Sommerkjoler

Ta baklystesten før du bruker kjolen

Ellers kan det bli en smule pinlig. Slik gjør du det.

GJENNOMSIKTIG: Ja, denne kjolen er temmelig gjennomsiktig avslører baklystesten. Men det kan være vanskelig å se i vanlig lys (se bildet under). Foto: Per Ervland
GJENNOMSIKTIG: Ja, denne kjolen er temmelig gjennomsiktig avslører baklystesten. Men det kan være vanskelig å se i vanlig lys (se bildet under). Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Stem her!

Har du noensinne brukt en gjennomsiktig kjole uten å være klar over det?

Har du kjøpt deg ny kjole? Da kan det være greit å sette av noen sekunder til en liten test.Den kan gi svar på noe du sikkert vil vite før du bruker kjolen.SE OGSÅ: 20 supre kjolekjøp denne sommeren

Baklys gir deg svar

Nemlig om den krever et underskjørt eller ei. Spesielt pinlig er det om sommeren da du gjerne ikke bruker strømpebukse engang. Det kan dermed være en fordel å sjekke om kjolen er så gjennomsiktig at alle kan se hvilken farge du har på trusen før du drar på hagefest. Og ved hjelp av baklys kan du finne ut av det.(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Slik gjør du

En kjole kan se helt grei ut i vanlig belysning, men med en gang du får en lyskilde som lyser deg opp bakfra vil du se om stoffet er av det litt for avslørende slaget.Har du ikke en fotograf med blitz til rådighet, kan du få det til hjemme selv. Sett et helfigurspeil foran et vindu hvor solen kommer inn (eller eventuelt en annen lyskilde). Still deg så mellom speilet og vinduet. Vend ansiktet mot ditt eget speilbilde og stå gjerne med litt avstand mellom beina for å sjekke om kjolen er gjennomsiktig.

Er den gjennomsiktig?

Og hvis kjolen er gjennomsiktig, er det ikke verre enn å bruke et underskjørt eller en underkjole. Du kan eventuelt bruke en lang, kroppsnær singlet under hvis du ikke har slikt noe i skapet. Et annet tips er å bruke en sykkelshorts under. Ikke bare er det greit å ha et plagg som består av mer stoff enn en truse i tilfelle det skulle komme en «flau bris». En sykkelshorts vil også forhindre at skjørtet klistrer seg til huden – i tillegg unngår du den ubehagelige lårgnissingen som eventuelt følger med klam hud.Denne saken har vært publisert tidligere på KK.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer