Synnøve Skarbø

Synnøve Skarbø deler sine beste partytips

Gjetter du hva hun mener er det verste som kan skje på en fest?

SYNNØVE SKARBØ: Programlederen elsker å pynte seg til fest, men lengter fort tilbake til joggesko og koseklær. Foto: Janne Rugland
SYNNØVE SKARBØ: Programlederen elsker å pynte seg til fest, men lengter fort tilbake til joggesko og koseklær. Foto: Janne Rugland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

HENNE.NO: Lilla har vært favorittfargen til Synnøve Skarbø så lenge hun kan huske.

- De fleste har den lille sorte, men jeg har den lille lilla. Jeg blir nitrist i sort, men i lilla kan jeg være så blek jeg bare vil. Jeg får alltid komplimenter i den, sier Skarbø.

Kjolen hun har på seg er vintage, og selvfølgelig lilla. Dette er kjolen hun alltid har i bakhånd og også den hun brukte som programleder under finalen til 4-stjerners middag. For hvis det er en ting som er viktig for Skarbø når hun skal på fest, er det å forsikre seg om dresskoden.

– Det flaueste jeg kan tenke meg er å være over- eller underdressed, det er så ubehagelig at det gjør vondt i sjelen. Hvis jeg har kledd meg opp i glitter og stas må jeg være helt sikker på at jeg ikke er den eneste.

- Nylig opplevde jeg å være underdressed. Jeg troppet opp på en hagefest jeg trodde var casual i sort hverdagskjole, sort strømpebukse, lave bikerboots og skinnjakke, mens resten av de kvinnelige gjestene hadde fotside blomsterkjoler og gullsko. Da kjente jeg på skammen.

LES OGSÅ: Gå for glitrende festplagg!

- Jeg bruker lang tid på å sminke meg, og liker det ikke

Skarbø beregner en time på hele pynteprosessen før hun skal på fest. Håret vasker hun tidligere på dagen ogsetter det opp i en dult med en stor frottéhårstrikk som gir fine, naturlige bølger når det tørker. 

- Jeg har brukt den samme øyenskyggen de siste 30 årene. Jeg går ikke crazy banana når det gjelder sminke, jeg holder meg til brunt. Kanskje grått. Og så mye maskara som er mulig å lesse på de stakkars vippene. Litt BB-krem og solpudder og klassisk kajal. Den våtlineren får jeg ikke til, jeg er for unøyaktig. Og! Jeg trenger minst fem minutter på å få på meg mine fantastiske spanx, de redder ethvert antrekk.

LES OGSÅ: Spis denne maten før festen - opplev forskjellen dagen etter

PÅ FEST: Det verste som kan skje med Synnøve Skarbø på fest er å enten være for under- eller overdressed.  Foto: VG
PÅ FEST: Det verste som kan skje med Synnøve Skarbø på fest er å enten være for under- eller overdressed. Foto: VG Vis mer

Når føler du deg fin? 

– Det er nok særlig når andre sminker meg og føner håret mitt diskret, ikke prangende amerikansk, men akkurat sånn jeg skulle ønske jeg klarte sjøl. Og jeg er finere hvis jeg har holdt meg unna sukker dagen før en fest. Det tok meg mange år å finne ut av sammenhengen mellom sukkerspising og hvor pløsete og hoven jeg blir rundt øynene. 

Trives du med å kle deg opp?  

– Jeg pynter meg skikkelig når jeg skal på fest, men er overhodet ikke en pynteperson. Det er gøy å være pyntet, men jeg kan ikke få klærne av meg fort nok når jeg kommer hjem! Jeg samler på kjoler, og har en gigasamling med alt fra ballkjoler til hverdagskjoler. Sistnevnte er like slaskete som joggebukser, bare i kjoleform.

Er du glad i bling på fest?  

– Jeg synes det er veldig stress med smykker og øredobber. Det rasler og er plagsomt. Øreflippene hovner opp og som regel havner øreringene i veska i løpet av den første timen. Smykker er veldig fint og jeg er misunnelig på folk som klarer å bruke dem. Jeg har den samlingen selv og kjøper nytt dilldall hele tiden, men bruker ingenting av det.  

Hva føler du deg ikke vel i? 

Jeg har så lyst å bruke jumpsuit og har mange fine i skapet, men føler meg så rar bakfra at jeg blir gående å smyge langs veggen. Bukser generelt egentlig, skulle ønske jeg kunne bruke stramme skinnbukser, men jeg syns ikke at jeg kler det og syns de ofte strammer over magen. Jeg er heller ikke fin i kjoler med A-fasong. Jeg tenker at man helst bør være 1.80 høy og 50 kilo.  

Synnøve Skarbø deler sine beste partytips

Høye hæler?  

– Ja, det må jeg ha, på fest vel og merke. Jeg går alltid ut med joggesko eller ballerinaer på, og bytter til hæler når jeg kommer inn døra til festen. Men jeg varer ikke lenge. Oftest havner jeg i joggeskoene utover kvelden når alle likevel er litt fulle - og det er en befrielse. Ingenting slår et par deilige joggesko, men jeg begynner aldri en fest i flate sko, aldri. 

Sotete øyne eller røde lepper? 

Sota øyne, helt klart. Jeg kan ikke få nok øyesminke egentlig. Men jeg bruker sjelden noe annet en leppepomade på munnen. 

Vorspieldame eller nachspieldame? 

– Å, vorspiel! Jeg er aldri så på topp som på vorspiel, jeg kunne nesten gått hjem etterpå jeg. Da er jeg «on fire» og jeg ser bare muligheter. Men på nachspiel er jeg sjeldent, det er lenge siden. 

Beste festminne?  

– Jeg liker best de festene som er sånn; ”skal vi ta et glass vin?” på dagtid klokka tolv og så bare sklir det ut. Det er det kjekkeste jeg kan tenke meg! Men det er ikke i finstasen det, da. Det er i joggesko.  

Tekst: Tina Aasen Foto: Janne Rugland  Hår & Makeup:  Corinne Alice Schau

LES OGSÅ: Bruk vaskemaskinen som drikkekjøler på fest - bare se her!

Denne artikkelen er også publisert i Henne 4 2015.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer