Sølvsjampo

Til deg som er blond: Forskjellen på sølv, lilla- og blåsjampo

Svaret er enkelt og kan hjelpe deg STORT!

SJAMPO: Når man skal farge håret blondt, kan det fort skje at det ikke blir helt den fargen du hadde tenkt. Blå, lilla- eller sølvsjampo kan rette opp i dette, men vet du hva som skal brukes når? Svaret finner du i saken! Foto: Shutterstock / ginger_polina_bublik
SJAMPO: Når man skal farge håret blondt, kan det fort skje at det ikke blir helt den fargen du hadde tenkt. Blå, lilla- eller sølvsjampo kan rette opp i dette, men vet du hva som skal brukes når? Svaret finner du i saken! Foto: Shutterstock / ginger_polina_bublik Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flere av oss velger å bleke håret litt på denne tiden av året. Spesielt de som kanskje ikke er blonde fra før av (sjekk hvordan du finner den perfekte blondfargen for deg her!). Det er noe med det deilige, lyse, varme været som gjør at vi får lyst til å lysne litt på luggen! Men, her kan du fort gå på en smell. Når vi farger håret fra mørkt til lyst, blir som oftest ikke resultatet akkurat som du hadde tenkt. Noen ender opp med oransje toner i håret, mens andre får en gulere blondfarge. 

Selv om det da ser ut som det ikke er noe som kan fikse det, bortsett fra å farge enda mer, finnes det noen sjampoer som kan rette opp i fargen. Du har sikkert hørt om både sølv, lilla- og blåsjampo, men vet du hvilken av dem du skal bruke når? Ifølge Birgit Flønes, frisør, makeupartist og eier av B.Hair i Molde, har nemlig de tre sjampoene helt ulike funksjoner. 

- Sjampoer som disse brukes for å gjøre en blondfarge som enten har blitt for gul eller for oransje kaldere og mer lik den blondfargen du egentlig hadde ønsket deg. Blåsjampo bruker du dersom håret ditt har fått oransje toner, og lillasjampo bruker du hvis det heller er mer gult, sier Flønes. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer