Helle Thorning-Schmidt:

Tidligere statsminister overrasket alle

Men Danmarks tidligere statsminister trengte noe overtalelse.

HELLE THORNING-SCHMIDT: Den tidligere statsministeren dukket opp på catwalken under den danske moteuken. FOTO:
HELLE THORNING-SCHMIDT: Den tidligere statsministeren dukket opp på catwalken under den danske moteuken. FOTO: Vis mer
Publisert

Det var hans siste visning under den danske moteuken. Men det betyr ikke at den danske designeren Søren Le Schmidt er ferdig med mote. Langt derifra.

Kolleksjonen bar det passende navnet «Last Dance», og markerer moteskaperens siste visning under den danske moteuken.

Og designeren gikk ut med et brak.

For på catwalken under visningen på moteukens første dag var det kjendistungt.

Her dukket blant andre Danmarks tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt opp – kledd i en neongrønn kjole.

MÅTTE OVERTALES: Danmarks tidligere statsminister var ikke umiddelbart positiv til å gå på catwalken, men sa til slutt ja. FOTO: Gjengitt med tillatelse.
MÅTTE OVERTALES: Danmarks tidligere statsminister var ikke umiddelbart positiv til å gå på catwalken, men sa til slutt ja. FOTO: Gjengitt med tillatelse. Vis mer
OVERRASKET: Helle Thorning-Schmidt skapte overskrifter i dansk presse etter at hun dukket opp på catwalken under moteuken tidligere denne uken. FOTO: Gjengitt med tillatelse.
OVERRASKET: Helle Thorning-Schmidt skapte overskrifter i dansk presse etter at hun dukket opp på catwalken under moteuken tidligere denne uken. FOTO: Gjengitt med tillatelse. Vis mer

«For en fantastisk opplevelse det var i går». skriver Thorning-Schmidt på sin Instagram.

Her kommer frem at eks-statsministeren måtte overtales til å gå på catwalken.

«Jeg var først motvillig, men det var gøy!».

«Lærdommene jeg tar med meg videre er; 1) Søren er så vellykket som han er fordi han ikke tar et nei for et nei og 2) hvis du er i tvil, si ja til nye opplevelser i stedet for nei. Det skulle man tro at jeg hadde lært nå», skriver Thorning-Schmidt på Instagram.

At det var nettopp for Søren Le Schmidt at den tidligere statsministeren gjorde sin catwalk-debut mandag er ikke tilfeldig.

Den danske moteskaperen, som også kler opp blant andre kronprinsesse Mary, var Thorning-Schmidts foretrukne designer under hennes mange år i politikken.

Det er også han som står bak den kontroversielle kjolen som Thorning-Schmidt bar da dronning Margrethe holdt gallamiddag på Christiansborg Slot i fjor.

Eks-statsministerens rosa kjole med dyp utringing skapte debatt og overskrifter i landets aviser. Mens noen mente kjolen var vågal for anledningen, hyllet andre henne for hennes mot og gode smak.

Thorning-Schmidt var forøvrig i godt selskap på catwalken for Le Schmidt. For blant modellene var også andre kjente fjes fra Danmarks kulturelite slik som skuespiller Trine Dyrholm og grevinne Cath Danneskiold-Samsøe, for å nevne noen.

PÅ PLASS: Skuespiller Trine Dyrholm dukket opp på catwalken. FOTO: Gjengitt med tillatelse.
PÅ PLASS: Skuespiller Trine Dyrholm dukket opp på catwalken. FOTO: Gjengitt med tillatelse. Vis mer
GREVINNE: Det samme gjorde grevinne Cath Danneskiold-Samsøe. FOTO: Gjengitt med tillatelse.
GREVINNE: Det samme gjorde grevinne Cath Danneskiold-Samsøe. FOTO: Gjengitt med tillatelse. Vis mer

– Jeg elsker motevisningene mine, så det vil definitivt bli flere av de i fremtiden, sier designer Søren Le Schmidt i en uttalelse.

SISTE DANS: Den danske designeren Søren Le Schmidt holdt sin siste visning under den danske moteuken. FOTO: Gjengitt med tillatelse.
SISTE DANS: Den danske designeren Søren Le Schmidt holdt sin siste visning under den danske moteuken. FOTO: Gjengitt med tillatelse. Vis mer

Den danske motekongen er altså ikke ferdig med mote selv om han ikke lenger vil vise under den danske moteuken.

– Jeg designer for alle typer mennesker, og designer ikke kolleksjoner som bestemmes av sesonger. Jeg designer kolleksjoner som matcher kunder og anledningen, og derfor vil jeg i fremtiden selv bestemme hvor og når jeg vil vise mine kolleksjoner, sier han.

UT MED ET BRAK: Designerens siste visning under den danske moteuken var en minneverdig en. FOTO: Gjengitt med tillatelse.
UT MED ET BRAK: Designerens siste visning under den danske moteuken var en minneverdig en. FOTO: Gjengitt med tillatelse. Vis mer

Helle Thorning-Schmidt var den først kvinnelige partilederen i Socialdemokratiet og den første kvinnelige statsministeren i Danmark. I dag fortsetter hun å være en av de største og viktigste stemmene i den offentlige danske debatten. Hun fikk kallenavnet «Gucci-Helle» under sin tid i dansk politikk for sin eksklusive klesstil og dyre vaner, noe mange mener var en devaluering av kvinner i lederposisjoner.

Tidligere i sommer kom dokumentaren om Thorning-Schmidt. Den forteller historien om henne både før, under og etter hennes politiske karriere, og viser ifølge danske Politikken blant annet kampen mellom minister og menneske.

Den tidligere danske statsministeren pryder også coveret av det danske motemagasinet Eurowoman nå nylig.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer