Tatovering

Tatoveringstrenden alle kan prøve

Perfekt for deg som ikke vil ha en permanent tatovering.

TATTISER MED ANGRERETT: Selv om det er kult med en ekte tatovering, er det veldig greit å ha en midlertid løsning når man vil pynte seg litt ekstra, uten å måtte ta turen innom tatovøren. Disse er fra Child of Wild/Flash Tattoos. Foto: Stine Therese Strand
TATTISER MED ANGRERETT: Selv om det er kult med en ekte tatovering, er det veldig greit å ha en midlertid løsning når man vil pynte seg litt ekstra, uten å måtte ta turen innom tatovøren. Disse er fra Child of Wild/Flash Tattoos. Foto: Stine Therese Strand Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Nå er det nesten like vanlig å ha en tatovering, som et par ankelstøvletter, en fløyelsmyk kimono og en blomstermønstret kjole.

De som pynter kroppen med blekk spiller ikke lenger bare i rockeband, kjører motorsykkel eller seiler på de syv hav.

For stadig flere ønsker å tatovere seg, om det så er en svale, en betydningsfull setning eller en stjerne de vil pynte huden sin med.

Og i stedet for å gå for èn stor ørn på ryggtavlen, er trenden snarere å ha flere små på ulike steder på kroppen.

Som skinnende smykker

Men siden en tatovering er permanent, er det ikke like enkelt om man skulle angre seg. Heldigvis finnes det varianter du kan vaske bort igjen. Midlertidige tatoveringer er nemlig det store nå, spesielt metalliske mønstre og figurer i gull, sølv og sort.

Såkalte flash tattoos ser ut som smykker, og kommer i mange varianter, og er helt perfekt for julebordsesongen.

Stjerner som Beyoncè, Vanessa Hudgens og Alessandra Ambrosio har alle kastet seg på, og hos motebloggere og stilikoner er de blitt en favoritt. 

Rocker opp den lille sorte

Vi i KK testet ut noen midlertidige tatoveringer fra merket Child of Wild/Flash Tattoos og Bohotats, som har kommet til Norge nå.

- Tatoveringene er fine å bruke som blikkfang, for eksempel i utringninger, både foran og bak på ryggen, sier KKs stylist og motejournalist Nadine Monroe.

Og de er lette å bruke. Du vasker deg der du vil ha dem, og så limer du bare tatoveringen rett på huden.

Legg så en våt klut på toppen, og press til du ser at tatoveringen har blitt våt. Dra så papiret forsiktig av, og vips er den på plass. Når du er lei, fjerner du den bare med litt babyolje.

GJØR DEN LILLE SORTE LITT MER SPENNENDE: Vi i KK har testet de nye metalliske flashtatoveringene. De er lette å bruke, fjernes lett og gjør julebordkjolen så mye mye kulere. Foto: Stine Therese Strand
GJØR DEN LILLE SORTE LITT MER SPENNENDE: Vi i KK har testet de nye metalliske flashtatoveringene. De er lette å bruke, fjernes lett og gjør julebordkjolen så mye mye kulere. Foto: Stine Therese Strand Vis mer

Stilen som gjelder er bohemsk, og du må gjerne la deg inspirere av supermodell Erin Wasson, og gå for en pil, et øye eller noe annet etniskinpirert.

FLASH TATTOOS: Nå kan du få tak i midlertidige tatoveringer hos Høyer på Eger i Oslo, eller på hoyer.no - merket er Bohotats by Isabelli. Prisen per ark er 99 kroner. Foto: Cecilie Leganger
FLASH TATTOOS: Nå kan du få tak i midlertidige tatoveringer hos Høyer på Eger i Oslo, eller på hoyer.no - merket er Bohotats by Isabelli. Prisen per ark er 99 kroner. Foto: Cecilie Leganger Vis mer

- Det er superfint å ha en tatovering som dette rundt håndleddet, i kombinasjon med masse armbånd, tipser dessuten Monroe.

Mange ulike typer

I BOHEMSK STIL: Supermodell Erin Wasson har flere bohemsk-inspirerte tatoveringer. Foto: All Over Press
I BOHEMSK STIL: Supermodell Erin Wasson har flere bohemsk-inspirerte tatoveringer. Foto: All Over Press Vis mer

Er du ute etter en midlertidig tatovering som ikke er klistre- eller klebemerker, er en henna-tatovering, en såkalt Mehndi, som er en indisk kunstform, også et alternativ.

Blekket som brukes, er fra hennaplanten, og tatoveringen kan vare opp mot en måned. Men spør alltid tatovøren om innholdet, for du vil ikke ha fargestoffet PPD,  paraphenylendiamin, på huden.

Hos tatovøren er det også mulig å få seg en airbrush-tattis, der du velger en sjablong som så sprayes på med de fargene du ønsker.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer