Brudekjoler

Tidenes vakreste kongelige brudekjoler

Blir prinsesse Madeleine like nydelig som en av disse, kommer morgendagen til å bli fantastisk...

I TYLL, RÅSILKE OG BLONDER: I kongelige kretser skal brudekjolen ifølge tradisjonen verken være stroppeløs eller for utringet. Lange ermer og minst et par meter med slep er mer eller mindre obligatorisk. Her ser vi kronprinsesse Mette-Marit, Grace Kelly og kronprinsesse Mary av Danmark - og ingen bryter reglene. Foto: All Over Press
I TYLL, RÅSILKE OG BLONDER: I kongelige kretser skal brudekjolen ifølge tradisjonen verken være stroppeløs eller for utringet. Lange ermer og minst et par meter med slep er mer eller mindre obligatorisk. Her ser vi kronprinsesse Mette-Marit, Grace Kelly og kronprinsesse Mary av Danmark - og ingen bryter reglene. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Er champagneflasken lagt på is, krystallglassene pusset og antrekket strøket og presset?

Lørdag er det duket for kongelig bryllupsfest, og vi er mange som gleder oss til å klinke i glasset når prinsesse Madeleine av Sverige og finansmannen Chris O'Neill står foran presten i Slottskyrkan i Stockholm rundt kl. 16.00.

Og selvsagt er vi veldig spent på hva prinsessen skal ha på seg. Selve kjolen og hvem som har designet den er som regel en godt bevart hemmelighet helt til selve bryllupsdagen, selv om ryktene går om at det er en Valentino.

For de som trenger en liten dose brudekjoler allerede nå, har vi samlet sammen våre fem favoritter gjennom tidene:

(sjekk også ut Instagram-konkurransen nederst i saken!)

Kronprinsesse Mette-Marit

Presis klokken 17 lørdag 25. august 2001 sto Mette-Marit Tjessem Høiby og kronprins Haakon sammen på den røde løperen foran Domkirken. Det skulle bli starten på en eventyrlig kveld og et helt nytt liv.

Selvfølgelig er Mette-Marits brudekjole med på vår liste over de fem vakreste brudekjolene gjennom tidene. Brudekjolen ble designet av norske Ove Harder Finseth.

En drøm av en kjole i hele 125 meter silketyll. Sløret på kjolen var hele seks meter langt. Brudekjolen er et glitrende eksempel på Mette-Marits enkle, men elegante og klassiske stil. Mange mener nok at brudekjolen hennes er tidenes vakreste.Stem på din favoritt!

Hvilken brudekjole er den vakreste?Kate Middleton - hertuginnen av Cambridge

Spenningen var å ta og føle på - hvem var designeren bak hertuginnens brudekjole den dagen hun giftet seg fredag 29. april 2011? Det skulle vise seg at det var Sarah Burton fra McQueen.

Kate Middletons brudekjole har et langt, tradisjonelt slep og lange blondeermer. Hertuginnen av Cambridge - som hennes offisielle tittel ble - hadde imidlertid valgt en forholdsvis dyp utringing, for en kongelig brudekjole å være.

Middleton ønsket å blande tradisjon med det moderne. Alt håndarbeidet var britisk og er laget flere steder i Storbritannia.

Brudekjolen var ikke helt ulik Grace Kellys kjole da hun giftet seg med Rainier III av Monaco i 1956. Begge kjolene har overdel med blonder, smal midje og vidt skjørt, og begge brudene bar slør med blondekant.

Hvite blonder på kjole og slør hadde også danske prinsesse Marie i 2008 da hun ektet prins Joachim. Danske kronprinsesse Mary nøyde seg med blonder på sløret.

Se store bilder av brudekjolen til Kate her:


Fyrstinne Grace Kelly

Den amerikanske skuespillerinnen Grace Kelly giftet seg med fyrst Rainier III av Monaco i 1956. Brudekjolen ble designet av Helen Rose, kostymedesigner ved MGM - en avskjedsgave til Grace fra filmselskapet.

Overdelen av kjolen var dekket med blonder som gikk helt opp til nedre del av halsen. Ingen tvil om at Grace Kellys brudekjole er en av verdens vakreste.Prinsesse Diana

Vi kommer heller ikke unna Dianas brudekjole fra 1981 - kjolen som banet vei for alle bløtkakekjolene på 80-tallet. Jo, større puffermer og slør - jo, bedre.

Når vi ser tilbake på Dianas kjole nå, mener nok de fleste av oss at det er for mye av det gode - men DA ga den folk gåsehud. Den er i alle fall uten tvil en av de mest minneverdige brudekjolene.

Det kan umulig ha vært en komfortabel kjole å ha på seg. Ikke bare var den stor, slepet var heller ikke av det korte slaget. Se bare her.Kate - hertuginnen av Cambridge
 
748 (46%)
Kronprinsesse Mette-Marit
 
518 (32%)
Grace Kelly
 
217 (13%)
Kronprinsesse Mary
 
117 (7%)
Prinsesse Diana
 
22 (1%)

Kronprinsesse Mary

Danske kronprinsesse Mary gikk ned kirkegulvet med kronprins Frederik i 2004, i denne nydelige kremhvite brudekjolen, designet av danske Uffe Frank.

Kronprinsesse Mary, som danske prinsesse Marie, hadde blonder på sløret. Mange har lagt merke til stilen hennes - hun har flere ganger blitt kåret til en av verdens best kledde kvinner.

HVITE BLONDER: Kate Middleton gikk for vakre, hvite blonder på slør og kjoleoverdel, da hun giftet seg 29. april 2011 - som vakre Grace Kelly gjorde i 1956. Foto: All Over Press
HVITE BLONDER: Kate Middleton gikk for vakre, hvite blonder på slør og kjoleoverdel, da hun giftet seg 29. april 2011 - som vakre Grace Kelly gjorde i 1956. Foto: All Over Press Vis mer

Hvilken kjole er din favoritt?


Synes du brudekjolen til Kate Middleton hører til en av tidenes vakreste? Eller er Grace Kelly enda vakrere? Hva med vår egen Mette-Marit eller prinsesse Mary av Danmark?

Avgi din stemme i pollen til høyre, og del din mening med andre KK.no-lesere i kommentarfeltet under.

Se KK.no-redaksjonens uhøytidelige kåring over de vakreste kongelige brudekjolene her:

Følg også med på Silje Pedersens moteblogg på KK.no. Hun skal dekke det kongelige bryllupet live for TV 2!

Bli med i brudekonkurransen på Instagram

KK.no vil gjerne ta del i dine bryllupsopplevelser! Legg ut bilde av ditt favorittøyeblikk, din kjole eller din feiring og tag det med #kkbryllup, så er du med i trekningen av en liten overraskelse.Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer