Jeans

Ta en ekstra titt på sømmen

Kan hjelpe deg med å finne perfekte jeans!

SJEKK ALLTID DETTE NÅR DU PRØVER JEANS: Hva slags farge det er på sømmen, har mer å si enn vi tror. - Lyse sømmer vil fremheve, og det samme vil lyst stoff på jeansen, sier KKs skjønnhets- og moteredaktør Silje Pedersen. Men dersom sømmen er litt mørkere enn buksen, vil det altså kunne ha en forminskende effekt.  Foto: KK
SJEKK ALLTID DETTE NÅR DU PRØVER JEANS: Hva slags farge det er på sømmen, har mer å si enn vi tror. - Lyse sømmer vil fremheve, og det samme vil lyst stoff på jeansen, sier KKs skjønnhets- og moteredaktør Silje Pedersen. Men dersom sømmen er litt mørkere enn buksen, vil det altså kunne ha en forminskende effekt. Foto: KK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Et par jeans som sitter som et skudd, er noe de fleste av oss drømmer om, men vi må bare finne dem først - og det er ikke alltid like lett.

- Ikke prøv jeans når du er sliten! Å velge riktig jeans handler mye om tålmodighet, man må sette av tid til å prøve en god del modeller før man ser hva som passer sin figur, sier KKs skjønnhets- og moteredaktør Silje Pedersen.

Stretch en sikker vinner

Denne sesongen er både baggy boyfriendjeans og trange smale skinnys på moten. Ikke minst er det hot med hvitt.

Men hvis du vil være på den sikre siden, er det ett materiale du bør gå for:

- Mitt beste tips er å gå for en modell med noe stretch, de sitter ofte mye bedre og er mer behagelig på, sier Pedersen.

Stretchy jeans gir deg en fin figur, og er i tillegg veldig komfortable. Og en måte å sjekke om buksen har en bra stretch på, er å dra sidelengs i buksestoffet, ikke rett opp og ned, som mange gjør.

- Vi kaller det for tyggegummistrekken, det er slik du finner ut om buksen har en god stretch eller ikke, har Linn Camilla Svendsrud hos Vero Moda tipset oss i KK om tidligere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer