Alicia Vikander

Svenske Alicia Vikander (26) tar Hollywood med storm

Gøteborg-jenta har hovedrolle i hele seks filmer i år, og spås nå å bli en Oscar-favoritt.

ALICIA VIKANDER: 26-åringen begynner å gjøre stor suksess som skuespiller. I år har hun hovedrolle i hele seks filmer. Foto: Scanpix
ALICIA VIKANDER: 26-åringen begynner å gjøre stor suksess som skuespiller. I år har hun hovedrolle i hele seks filmer. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Hun har blitt omtalt som årets hotteste filmstjerne, Hollywoods nye yndling og har til og med blitt selveste Louis Vuittons nye muse.

Alicia Vikander (26) fra Gøteborg avsluttet karrieren som profesjonell ballerina for å satse på en tilværelse som skuespiller. 

Etter å ha spilt i et par roller på TV, søkte hun seg inn på dramaskole, men kom ikke inn. Da bestemte hun seg for å studere juss, men måtte også la dette vent da hun fikk en av hovedrollene i filmen «Pure». 26-åringen imponerte og vant den svenske Guldbagge-prisen for beste skuespillerinne for sin rolle filmen.

LES OGSÅ: «Norske» Chrissy sjokkerte igjen!

Måtte lære seg dansk

Skuespillertalentet til Vikander ble lagt merke til, og hun ble tilbudt rollen som dronning Caroline Matilda av Danmark i filmen «A Royal Affair» i 2012, selv om hun ikke kunne dansk. 

Ifølge Telegraph valgte regissør Nikolaj Arcel å fortelle Vikander - på dansk - at hun hadde fått rollen. Skuespillerinnen forsto ingenting, men kun få uker senere var de i gang med innspillingen, og Vikander snakket dansk.

- Det var tydelig at han skulle si noe viktig, men jeg forsto ingenting. Så i stedet for å si «unnskyld meg?», smilte jeg og nikket med hodet om og om igjen. Til slutt så han spørrende på meg og sa at han akkurat hadde gitt meg rollen. Takk og pris for at han ikke løp ut døren, sa Vikander i et intervju på «Late Night with Seth Meyers».

«A Royal Affair» ble nominert til en Oscar.

LES OGSÅ: Se de utrolige før- og etter-bildene!

GJØR STOR SUKSESS: Svenske Alicia Vikander har fått mye oppmerksomhet i Hollywood. Foto: Rex Features
GJØR STOR SUKSESS: Svenske Alicia Vikander har fått mye oppmerksomhet i Hollywood. Foto: Rex Features Vis mer

Har hovedrolle i seks filmer

Etter dette fikk 26-åringen sin første engelsktalende filmrolle som «Kitty» i «Anna Karenina» i 2012. Etter det har det gått i ett for svensken. 

En av årets Hollywood-snakkiser har vært det at Vikander har hovedrollen i hele seks filmer i år: «Ex Machina», «The Man From U.N.C.L.E.», «Testament Of Youth», «The Light Between Oceans» og «The Danish Girl». 

I sistnevnte film spiller Oscar-vinner Eddie Redmayne (33) transseksuelle Einar Wegener, og Alicia Vikander spiller hans kone, Gerda. Det har lenge vært snakk om at Redmayne nok en gang kan gjøre store suksess med denne filmen, som han gjorde med «The Theory of Everything». Men ifølge Variety og filmkritiker Guy Lodge, kan Vikander bli den ekte vinneren fra «The Danish Girl».

Begrunnelsen forklares med at vanligvis vil en slik rolle bli kategorisert som en «birolle», men ifølge skribenten skal Vikanders prestasjon i filmen være en «beste skuespillerinne»-pris verdig.

Nå promoterer hun filmene og er gjest hos noen av de største talkshow-vertene på TV. På besøk hos den folkekjære Jimmy Fallon (40) og hans program «The Tonight Show», sørger Fallon for at Vikander føler seg hjemme. Se video under.

LES OGSÅ: Disse var Oscar-kveldens best kledde

Louis Vuittons nye muse

Ikke bare får Vikander bære det franske motehusets design på alle tilstelningene hun deltar på for tiden, men Louis Vuitton bekreftet at hun også er en av modellene for merkets høstkampanje. 

Skuespillerinnen beskriver sjefdesigner Nicolas Ghesquières motevisninger som en opplevelse, ikke bare en visning av en ny kolleksjon. 

- Han er en visuell, kunstnerisk og veldig inspirerende person, sier Vikander til Telegraph.

Og 26-åringen har nok rett i det, for i år havnet faktisk den svenske skuespilleren på listen over Vanity Fairs internasjonale best kledde-liste for 2015. 

De største motemagasinene som Vogue og Harpers Bazaar har ved flere anledninger inkludert Vikander i sine saker om Hollywoods best kledde, og sistnevnte beskrev svensken som «så vakker at det gjør vondt, en genuint flink skuespiller, og veldig, veldig stilsikker».

Men likevel sier Vikander i et intervju med W Magazine at hun er klar for å bli litt mer kjent. 

- Jeg har jobbet i mange år nå uten å ha vært i rampelyset. Og det har vært fint. Men jeg tror ting kommer til å forandre seg. Jeg er klar for å bli mer kjent.

LES OGSÅ: Popstjernen stilte i sexy, gjennomsiktig kjole

THE DANISH GIRL: Alicia Vikander og Eddie Redmayne promoterer filmen hvor de to har hovedrollene. Foto: Splash News
THE DANISH GIRL: Alicia Vikander og Eddie Redmayne promoterer filmen hvor de to har hovedrollene. Foto: Splash News Vis mer
Alicia Vikander Foto: Rex Features
Alicia Vikander Foto: Rex Features Vis mer
Alicia Vikander Foto: Broadimage
Alicia Vikander Foto: Broadimage Vis mer
Alicia Vikaner Foto: Splash News
Alicia Vikaner Foto: Splash News Vis mer
Alicia Vikander Foto: DPA
Alicia Vikander Foto: DPA Vis mer
Alicia Vikander Foto: DPA
Alicia Vikander Foto: DPA Vis mer
Alicia Vikander Foto: Rex Features
Alicia Vikander Foto: Rex Features Vis mer
Alicia Vikander Foto: Abaca
Alicia Vikander Foto: Abaca Vis mer
Alicia Vikander Foto: Splash News
Alicia Vikander Foto: Splash News Vis mer
PÅ RØD LØPER: Alicia Vikander (t.v.) sammen med to av Hollywoods hotteste skuespillere Eddie Redmayne (i midten) og Amber Heard (29) (t.h.). Foto: Rex Features
PÅ RØD LØPER: Alicia Vikander (t.v.) sammen med to av Hollywoods hotteste skuespillere Eddie Redmayne (i midten) og Amber Heard (29) (t.h.). Foto: Rex Features Vis mer
Alicia Vikander Foto: DPA
Alicia Vikander Foto: DPA Vis mer
Alicia Vikander Foto: Splash News
Alicia Vikander Foto: Splash News Vis mer

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer