Veske

Til høsten bir veskene virkelig store

Trenden går fra mini til maxi.

BIG IS BETTER: Under Stockholm Fashion Week viste blant annet Carin Wester at den nye "it"-vesken skal være stor med stor S.  Foto: Kristian Löveborg/Stockholm Fashion Week
BIG IS BETTER: Under Stockholm Fashion Week viste blant annet Carin Wester at den nye "it"-vesken skal være stor med stor S. Foto: Kristian Löveborg/Stockholm Fashion Week Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Denne våren er det ikke snakk om at du kan ha med deg mye stæsj når du skal ut for å nyte en bedre middag, eller ta en dans.

Sesongens «it»-veske er nemlig den minste så langt, og skal vi tro catwalktrendene som ble vist i høst, er det såvidt du skal ha plass til mobilen og en lipgloss.

Dersom du synes det er slitsomt å bære rundt på en veske som er så liten at du nesten ikke ser den, kan du trøste deg med at denne trenden endrer seg totalt neste sesong.


LES OGSÅ: Slik bør du bære vesken din

BYTT UT DEN LILLE: Til høsten får du endelig plass til litt saker i vesken din igjen. Her viser Carin Wester (høyre og venstre) og Marimekko (i midten) frem sine nyheter under Stockholm Fashion Week.  Foto: All Over Press
BYTT UT DEN LILLE: Til høsten får du endelig plass til litt saker i vesken din igjen. Her viser Carin Wester (høyre og venstre) og Marimekko (i midten) frem sine nyheter under Stockholm Fashion Week. Foto: All Over Press Vis mer

Til høsten skal veskene synes

Ifølge designere som Hunkydory og Marimekko, som har holdt visninger under Stockholm Fashion Week denne uken, er det nemlig maxi-vesken som gjelder fra høsten av.

Og her er det snakk om så store vesker at du nærmest kan flytte inn i dem.

– Mange av veskene som har blitt vist under Stockholm Fashion Week er helt enorme, forteller KKs mote- og skjønnhetsredaktør Silje Pedersen:

– Det er ganske morsomt, for denne våren og sommeren skal jo veskene være bitte små, og gjerne i firkantet boksform hvor du kun får plass til en leppestift. Til høsten er det helt motsatt, da skal de være kjempestore. Her kan du nærmest bære rundt alt du eier.

Følg Silje på moteukene på hennes blogg på KK.no!


LES OGSÅ: Derfor elsker vi dyre vesker

Flere store vesker

Trenden hos Hunkydory var store, gjerne litt futuristisk-inspirerte clutchvesker som du bærer under armen, mens hos finske Marimekko var det oversized shopper-vesker som dominerte.

Og Pedersen tror vi får se flere store vesker under de kommende moteukene.

– Ja, det blir nok flere store vesker tipper jeg. Og det er dette som er så morsomt med moteindustrien, én sesong er det de små veskene som gjelder, og neste er det de gigantiske. Det forandrer seg så fort, man blir aldri lei, sier hun.

LES OGSÅ: Er dette verdens rareste it-veske?

SMÅTT ER HOT: Under vår/sommervisningene for 2013 i høst, var det tydelig at det er den knøttlille vesken som er vårens "must have". Her fra Chanel, Versus og Alexandre Herchcovitch.  Foto: All Over Press
SMÅTT ER HOT: Under vår/sommervisningene for 2013 i høst, var det tydelig at det er den knøttlille vesken som er vårens "must have". Her fra Chanel, Versus og Alexandre Herchcovitch. Foto: All Over Press Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer