Alicia Vikander

Svenske Alicia Vikander (26) tar Hollywood med storm

Gøteborg-jenta har hovedrolle i hele seks filmer i år, og spås nå å bli en Oscar-favoritt.

ALICIA VIKANDER: 26-åringen begynner å gjøre stor suksess som skuespiller. I år har hun hovedrolle i hele seks filmer. Foto: Scanpix
ALICIA VIKANDER: 26-åringen begynner å gjøre stor suksess som skuespiller. I år har hun hovedrolle i hele seks filmer. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Hun har blitt omtalt som årets hotteste filmstjerne, Hollywoods nye yndling og har til og med blitt selveste Louis Vuittons nye muse.

Alicia Vikander (26) fra Gøteborg avsluttet karrieren som profesjonell ballerina for å satse på en tilværelse som skuespiller. 

Etter å ha spilt i et par roller på TV, søkte hun seg inn på dramaskole, men kom ikke inn. Da bestemte hun seg for å studere juss, men måtte også la dette vent da hun fikk en av hovedrollene i filmen «Pure». 26-åringen imponerte og vant den svenske Guldbagge-prisen for beste skuespillerinne for sin rolle filmen.

LES OGSÅ: «Norske» Chrissy sjokkerte igjen!

Måtte lære seg dansk

Skuespillertalentet til Vikander ble lagt merke til, og hun ble tilbudt rollen som dronning Caroline Matilda av Danmark i filmen «A Royal Affair» i 2012, selv om hun ikke kunne dansk. 

Ifølge Telegraph valgte regissør Nikolaj Arcel å fortelle Vikander - på dansk - at hun hadde fått rollen. Skuespillerinnen forsto ingenting, men kun få uker senere var de i gang med innspillingen, og Vikander snakket dansk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer