Vis mer

Vippeextension

Test av vippeextensions

Slik er det å gå fra nada til vava-voom-vipper.

Publisert

Vippeextensions har den siste tiden blitt enormt populært, og hos Pille Joosep Studio i Oslo sentrum kan de skryte av hele to måneders venteliste for å få seg et blikk som forfører.

Pille er eieren av studioet og kvinnen som sørger for Tone Damlis dådyrblikk. Hun er også en favoritt innad i motebransjen, men er ikke på langt nær den eneste som tilbyr vippeextensions i Oslo, og flere og flere skjønnhetssalonger får inn spesialister på vipper.

Grunnet ros fra blant andre Tone Damli-stylist Hedda Skoug, fant STYLEmag ut at dette "fenomenet" måtte testes, prøves og dømmes. Tenk så deilig å våkne opp med Brigitte Bardot-blikk og slippe tullet med vippe-tang og maskara!

Derfor troppet vi opp hos Pille, klare for å bambifiseres.

- Første gangen kan det ta opptil to timer, det kommer litt an på hvordan vipper kunden har, sier Pille.

I mitt tilfelle var det snakk om uregjerlige og lite behjelpelige vipper. De er av natur veldig rette, og vippetang har bidratt til litt schwung over dem i en times tid, før vippene går tilbake til sin rette form. I tillegg har de, ifølge Pille, lett for å tvinne seg inn i hverandre.

Vis mer

RETTE VIPPER: Av natur har jeg rette og lyse vipper. Foto: Per Ervland

NATURLIGE VIPPER

Det første du gjør, er å velge type vipper: hvor lange og hvor tykke du ønsker. Novise som jeg var, valgte jeg de korteste og tynneste.

- Folk pleier begynne med det mest naturlige, men ønsker som oftest tykkere og lengre hver gang de kommer tilbake, kunne Pille fortelle med et smil.

Deretter får du et slags plaster festet under øyet. Så lukker du øynene, og må holde de lukket til du er ferdig. Åpner du øynene er det lett å få lim i øynene, og det svir.

Denne skjønnhetsbehandlingen er helt smertefri - det nærmeste man kommer noe ubehag er dersom de må separere eller dra ut en vipp som har forvillet seg under plasteret. Mens  jeg lå der brukte jeg tiden på å døse av, dagdrømme og undre på hvordan livet med vipper ville bli. Pille og hennes ansatte sørger for en rolig atmosfære, og er imøtekommende og svarer på alle spørsmål.

Studioet bruker hår av mink eller silke, og arbeidsverktøyet er pinsetter de bruker til å feste disse vippene på dine egne vipper. Det er en møysommelig prosess, mellom 70 og 100 vipper settes på hvert øye.

Vis mer

EN OG EN: En og en vippe settes på, og Pille bruker tid på å sjekke at alle vipper blir Bambifisert. Foto: Per Ervland

NÅR VIPPENE ER PÅ

Det første døgnet etter du har satt på vipper, skal du ikke få vann på øyet, og de ansatte hos Pille råder til å unngå å klø deg altfor mye i øynene - det gjelder hele perioden vippene sitter på. Det er også lurt å unngå å bruke produkter med olje rundt og på øynene.

For en som sjelden bruker mascara og bruker minimalt med tid på øyesminke, høres i grunn dette litt slitsomt ut: Tanken på at man konstant må passe på at ikke ditt eller datt er nærme øynene. Og i begynnelsen er det en aldri så liten prosess: det å venne seg til å la øynene være. Imidlertid tar det ikke mange dagene før du ikke tenker over det lenger. Og klør man, går det faktisk an å klø. Du skjønner fort hvor mye eller hvor lite du kan ta deg i øynene.

Vippeextensions koster ca. 1800 kroner første gang, pluss-minus hvor du går, og er selvfølgelig en relativt stor utgift å bruke på øynene. Når du kommer for påfyll ligger prisene på 400 kroner og oppover, alt ettersom hvor lang tid det har gått siden sist.  Mine holdt seg fine helt til jeg kom for påfyll tre uker etter, men like tette som da de ble satt på var de så klart ikke.

Vis mer

BØRSTE: Pille bruker en børste for å gå over jobben hun har gjort. Foto: Per Ervland

FARLIG?

Hvorvidt vippeextensions ødelegger dine egne vipper er det uenighet om. Pille mener ikke at det gjør det, men at dette kommer an på kunnskapen til personen som setter vippene på. Andre vi har snakket med (disse har ikke gått til Pille, journ. anm) har sagt at du får færre og kortere vipper når/hvis du slutter.

Pille forteller at de "nye" vippene faller av når dine egne faller av, og dermed ikke på noen måte "brekker" eller ødelegger vippene dine.

En kan også oppleve irritasjon på grunn av limet, og da bør du høre med Pille eller spesialisten om du bør gjøre det mer.

En time og førtifem minutter senere sier Pille at hun er ferdig, og jeg kan åpne øynene. Det svir litt, øynene er noe røde, og overraskelsen over resultatet stor.

- Første gang får du virkelig sjokk, og synes du ser litt gal ut, har Skoug leende uttalt til STYLEmag tidligere.

Vis mer

VIPPER PÅ: Et par sekunder etter at det jeg åpnet øynene. Foto: Per Ervland

RESULTATET

Det viste seg å stemme. Jeg tenkte for meg selv at dersom jeg så i retning av en mann med disse vippene, ville han automatisk ta det som at jeg sjekket han opp.

Det føles som om du har tatt på falske øyevipper, og jeg undret litt på hvordan jeg skulle føle meg komfortabel: Det var så åpenbart at noe var på øynene mine.

Men, vi er vanemennesker og etter et par dager føltes ikke vippene unaturlige. Skoug hadde også fortalt at man fort ble vant til dem og ikke behandlet øynene på noe annerledes vis enn tidligere: Vippene tåler mye mer enn man tror, og klør det så klør man, var hennes konklusjon.

Jeg følte meg rett og slett skikkelig fin, og fikk komplimenter i øst og vest. Ifølge venner så de naturlige ut og gjorde at blikket mitt åpnet seg.

Det første sjokket over den tette raden med lange vipper ble raskt erstattet av (skamløs) beundring - for det gir en ekstra ramme til øynene dine.

Etter en uke eller to så jeg imidlertid godt det Pille hadde sagt: vippene mine er uregjerlige.

Dersom de tvinner seg sammen bruker jeg en mascarakost for å skille dem, og Pille og hennes ansatte anbefaler å bruke kosten daglig.

Vis mer

SJOKK: Da jeg fikk se vippene for første gang fikk jeg sjokk og følte meg som Bambi. Foto: Per Ervland

FYLLE PÅ

Vippene mine holdt seg fine lenge - noe som nok har å gjøre med at når jeg får beskjed om en ting gjør jeg det jeg får beskjed av: Vann var ikke nær øynene mine på flere dager og jeg turte så vidt røre dem. Er du av den sorten som bare må borti for å røre og føle kan det hende vippeextensions er mer plagsomt enn skjønnhetsfremmende - i tillegg til dyrt dersom du må fylle på ofte.

Da jeg dro tilbake for å fylle på var opplevelsen tidsmessig annerledes: Da tok det litt over en halvtime, og øynene ble ikke røde etterpå.

Den andre gangen gikk jeg for samme lengde, men noe tykkere vipper: Underlig nok synes jeg de tykkere vippene ga et mer naturlig resultat, noe som kan forklares med at de rett og slett sitter tettere sammen.

Er det verdt det, lurer du kanskje. Har du økonomi og lyst på et mer innrammet blikk er svaret definitivt ja. Det gjør mye for ansiktet, en ser mer uthvilt ut og øynene kommer mer i fokus.  Alle har imidlertid ikke "behov" for det, selv har jeg blonde, relativt korte og rette vipper, men har du lange vipper med bøy er det en vurderingssak om det er verdt tiden og pengene.

Nå er det flere måneder siden "min første gang", og jeg ser meg overhodet ikke tilbake, kun rett frem - blafrende mot de jeg møter på min vei.

Vis mer

RESULTATET: Vippene blir tykkere, lengre, mer tette og får en fin bøy som holder seg. Foto: Per Ervland

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer