Copenhagen Fashion Week SS19:

The devil does not wear Prada

«The devil» snakker om været, for moteuken i København ble en rimelig het affære.

COPENHAGEN FASHION WEEK SS19: Selv om gradestokken sa bikini og til nød en sarong, var gatemoten preget av langt mer trendy og oppressede varianter - som her med leopardkåpen som er et av høstens store it-plagg. Foto: STYLEDUMONDE
COPENHAGEN FASHION WEEK SS19: Selv om gradestokken sa bikini og til nød en sarong, var gatemoten preget av langt mer trendy og oppressede varianter - som her med leopardkåpen som er et av høstens store it-plagg. Foto: STYLEDUMONDE Vis mer
Publisert

Denne uka har Copenhagen Fashion Week gått av stabelen, i det som etter sigende skal ha vært en av de varmeste ukene i danskenes hovedstad noensinne. Og til de av dere der ute som tenker at motejournalister, designere og influencere er en egen rase mennesker, som bare snakker om klær, sko og trender – vel, da skulle dere vært flue på veggen denne uka. Den mest brukte appen har vært yr.no, og mest brukte setninger (uansett språk) har vært: «Jeg er så varm», «jeg svetter bort» eller lignende. Alle snakket om været! Også på Fashion Week.

Men når det er sagt, ga solskinnet og det som kanskje var et at av sommeren 2018 sitt siste og mest brennhete krumspring, et nydelig bakteppe til trendene for vår og sommer 2019 (SS19 på motespråket). KK var til stede for å plukke opp og sortere, slik at vi kan presentere for dere noen av høydepunktene, og hva vi har å se fram til neste sommer.

LES OGSÅ: Nå gjør disse øyebrynene comeback

Holzweiler

Som norsk er det helt umulig å komme utenom Holzweiler, moteverdens nye yndlinger og norsk motes store stolthet. Søskenparet Andreas og Susanne Holzweiler og Andreas sin kone, Maria Skappel Holzweiler, har klart kunststykket å skape et kommersielt bærekraftig merke, ofte sett på kjendiser og influencere, som også høster respekt og beundring blant erfarne motejournalister med skarpe penner og ditto blikk. Blant annet laget Vogue.com en egen artikkel med bildekarusell fra showet i København, noe som ikke er mange norske merker forunt å få oppleve.

Showet fant sted i et industrielt lokale kledd i hvitt, og det hele ble stemningsfullt lydsatt av den norske poeten Alexander Fallo, med et spesialskrevet dikt for visningen.

Uttrykket var stilrent med en fargepalett dominert av hvitt, beige, svart, oransje og blått. Anorakker, bomberjakker, cargobukser, strikkeplagg, jumpsuits og selvsagt noen varianter av hettegenseren med den diskrete kleshengerlogoen, var nøkkelplaggene som satte tonen for kolleksjonen. Blant våre favoritter var den gule jumpsuiten i silke, strikkesettet i blått og det beige settet med skjørt og lang kåpe.

HOLZWEILER: Anorakker, bomberjakker, cargobukser, strikkeplagg, jumpsuits og selvsagt noen varianter av hettegenseren med den diskrete kleshengerlogoen, var nøkkelplaggene som satte tonen for kolleksjonen. FOTO: Copenhagen Fashion Week
HOLZWEILER: Anorakker, bomberjakker, cargobukser, strikkeplagg, jumpsuits og selvsagt noen varianter av hettegenseren med den diskrete kleshengerlogoen, var nøkkelplaggene som satte tonen for kolleksjonen. FOTO: Copenhagen Fashion Week Vis mer

LES OGSÅ: Slik kler du deg smart i varmen

Munthe

Munthe overrasket svært positivt under moteuka denne gangen, og plagg fra nettopp denne kolleksjonen tror vi vil havne i mange KK-leseres klesskap.

Her var lett strikk, florlette kjoler, slangeskinnsmønster, perlebesatte topper og skjørt – de fleste antrekkene stylet med lave eller lårhøye boots. Avslappet, men samtidig luksuriøst, og plagg som er enkle både å style og bruke.

Våre favoritter var den perlebesatte toppen stylet med knehøye boots, maxikjolen i varm oransje og buksene i slangeskinnsmønster.

MUNTHE: Avslappet, men samtidig luksuriøst, og plagg som er enkle både å style og bruke. FOTO: Copenhagen Fashion Week
MUNTHE: Avslappet, men samtidig luksuriøst, og plagg som er enkle både å style og bruke. FOTO: Copenhagen Fashion Week Vis mer

LES OGSÅ: Gjør garderoben din grønnere med enkle grep

By Malene Birger

Dette var Matilde Torps Maders første kolleksjon som sjefdesigner for By Malene Birger, og hun debuterte med et brak! Ingen tvil om at hun vil sette sitt preg på merket, som nærmest har vært en institusjon innen dansk design.

Svart, hvitt, brunt og blått med innslag av gult, oransje og burgunder, stramme, skulpturelle linjer, med detaljer i perforering og korsettsnøring, og selvsagt noen av de obligatoriske kjolene og skjørtene med paljetter (som vi skal innrømme at vi har skikkelig lyst på). Makeupen med knallrøde lepper og detaljer i glitrende sølv var også verdt å merke seg.

Kolleksjonen høstet fortjent jubel og applaus, og det skal bli spennende å følge Torp Mader videre.

Våre favoritter var det hvite paljettskjørtet stylet med perforert topp i beige, den svarte kåpen, skinnskjørtet med detaljer i snøring, samt den hvite dressen med kort jakke.

BY MALENE BIRGER: Svart, hvitt, brunt og blått med innslag av gult, oransje og burgunder, stramme, skulpturelle linjer, med detaljer i perforering og korsettsnøring. FOTO: Copenhagen Fashion Week
BY MALENE BIRGER: Svart, hvitt, brunt og blått med innslag av gult, oransje og burgunder, stramme, skulpturelle linjer, med detaljer i perforering og korsettsnøring. FOTO: Copenhagen Fashion Week Vis mer

LES OGSÅ: Overrasket med kjendiser på catwalken

J. Lindeberg

Med Lindeberg ble 90-tallet som hovedinspirasjonskilde parkert for alvor, og 80-tallet entret catwalken! Her var det hvite tennissokker, sykkelshortser og ekte hockesveis. For de av oss som har levd noen år føles det helt absurd å skulle ta trenden helt bokstavelig, men det er heldigvis heller ikke meningen.

Lindeberg-kolleksjonen var, ikke overraskende, sporty, med lette jakker, ettersittende kjoler, badedrakter og shortser stylet med blazer. Fargepaletten gikk i svart, hvitt, grått og beige, med innslag av knall blått, rødt, oransje og gult.

Vi likte den hvite kjolen, genseren med mesh-detaljer og den rutete dressen. Også beundrer vi hockeysveisen!

J. LINDEBERG: Kolleksjonen var sporty, med lette jakker, ettersittende kjoler, badedrakter og shortser stylet med blazer. FOTO: Copenhagen Fashion Week
J. LINDEBERG: Kolleksjonen var sporty, med lette jakker, ettersittende kjoler, badedrakter og shortser stylet med blazer. FOTO: Copenhagen Fashion Week Vis mer

Noen av plaggene i damekolleksjonen er kanskje ikke de aller enkleste å style, allikevel sitter vi igjen med en snikende følelse av at flere enn du tror kommer til å bli sett i sykkelshorts med lang blazer over neste vår.

Oslo er neste ut!

Fra tirsdag i neste uke er den norske moteuken i gang. KK kommer selvfølgelig til å følge spent med på hva By Timo, FWSS, Line of Oslo og resten av de norske moteyndlingene viser på catwalken under Oslo Runway fra 14. til 17. august. Husk å følge oss på Instagram @kkmagazine for oppdateringer underveis!

LES OGSÅ: Derfor går hertuginne Meghan med for store sko

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer