Versace Saksøkes

Tidligere ansatt saksøker det italienske motehuset Versace

23 år gamle Christopher Sampino hevder de ansatte ble lært opp til å håndtere mørkhudede kunder annerledes.

VERSACE SAKSØKES: Anklages for å ha lært opp sine ansatte til å bruke rasistisk kodeord. Foto: Rex Features
VERSACE SAKSØKES: Anklages for å ha lært opp sine ansatte til å bruke rasistisk kodeord. Foto: Rex Features Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det italienske motehuset Versace fikk ikke den beste starten på det nye året. I november ble det nemlig opprettet en sak mot Donatella Versaces (61) klesmerke med samme navn (psst; les også den rystende historien om mordet bak Donatellas bror Gianni Versace her). Christopher Sampino, tidligere ansatt i Versaces butikk i San Francisco, saksøker nå motehuset for rasisme mot kundene. Ifølge Sampino skal de ansatte ha blitt lært opp i å bruke kodeordet «D410» for å varsle kollegaene når en mørkhudet kunde kom inn i butikken.

LES OGSÅ: Designeren bak brudekjolen hertuginne Kate saksøkes

Ifølge Complex brukes også «D410» for å beskrive sorte klær i motehuset. Etter at Sampino skal ha fått beskjed om dette, skal 23-åringen ha nevnt til sjefen sin at han er afroamerikansk, og at han etter dette skal ha blitt behandlet dårligere. Ifølge 23-åringen selv skal arbeidet hans ha gått over all forventning, men at han ble sagt opp to uker etter han ble ansatt. Complex skriver i saken sin at lederne baserte avgjørelsen sin på at han ikke utførte oppgavene sine godt nok og at Sampino ikke forstår luksus og livet som følger med det. 

Ifølge TMZ skal Versace ha nektet for disse anklagene, og i en uttalelse sendt til Complex 27. desember sier det italienske motehuset følgende:

«Versace tror sterkt på likestilling, både som arbeidsgiver og forhandler. Vi tolererer ikke diskriminering basert på rase, opprinnelse eller noe annet som er beskyttet av våre sivile rettigheter. Vi har nektet for anklagene i denne saken, og vi vil ikke kommentere ytterligere.»

LES OGSÅ: Jessica Albas (34) firma står overfor søksmål på 5 millioner dollar

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer