Hårvekst:

TikTok-trend: Kan risvann gjøre håret sterkere?

Forskning har ikke konkludert, men dette mener norske eksperter.

RISVANN: Du kan blant annet lage risvann ved å bløtlegge risen i alt fra 30 minutter til noen dager. FOTO: NTB
RISVANN: Du kan blant annet lage risvann ved å bløtlegge risen i alt fra 30 minutter til noen dager. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Vi får aldri nok av tips og triks som kan gi oss sunnere hår! Og det er ganske mye vi kan gjøre for å holde håret så sunt og fint som mulig: KK har tidligere skrevet om at både putetrekket du velger og hvordan du bruker hårstrikken, kan påvirke kvaliteten på håret.

Det siste året har flere hårtrender gått viralt i sosiale medier. Kanskje du har hørt om plopping, som går ut på å tørke håret med en t-skjorte?

En annen trend som har vært svært populær i det siste, er å rense eller pleie håret med risvann for å bedre hårkvaliteten og sette fart på hårveksten. (Ja, rett og slett med hjelp av vanlig middagsris! Se oppskrift nederst i artikkelen). Spesielt på appen TikTok har bruken av risvann tatt helt av. Mange deler bilder av resultatet - som ofte er skinnende, glansfullt hår. KK har hørt med to frisører om hva de tenker om trenden.

Rik på stivelse, vitaminer og mineraler

Men først, en rask titt på hva risvann er, og hva forskningen sier om det.

Risvann er rett og slett vannet som er igjen etter du har kokt, bløtlagt eller fermentert ris. Ifølge en artikkel publisert på Medical News Today i 2018, inneholder riskorn mellom 75 og 80 prosent stivelse, og risvannet vil derfor har et høyt nivå av stivelse. Risvann antas også å inneholde mange av vitaminene og mineralene som er i ris.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer