Høstmote2012

Takker Mette-Marit for suksessen

Norske Nina Skarra hylles under i USA - se visningen fra New York Fashion Week!

SUKSESS: Norske Nina Skarra nyter for tiden stor suksess i USA. I helgen hadde hun visning under New York Fashion Week.  Foto: Sara Johannessen
SUKSESS: Norske Nina Skarra nyter for tiden stor suksess i USA. I helgen hadde hun visning under New York Fashion Week. Foto: Sara Johannessen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Under årets New York Fashion Week får norsk mote virkelig amerikanske ben å gå på.Moods of Norway åpnet sin første New York-butikk i forrige uke, og motedesigner Nina Skarra viste sarte pikedrømmer av noen kjoler på selveste Lincoln Center i verdensmetropolen.

Debut til stor applaus

Nina Skarra har «bare» vært fire år i motebransjen, men under sin første visning i motemetropolen New York fikk hun strålende applaus av de fremmøtte. Blant moteinteresserte, moteredaktører, bloggere, designere og kjente, satt stjerner som rapper og musiker Lil`Kim og skuespiller Angela Simmons. Begge hyllet den norske designerens evne til å skape «feminine drømmer»:- Hun er helt fantastisk. Kjolene hennes er som skapt for kvinnen. Jeg så flere kreasjoner jeg kan tenke meg, skrøt Lil` Kim etter endt show.

Overveldende respons

Designeren selv er stolt over å ha gjennomført sin første store motevisning på amerikansk jord:- Det var som det skulle - med totalt kaos på generalprøven, men sekunder før vi startet var alt på plass. Jeg fant frem «tyskeren» i meg og ga korte og konsise beskjeder. Jeg er helt overveldet over oppmøtet, tilbakemeldingene og at jeg faktisk er her, sier Nina Skarra til KK.LES OGSÅ: Stjernene elsker norske Kristian

Takker kronprinsesse Mette-Marit

Ifølge Skarra er kronprinsesse Mette-Marit blant kvinnene som har hatt en stor innvirkning på hennes suksess. - Jeg er veldig heldig som har hatt sterke og flotte kvinner i mitt design, blant annet kronprinsesse Mette-Marit, forklarer designeren på spørsmål fra amerikansk presse om hvorfor hun gjør det så bra i statene. Det var ikke bare Nina Skarras kjoler å se på catwalken. Den norske skodesigneren Ingunn Birkeland hadde spesialdesignet fottøyet - og smykkedesigneren Kathrine Lindman stilte med emaljesmykker som prydet modellenes hår. - Nina Skarra og USA går godt sammen. Hun lager antrekk som er sofistikerte og elegante, plagg som går rett i hjertet, kommenterte Ingunn Birkeland backstage før showet. Se flere bilder fra visningen nedenfor:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer