Strømpebukse

Strømpebukse-trikset som er helt genialt

Slik får du de tynne strømpene til å vare enda lenger.

DYRT MED KVALITETSSTRØMPER: Det er ikke dumt å legge litt penger i strømpene hvis du vil ha dem lengre. Men også måten du behandler dem på har mye å si. Foto: Produsenten/Wolford
DYRT MED KVALITETSSTRØMPER: Det er ikke dumt å legge litt penger i strømpene hvis du vil ha dem lengre. Men også måten du behandler dem på har mye å si. Foto: Produsenten/Wolford Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Endelig er det tid for å pakke bort ullstrømpene og bytte de ut med noe tynnere og lettere. Men hvordan kan du få de tynne og sarte sommerstrømpene til å vare like lenge som de tjukke vinterstrømpene?

Det 60 år gamle strømpebuksemerket Wolford har gitt oss deres aller beste tips.

LES OGSÅ: Strømpebuksetrikset som gir deg bein herfra til månen

Arendse Collin er PR-ansvarlig for Wolford Scandinavia. Foto: Silje Ulveseth
Arendse Collin er PR-ansvarlig for Wolford Scandinavia. Foto: Silje Ulveseth Vis mer
FØR BRUK: Krøll sammen strømpebeina slik at de blir lettere å ta på. Merker og ujevnheter i strømpebuksa kan du lett få bort selv ved å gni forsiktig på strømpen.  Foto: Silje Ulveseth
FØR BRUK: Krøll sammen strømpebeina slik at de blir lettere å ta på. Merker og ujevnheter i strømpebuksa kan du lett få bort selv ved å gni forsiktig på strømpen. Foto: Silje Ulveseth Vis mer

Gode strømperåd

– Vask alltid strømpene dine på 30 grader i en strømpebuksepose, sier Arendse Collin, PR-ansvarlig for Wolford Scandinavia, til KK.no.

Hun anbefaler også at du er litt fuktig på hendene når du tar dem på.

– Ikke «hopp» rett i strømpene, slik at du drar dem på deg. Krøll strømpen sammen først slik at du enkelt og forsiktig kan føre strømpen oppover leggen, sier Collin:

– Pass også på at glidelåsene på skoene dine ikke stikker ut, slik at det kan hekte seg fast i strømpene dine. Det samme gjelder for vaskelapper på klær.

Noen ganger kan det dukke opp ujevnheter i strømpebuksestoffet, men dette kan du enkelt få bort selv.

– Strekk ut strømpebukseområdet og gni forsiktig på merket med fingrene dine, tipser Collin og viser:


LES OGSÅ: Dette bør du vite om strømpebukser

Derfor er strømpene dyre

Wolfords strømpebukser er ikke kjent for å være av den billigste sorten. Prisene ligger mellom 150 og 750 kroner, og for en såpass «stiv» sum er det ekstra viktig at strømpene faktisk varer litt lengre enn ellers.

Ifølge Collin er prisene høye fordi strømpene blir produsert i Østerrike, i tillegg til at de er ekstremt opptatt av godt materiale og kvalitet.

– Garnet er spunnet to ganger rundt lycraen, som også gjør at det er ekstra god kvalitet, forteller hun.

Se alle strømpebukse-nyhetene fra Wolford her:


LES OGSÅ: Derfor bør du velge nettingstrømper

Wolfords bestselger


Wolfords mest solgte strømpebukse er faktisk den hudfargede strømpebuksen «satin touch 20» med glans i.Selv om hudfargede strømper (og i hvert fall de med glans) ofte blir sett på som «fy-fy» av motebransjen, er det likevel håp for deg som ønsker å gå i lyse strømper denne våren/sommeren.

– Wolford har tynne, matte strømper uten glans. Du må bare finne den rette fargen som passer til din hudtone. I butikken har vi flere prøveeksemplarer, slik at du kan ta dem på hånden og se hva som kler deg best, råder Collin.

Jo tynnere strømpen er, desto mer naturlig blir looken - noe Kate Middleton har bevist gang på gang.

Det er likevel verdt å merke seg at hudfargede strømper og sko med åpen tå ALDRI er lov!

LES OGSÅ: Er hudfargede strømpebukser helt ut?

Mennenes favorittstrømpe

På København flyplass Kastrup er det derimot en helt annen strømpe som er bestselgende, nemlig modellen «stay hip» - strømpebuksa uten rumpe.

– Mennene synes det er sexy og kjøper det til konene sine, avslører Collin.
BESTSELGEREN: Satin Touch 20 er Wolfords mestselgende strømpebukse. Foto: Wolford
BESTSELGEREN: Satin Touch 20 er Wolfords mestselgende strømpebukse. Foto: Wolford Vis mer
RUMPA BAR: Stay hip er en matt strømpebukse som har kombinert stay-up. Du kan ha strømpebuksekanten på hoften eller på magen, noe som også gjør den ideell for gravide kvinner.  Foto: Wolford
RUMPA BAR: Stay hip er en matt strømpebukse som har kombinert stay-up. Du kan ha strømpebuksekanten på hoften eller på magen, noe som også gjør den ideell for gravide kvinner. Foto: Wolford Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer