TILBAKE I MOTEBILDET: Denne våren og sommeren gjør den "preppy" og maritime stilen comeback, og hva er vel da mer naturlig enn at den klassiske seilerskoen også gjør det? Se flere bilder og priser i bildekarusellen lenger nede i saken! Foto: Produsentene
TILBAKE I MOTEBILDET: Denne våren og sommeren gjør den "preppy" og maritime stilen comeback, og hva er vel da mer naturlig enn at den klassiske seilerskoen også gjør det? Se flere bilder og priser i bildekarusellen lenger nede i saken! Foto: Produsentene Vis mer

Trender 2013

Ta med føttene på «seiltur»

Seilerskoene gjør comeback - igjen!

Nå som påsken er over, begynner nok de fleste av oss å glede seg skikkelig til vår, sommer og snøfrie gater.

For hva er vel bedre enn å slenge de klumpete vinterbootsene bakerst i skapet og ta på seg et par lette, sukkertøyfargede tøysko?

I tillegg til Converse, sneakers, ballerinasko med hæl, hvite pumps, metalliske stiletter og sandaler i tyggegummi-pasteller, er det en rekke andre trender som dominerer på skofronten for denne sesongen.

Ankelboots blir for eksempel en stor hit i forbindelse med festivaltiden (juni/juli/august), flate tøysko er perfekte til late dager i byen, og lakk kommer faktisk tilbake for fullt - både på sandaler og pumps.


LES OGSÅ: Sjekk ut Converse' splitter nye kolleksjon

Seilerskoen er tilbake - igjen

En annen trend som dominerer - i hvert fall blant fashionistaene, er den klassiske seilerskoen - som mange av oss kanskje forbinder med 80-tallet.

I likhet med sommeren for to år siden har denne kjente og kjære sportsskomodellen - som tidligere var forbundet med litt for velstelte mannfolk i Ralph Lauren-skjorter, chinos og Henri Lloyd-jakker, nok en gang blitt omfavnet av motepersonligheter verden over.

Og med tanke på hvor komfortabel, praktisk og klassisk den er (passer til nesten alt du har i klesskapet), er det kanskje ikke så rart at kjendiser som AnnaLynne McCord, Kate Mara, Pixie Geldof og Hertuginnen av Cambridge - Kate Middleton, har kastet seg på trenden.

LES OGSÅ: Her er vårskoene vi lengter etter

DE KLASSISKE: Slik ser de klassiske seilerskoene fra de tradisjonelle og kjente sportsmerkene ut. Nederst til venstre - laksefarget sko fra Docksides (999 kr, Xxl.no), brun skinnsko fra Henri Lloyd (1099 kr, Brandos.no), rutete tøysko fra Sperry (599 kr, Eshoes.no), knallrosa sko med brune lisser fra Sperry (899 kr, Eshoes.no) og beige seilersko fra Sperry (999 kr, Eshoes.no). Foto: Produsentene
DE KLASSISKE: Slik ser de klassiske seilerskoene fra de tradisjonelle og kjente sportsmerkene ut. Nederst til venstre - laksefarget sko fra Docksides (999 kr, Xxl.no), brun skinnsko fra Henri Lloyd (1099 kr, Brandos.no), rutete tøysko fra Sperry (599 kr, Eshoes.no), knallrosa sko med brune lisser fra Sperry (899 kr, Eshoes.no) og beige seilersko fra Sperry (999 kr, Eshoes.no). Foto: Produsentene Vis mer

«Oppfunnet» i 1935

Den klassiske seiler/båtskoen ble «oppfunnet »av Paul Sperry, hvis selskap - Sperry Top-Sider, fortsatt lager og selger de tradisjonelle modellene.


I tillegg til de mørkeblå, brune og hvite seilerskoene i skinn fra nettopp Sperry, samt andre kjente merker som Henri Lloyd og Docksides, har også en del av skokjedene slengt seg på trenden med seilerinspirerte sko (merk: disse er ikke beregnet på seilbruk på lik linje med de andre skoene).

I år skal skoene gjerne være i sommerlige, freshe farger som pudderrosa, blått og beige - altså ganske klassisk. Men ønsker du å kjøre en litt tøffere stil, kan du se etter seilersko i lakk, med mønster, eller i metallisk gull eller sølv.

LES OGSÅ: Hvitt er vårens store trendfarge

Må ikke være preppy

Selv om seilersko er en perfekt match til maritime klær med striper, gullknapper på jakken og taustump på shortsen, passer de vel så bra til stilige jeans, chinos og shorts.

Som KK.no tidligere har skrevet kan selv det rette skjørtet, eller en fotsid lang sommerkjole tåle et par kule seilersko - det tilfører antrekket en avslappet kul tvist.

Skoene passer imidlertid best til den sporty stilen - som er stor for våren og sommeren 2013, og er supre å ha med seg i veska eller baggen i forbindelse med herlige sommerdager langs norskekysten.

Se alle kjøpetipsene nedenfor:


Sko fra Sperry - 599 kroner, Ehoses.no. Foto: Produsenten
sko fra Sperry - 999 kroner, Eshoes.no. Foto: Produsenten
Sko fra Valentino - 2280 kroner, Net-a-porter.com. Foto: Produsenten
Seilersko i gull fra Lanvin - 3354 kroner, Net-a-porter.com. Foto: Produsenten
Søte korallfargede sko - 150 kroner, Asos.com. Foto: Produsenten
Knall gule seilersko fra Vans - 699 kroner, Zalando.no. Foto: Produsenten
Klassiske seilersko fra Henri Lloyd - 1299 kroner, Heppo.no. Foto: Produsenten
Lyseblå seilersko - 499 kroner, Dinsko. Foto: Produsenten
Pudderrosa seilersko - 299 kroner, Dinsko. Foto: Produsenten
Mørk lakserosa seilersko fra Docksides - 999 kroner, Xxl.no. Foto: Produsenten
Korall- og beigefarget seilersko fra Bala - 699 kroner, Xxl.no. Foto: Produsenten
Rosa seilersko fra Sperry - 899 kroner, Eshoes.no. Foto: Produsenten
Seilersko fra Henri Lloyd - 399 kroner, Brandos.no. Foto: Produsenten
Brune seilersko i skinn fra Henri Llyod - 1099 kroner, Brandos.no. Foto: Produsenten
Knallrøde sko fra Dolfie - Lillevinkelsko.no. Foto: Produsenten

Flere stylingtips:

 • Kombiner seilerskoene med et par stilige shorts, en t-skjorte og oversized strikkegenser for å holde deg varm på kjølige sommerkvelder.
 • Kombiner skoene med en søt, blomstrete kjole for en guttejentene, kul look.
 • Skoene er superstilige til jeans eller chinos - som er brettet opp ved ankelen, og en søt bluse.

  Skal du bruke skoene til seiling, bør du huske å se etter sko med skikkelig gummisåle (gjerne fra et av de kjente merkene), slik at du har godt feste. Disse selges både i sportsforretninger og andre frilufts/fritidsbutikker.

  LES OGSÅ: Slik får du trendskoen - nesten gratis

  TREND BLANT STJERNENE: Kate Middleton er kjent for sin klassiske stil, mens nye "Beverly Hills 90210"-skuespiller AnnaLynne McCord (til høyre) kombinerer sine røde seilersko med lårkorte olashorts. Og hva er vel ikke "Gossip Girls" ledende frekkas og kjekkas Chuck Bass uten sine klassiske seilersko? Foto: All Over Press
  TREND BLANT STJERNENE: Kate Middleton er kjent for sin klassiske stil, mens nye "Beverly Hills 90210"-skuespiller AnnaLynne McCord (til høyre) kombinerer sine røde seilersko med lårkorte olashorts. Og hva er vel ikke "Gossip Girls" ledende frekkas og kjekkas Chuck Bass uten sine klassiske seilersko? Foto: All Over Press Vis mer
 • Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

  Saker spesielt utvalgt for deg: