Malala Yousafzai:

Tidenes yngste fredsprisvinner på forsiden av Vogue

– Jeg kjenner kraften som en ung jente har i seg.

FREDSPRISVINNEREN: Malala Yousafzai på coveret av britiske Vogue. FOTO: Faksimile
FREDSPRISVINNEREN: Malala Yousafzai på coveret av britiske Vogue. FOTO: Faksimile Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Malala Yousafzai pryder coveret på den nyeste utgaven av britiske Vogue. Den unge pakistanske fredsaktivisten, som i 2012 ble forsøkt drept på vei hjem fra skolen etter at hun kritiserte Taliban, ble i 2014 tildelt Nobels fredspris som den yngste prisvinneren noensinne.

I et intervju med motemagasinet forteller nå 23 år gamle Malala om troen, Twitter-aktivismen og sitt vennskap med andre unge kvinnelige aktivister som Greta Thunberg og våpenkontrollaktivist Emma Gonzales som overlevde skoleskytingen i Parkland i Florida.

Hylles av Michelle Obama

Intervjuet, som står på trykk i britiske Vogue sin juli-utgave, inkluderer også hyllester fra navn som Michelle Obama.

Hun kaller 23-åringen for «virkelig ekstraordinær» mens Apple-sjef Tim Cook sier at han er sikker på at det ikke finnes noen helt som henne.

Malala delte selv cover-bildet på sin Instagram-profil til sine 1,6 millioner følgere. I caption til bildet skriver hun at hun er «begeistret og ydmyk» over å få pryde coveret på motemagasinet, og at hun håper «alle jenter som ser dette coveret vet at de kan endre verden».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer