Redesign

Sy om-trenden: - I mine øyne er det hærverk

- Denne vakre duken skal slippe å bli klippet opp og gjort om til en kjole som blir utrendy til neste år, skrev vintagebutikk-eier Camilla på Instagram. Hun er kritisk til redesign som ødelegger gamle plagg.

KRITISK TIL REDESIGN: - Mange originale plagg går tapt, sier Camilla Harbu Bielecki til KK. Foto: @tidstypisk
KRITISK TIL REDESIGN: - Mange originale plagg går tapt, sier Camilla Harbu Bielecki til KK. Foto: @tidstypisk Vis mer
Publisert

Det durer i symaskiner over det ganske land om dagen. Inspirert av Symesterskap på tv, gjenbruksprofiler i sosiale medier, og en økende miljøbevissthet blant de unge, kan det se ut til at det er flere som har lyst til å sy klærne sine selv, og aller helst lage noe nytt og gøy av gamle klær og stoffer.

Dette har ført mange av oss på jakt i bruktbutikkene etter gamle skatter som med enkle grep kan få oppdaterte snitt og en skreddersydd passform, eller plagg der stoffet er så stas i seg selv at vi kan klippe det til og lage noe helt annet. Er ikke det en vinn-vinn-situasjon? Brukt får nytt liv?

Vel, kanskje er det ikke fullt så enkelt. I hvert fall ikke hvis vi spør Camilla Harbu Bielecki, eier av vintagebutikken «Tidstypisk» på Sinsen i Oslo, og Instagramkontoen med samme navn. Her selger hun hovedsakelig møbler og lamper, men også noe klær, og er selv en lidenskapelig samler av vintagekjoler.

- Jeg syns det er synd at så mange originale kvalitetsplagg blir borte fordi man skal lage noe nytt og moteriktig av det, som i verste fall blir liggende i et skap etter en sesong, sier Bielecki til KK.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer