Victoria's Secret Fashion Show:

Svenske Elsa Hosk i bh til én million dollar

Se bildene av undertøyet det tok 930 timer å lage!

UNDERTØYSSHOW: I 23 år har undertøysmerket Victoria's Secret hatt storslått visning på catwalken. I år var intet unntak!
UNDERTØYSSHOW: I 23 år har undertøysmerket Victoria's Secret hatt storslått visning på catwalken. I år var intet unntak! Vis mer
Publisert

Hver eneste november samles noen av verdens mest ettertraktede modeller seg for å delta på «Victoria's Secret Fashion Show». Helt siden 1995 har undertøysmerket Victoria's Secret vist frem sine kolleksjoner med de mest ekstravagante visningene. Visninger som etter hvert har blitt så store at man glemmer å se på undertøyet de viser frem.

Å få en plass på catwalken til det gigantiske undertøysmerket er noe modeller verden over streber etter i lang tid. Helt til 2017 hadde ingen norske modeller gått under Victoria's Secret Fashion Show, men så kom Frida Aasen (23) fra Kristiansand. Hun ble også invitert tilbake i år, sammen med sine kollegaer fra Danmark og Sverige: Josephine Skriver (25) og Elsa Hosk (30).

Frida Aasen. Foto: Scanpix
Frida Aasen. Foto: Scanpix Vis mer

Sistnevnte har vært en del av undertøysshowet siden 2010. I åtte har har Hosk vist frem de mest iøynefallende antrekkene på catwalken, men i år ble ekstra spesiell for svensken. Under hvert show viser nemlig Victoria's Secret frem en helt spesiell bh ved navn «Million Dollar Fantasy Bra». Og ja, bh-en koster én million dollar. Det tilsvarer cirka 8,5 millioner norske kroner.

ELSA HOSK: Den svenske modellen brukte årets Fantasy Bra under Victoria's Secret Fashion Show. Foto: Scanpix
ELSA HOSK: Den svenske modellen brukte årets Fantasy Bra under Victoria's Secret Fashion Show. Foto: Scanpix Vis mer

Å få bruke denne bh-en under visningen anses som en stor ære, og i år var det altså svenske Elsa Hosk sin tur. På Instagram-en til Victoria's Secret har undertøysmerket delt bilder av bh-en før visningen, og kunne her fortelle at det har tatt 930 timer å lage den.

LES OGSÅ: Elsa Hosk til KK: - Jeg mistet en del av barndommen, og tenker at jeg kanskje burde ha begynt å jobbe senere

HEFTIG PRISLAGG: Bh-en Elsa Hosk hadde på seg koster nesten 9 millioner norske kroner. Foto: Scanpix
HEFTIG PRISLAGG: Bh-en Elsa Hosk hadde på seg koster nesten 9 millioner norske kroner. Foto: Scanpix Vis mer

Den glitrende bh-en har fått massiv oppmerksomhet, blant annet fra Instagram-kontoen @diet_prada. Her finner man ofte kritiske bilder og opplysninger fra motebransjen, og @diet_prada var selvfølgelig på ballen denne gangen også.

«Nytt år og nok et år med lite mangfold under Victoria's Secret Fashion Show. Årets Fantasty Bra, designet av Atelier Swarovski, er laget av syntetiske, lab-produserte diamanter og koster en million dollar», skriver Instagram-kontoen og legger ut et bilde av Elsa Hosk i bh-en, samt en annen bh vi har sett mye av den siste tiden.

Du trenger nemlig ikke bruke nærmere ni millioner norske kroner for å skaffe deg en glitrende bh. I disse dager er H&M ute med en samarbeidskolleksjon med Moschino, og her finner du en variant til 1500 kroner som er ganske lik den fra Victoria's Secret.

- Skrikende mangel på mangfold

Instagram-kontoen trekker også frem nok et poeng: hvor er mangfoldet under visningen? Victoria's Secret får massiv kritikk år etter år nettopp fordi de ikke har med seg modeller i flere fasonger.

KKs ansvarlige redaktør Ingeborg Heldal mener det er hold i kritikken.

LES OGSÅ: Dette er de mest minneverdige Victoria's Secret-øyeblikkene noensinne

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Vis mer

- Victoria’s Secrets undertøysshow er jo nærmest for en institusjon å regne i bransjen! «Englene» er de best betalte modellene i bransjen, og showet blir mer spektakulært for hvert år. Jeg, som elsker alt som er glitrende og overdådig, burde jo klappe begeistret i hendene! I stedet tar jeg meg selv i å gjespe litt, sier Heldal og forsetter:

- Det er så kjedelig med et så skrikende mangel på mangfold. Du blir ikke frikjent fra mangfoldskritikk bare fordi modellene har ulik etnisitet. Jeg synes Victoria’s Secret bommer helt på tidsånden, og det er det samme år etter år. De samme modellene med den samme sminken og det samme håret, ikledd ulike varianter av G-streng truser og englevinger. Gjesp! Gi meg noe nytt!

Da er det bare å vente til 2019 for å se om det blir gjort noen endringer. Vi venter i spenning!

LES OGSÅ: Victoria's Secret-modellene kom på etterfest i norsk design

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer