Chanel

Supermodellene demonstrerte i Boulevard Chanel

Karl Lagerfeld skapte en hel bygate og sendte modellene på demonstrasjon for feminisme og frigjøring. Se bildene fra Chanels unike motevisning her!

Supermodellene demonstrerte i Boulevard Chanel
Publisert
Sist oppdatert

Hvor ofte kan man si at man har sett en gruppe feminister med supermodell-utseende demonstrende i en kunstig gate skapt av Karl Lagerfeld, kledd i Chanel fra topp til tå?

Sannsynligvis bare én... Og det er takket være at Lagerfeld ville gjenta suksessen fra sin forrige motevisning, hvor han skapte Chanel Shopping Center, fylte det til randen av Chanel-matvarer og sendte modellene på handletur fremfor nedover en standard catwalk da han skulle vise sin kolleksjon for høsten 2014. 

Les også: Se modellene på handletur i Chanel Shopping Center

Denne gangen skapte Lagerfeld ikke bare en matvarebutikk, men en hel bygate, og hver minste detalj var på plass - alt fra sprekkene i asfalten til søledammene i gatene og plantene på balkongene.

På visningen for Chanels vår- og sommerkolleksjon for 2015 var ikke modellene på handletur - snarere tvert i mot. De marsjerte for feminisme nedover Boulevard Chanel, ikledd noe som minnet om 1920-tallets herredresser blandet med 60- og 70-tallets frigjørende kvinnemote, med demonstrasjonsplakater mens de ropte slagord gjennom Chanel-roperter.
 

Supermodellene demonstrerte i Boulevard Chanel

DEMONSTRASJON: Publikumet satt på "fortauene" i Boulevard Chanel mens modellene "demonstrerte" for feminisme under Chanels SS15-visning i Paris. Foto: All Over.

Supermodellene demonstrerte i Boulevard Chanel

GIRL POWER: Karl Lagerfeld har uttalt at supermodellen Cara Delevingne representerer den sterke og frigjorte kvinnen, og hun har i flere sesonger vært hans muse. Da var det en selvfølge at det var Cara som var i front i Chanels "demonstrasjon". Foto: All Over.

- Jeg tenkte det ville være gøy å lage en demonstrasjon om et tema jeg kjenner meg godt igjen i. Moren min var feminist og jeg vokste opp med det, uttalte Lagerfeld i etterkant av visningen.

Supermodellene demonstrerte i Boulevard Chanel

STJERNESPEKKET: Chanel hadde flere av verdens største supermodeller på catwalken - alt fra de hotteste it-jentene til veteranene og de nyeste. Blant annet Mick Jaggers datter Georgia May Jagger, Caroline de Margiet, Kendall Jenner og Gisele Bündchen marsjerte nedover Boulevard Chanel sammen med Cara Delevingne. Foto: All Over.

Supermodellene demonstrerte i Boulevard Chanel

HERREINSPIRERT: Visningens feministiske tema ble også representert i kolleksjonen. Modellene var blant annet ikledd dresser med vibber fra herremoten på 1920-tallet. Foto: All Over.

Supermodellene demonstrerte i Boulevard Chanel

FRIGJORT MOTE: Kolleksjonen bar også preg av den frigjorte kvinnemoten fra 60- og 70-tallet. Foto: All Over. 

Vil du abonnere på STYLEmag? Sjekk ut tilbudet her!

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer