Sølvsjampo

Til deg som er blond: Forskjellen på sølv, lilla- og blåsjampo

Svaret er enkelt og kan hjelpe deg STORT!

SJAMPO: Når man skal farge håret blondt, kan det fort skje at det ikke blir helt den fargen du hadde tenkt. Blå, lilla- eller sølvsjampo kan rette opp i dette, men vet du hva som skal brukes når? Svaret finner du i saken! Foto: Shutterstock / ginger_polina_bublik
SJAMPO: Når man skal farge håret blondt, kan det fort skje at det ikke blir helt den fargen du hadde tenkt. Blå, lilla- eller sølvsjampo kan rette opp i dette, men vet du hva som skal brukes når? Svaret finner du i saken! Foto: Shutterstock / ginger_polina_bublik Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flere av oss velger å bleke håret litt på denne tiden av året. Spesielt de som kanskje ikke er blonde fra før av (sjekk hvordan du finner den perfekte blondfargen for deg her!). Det er noe med det deilige, lyse, varme været som gjør at vi får lyst til å lysne litt på luggen! Men, her kan du fort gå på en smell. Når vi farger håret fra mørkt til lyst, blir som oftest ikke resultatet akkurat som du hadde tenkt. Noen ender opp med oransje toner i håret, mens andre får en gulere blondfarge. 

Selv om det da ser ut som det ikke er noe som kan fikse det, bortsett fra å farge enda mer, finnes det noen sjampoer som kan rette opp i fargen. Du har sikkert hørt om både sølv, lilla- og blåsjampo, men vet du hvilken av dem du skal bruke når? Ifølge Birgit Flønes, frisør, makeupartist og eier av B.Hair i Molde, har nemlig de tre sjampoene helt ulike funksjoner. 

- Sjampoer som disse brukes for å gjøre en blondfarge som enten har blitt for gul eller for oransje kaldere og mer lik den blondfargen du egentlig hadde ønsket deg. Blåsjampo bruker du dersom håret ditt har fått oransje toner, og lillasjampo bruker du hvis det heller er mer gult, sier Flønes. 

Hvorfor? Siden lilla er motfargen til gult, vil en sjampo med fiolett dempe gule pigmenter og gjøre fargen renere og kaldere. Det samme gjelder blåsjampo, siden blått er motfargen til oransje. Når det kommer til sølvsjampo derimot, kan den ha en litt annerledes effekt. 

Kan bli grønt

André Auster, frisør og kreativ leder i Auster Academy, har tidligere fortalt KK.no at sølvsjampo som regel er mer blå i fargen. Den er derfor best å bruke dersom du ønsker en kald, sølvfarget nyanse på håret.

- Du vil få størst effekt av en sølvsjampo hvis du har platinablondt hår. Hvis du starter med hår med mye gult i seg, kan du ende opp med et litt skittent eller grått eller grønt resultat med sølvsjampoen. Det skyldes at de blå pigmentene i sjampoen blandes med de gule pigmentene i håret, og da ender du gjerne opp med grønnskjær, forklarer Auster.

Adam Schjølberg, medeier og frisør hos Wicked House, har tidligere advart KK.no-leserne om for hyppig bruk av sølvsjampo. Bruker du den for mye, vil fargen fort se skitten ut – eller du kan altså ende opp med et skjær av lilla, blått, sølv eller grønt i håret. 

RIKTIG SJAMPO: Ble ikke blondfargen helt som du hadde tenkt? Blå, lilla- eller sølvsjampo kan rette opp i dette, men da må du vite hvilken type som kan gi håret ditt den fargen du ønsker! Foto: Photographee.eu - Fotolia
RIKTIG SJAMPO: Ble ikke blondfargen helt som du hadde tenkt? Blå, lilla- eller sølvsjampo kan rette opp i dette, men da må du vite hvilken type som kan gi håret ditt den fargen du ønsker! Foto: Photographee.eu - Fotolia Vis mer

Han understreker at sølvsjampo ikke skal brukes som en daglig sjampo eller som fargekorrigering. Den er ment å vedlikeholde fargen, ikke korrigere den. 

– Den skal rett og slett brukes som en behandling av og til for å hjelpe med å holde fargetonen kald. Man kan også blande inn litt av sølvsjampoen i en annen sjampo for å ta vekk brodden litt, sier Schjølberg.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer