Boots

Tenk på dette før du kjøper boots

Det er visse ting du bør se etter.

BOOTS: Hvilken fasong er din favoritt? Når du skal kjøpe deg nye høstsko er det viktigste at du finner et par du liker. Men, det er et par ting du kan tenke på som kan være avgjørende for hvordan hele kroppen vil se ut! Foto: KK.no
BOOTS: Hvilken fasong er din favoritt? Når du skal kjøpe deg nye høstsko er det viktigste at du finner et par du liker. Men, det er et par ting du kan tenke på som kan være avgjørende for hvordan hele kroppen vil se ut! Foto: KK.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Mange gleder seg til høsten fordi det er en perfekt tid til å ta fram bootsene - eller gå til innkjøp av noen nye.

De kommer i så mange ulike mønster, farger, stoff og høyder at vi kunne ønske at vi hadde hundrevis av par.

Men før du drar opp lommeboken er det et par ting du bør tenke på.

KULE STØVLETTER: Grace Hartzel i et par lekre, svarte ankelboots. Foto: REX/Wayne Tippetts/All Over Press
KULE STØVLETTER: Grace Hartzel i et par lekre, svarte ankelboots. Foto: REX/Wayne Tippetts/All Over Press Vis mer

Vi har alle forskjellige kroppsfasonger, og hvis du lurer på hva som kommer til å passe deg, bør du følge med nå.

LES OGSÅ: Disse fløyelsskoene er superhotte nå

Slik finner du de riktige bootsene 

Hvor høyt skaftet på skoen er, har mye å si på hvordan det kommer til å se ut på deg.

Først og fremst skal du finne et par du selv er komfortabel med og liker godt, men har du noen gang lurt på hvorfor beina dine ser kortere ut med en gang du får på visse støvletter?

Ifølge motejournalist i KK og HENNE, Stine Therese Strand, kan boots som stopper ved ankelen og midt på leggen ha en uheldig effekt.

- Bootsene som stopper midt på leggen er mindre flatterende på de fleste fasonger. Det er fordi de markerer det bredeste punktet på leggen. Denne høyden på skaftet vil også få beina dine til å se kortere ut enn det de er, så da er det bedre å velge et par som enten er høyere eller lavere og droppe variantene som er midt i mellom, sier Strand. 

Det er kult at bootsene er litt grove, men styr likevel unna de kraftigste modellene da de fort kan bli litt tunge og klumpete. De kan også være med på å gjøre at du ser kortere ut enn det du er.

Saken fortsetter under bildet.

LES OGSÅ: Triks som gjør at strømpebuksen ikke rakner så lett

3 SORTE I 3 STILER: (f.v.) Ankelstøvlett fra Linna via Nelly.com, kr 1195. Høy støvlett fra Lipsy via Asos.com, kr 1302. Boots fra Buffalo via Zalando, kr 1245. Foto: Nelly.com, Asos.com, Zalando.com
3 SORTE I 3 STILER: (f.v.) Ankelstøvlett fra Linna via Nelly.com, kr 1195. Høy støvlett fra Lipsy via Asos.com, kr 1302. Boots fra Buffalo via Zalando, kr 1245. Foto: Nelly.com, Asos.com, Zalando.com Vis mer

Se etter disse ankelstøvlettene

Ankelstøvlettene er perfekte hverdagssko, men passer også godt til fest hvis du ønsker å rocke opp kjolen din. Se etter ankelstøvletter med lav skjæring og spiss skotupp for å gi beina maks lengde. 

- Høye høler er som kjent det aller beste for å få en fin silhuett og holdning, så velg gjerne et par med litt høyde og nett hæl.

Kombinerer du et par korte, svarte ankelstøvletter med et par lyse eller blå jeans, kan det ha en uheldig effekt. Det er fordi du «kutter opp» lengden din, i stedet for å fremheve eller gjøre den lengre. 

Tips! Et lurt triks er derfor å velge sko og bukse i samme farge. Svart er tidløst, elegant og så enkelt å gjennomføre.

Høye støvletter er hottere enn noen gang

- Og aller helt skal de rekke deg helt opp til låret, sier Strand.

Både lår- og knehøye støvletter er lekkert til kortere skjørt, men da kan det være lurt å velge en mer påkledd overdel til for at uttrykket ikke skal bli vulgært.

- Prøv en stor strikkegenser, et semsket skjørt og skinnstøvletter sammen for en høstlig og oppdatert look. 

LES OGSÅ: Strikkegenseren på 3 måter

TRENDY SKO: Sofie Valkiers årets høstfarger og et par høye støvletter! Foto: Dvora/REX/All Over Press
TRENDY SKO: Sofie Valkiers årets høstfarger og et par høye støvletter! Foto: Dvora/REX/All Over Press Vis mer

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer