlig helt supert å bruke et matchende sett i vertikale striper dersom du ønsker mer høyde.

- Hvorfor ikke gå for en pysj-look vi har sett mye av den siste tiden? Er du typen som tør å teste noe nytt, hvorfor ikke ha en genser med horisontale striper og et par bukser med vertikale striper? Bryt opp med en kardigan eller blazer for å tone ned stripene hvis du synes det blir for voldsomt.

- Hvordan kan man bruke striper dersom man ikke ønsker å gå for en stripete look fra topp til tå?

- Det stripete mønsteret passer til alt og alle anledninger, så bare velg det plagget du liker best. Jeg liker å style den maritime genseren med en lakkbukse eller lakkskjørt for å få en kul kontrast. Vil du heller gå for noen små detaljer er det kult å knyte en silkeskjerf med striper rundt halsen eller som et belte i midjen!

LES OGSÅ: 5 stylingtriks du kan lære av disse norske motebloggerne

Striper kan gjøre underverker for figuren din
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer