Speil

Ta med vennelista inn i prøverommet

Ny oppfinnelse skal gjøre det enklere å få direkte tilbakemeldinger fra venner og kjente mens du shopper.

TESTET AV BLOGGER ULRIKKE LUND: – Dette er en fantastisk oppfinnelse for oss som skriver om mote om på nett. Med Tweet Mirror kan jeg poste bilder av forskjellige plagg rett fra butikken og ut på nett, sier moteblogger Ulrikke Lund, hvis blogg du kan følg
TESTET AV BLOGGER ULRIKKE LUND: – Dette er en fantastisk oppfinnelse for oss som skriver om mote om på nett. Med Tweet Mirror kan jeg poste bilder av forskjellige plagg rett fra butikken og ut på nett, sier moteblogger Ulrikke Lund, hvis blogg du kan følg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Du har sannsynligvis opplevd det før: Du står i prøverommet, bare timer før den store festen, og er så stressa at du ikke evner å se om du kler den svarte eller den røde kjolen best. Det er trangt og lyset treffer deg på alle de gale stedene når du prøver å knipse bilder av deg selv i speilet med telefonen. Du sender en MMS eller epost til ei venninne og håper hun ser det raskt nok til at hun rekker å svare.

Rett på nett

En ny oppfinnelse skal gjøre hele denne prosessen enklere. De kaller det Tweet Mirror, et interaktivt speil som kan settes opp i butikken. Med et par enkle tastetrykk kan du som kunde ta bilde av deg selv iført ulike antrekke og sende dem til sosiale medier som Facebook eller Twitter.Dermed kan du få tilbakemeldinger fra venner eller andre som følger deg på direkten. Du kan dele med en lukket vennegruppe på Facebook eller dele med alle som følger deg på Twitter. Men har du ikke allerede disse delfunksjonene i din egen telefon? Jo, hvis du har en smarttelefon, har du selvfølgelig det. Det kan dog være vrient å ta bilder av seg selv med telefonen. Men får du det til, har shoppeglade smarttelefoneiere allerede alle de samme delingsmulighetene tilgjengelig i sin egen telefon. Speilet gjør det bare litt enklere å ta selve bildet, spesielt i mer kompliserte vinkler.

– Unngå å kjøpe samme kjole

– Kanskje en venninne har kjøpt akkurat den samme kjolen til festen, eller søskenbarnet ditt vet at du kan få kjøpt den for halv pris i butikken lenger oppe i gata. Med Tweet Mirror kan du få disse tilbakemeldingene før dere sitter der som to ufrivillige «tvillinger i sofaen». Og selvfølgelig, av og til kan det jo være en fordel om noen sier den er stygg før du har trukket bankkortet, sier Roy Tuhus, direktør for retail-avdelingen i Infratek, som har agentur på produktet i Norden. Oppfinnelsen fikk nylig en pris for innovativ teknologi i varehandelen. I tillegg til å publisere bildene direkte på nett, kan du også sende dem via MMS og epost. Torsdag 17. februar presenterte Infratek Tweet Mirror for første gang under en motevisning på Steen & Strøm Magasin i Oslo. Ivrige motebloggere og andre tilskuere sto i kø rundt speilet, tok bilder og sendte det rett på nett.Umiddelbart haglet det med kommentarer fra venner som var positive både til klær og Tweet Mirror.– Dette er en fantastisk oppfinnelse for oss som skriver om mote om på nett. Med Tweet Mirror kan jeg poste bilder av forskjellige plagg rett fra butikken og ut på nett, sier moteblogger Ulrikke Lund, hvis blogg du kan følge her.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer