Blush:

Tilbake til 80-tallet: Nå er det særlig ett sminkeprodukt som gjelder

Hvem har sagt at «less is more»? Denne sminketrenden er verken komplisert eller tidskrevende, og er flatterende til alle aldre.

BLUSHDRONNING: Kylie Jenner er som kjent ikke beskjeden når det gjelder bruken av blush - og vi elsker den friske, unge looken det gir. Jo mer, jo bedre! Foto: NTB
BLUSHDRONNING: Kylie Jenner er som kjent ikke beskjeden når det gjelder bruken av blush - og vi elsker den friske, unge looken det gir. Jo mer, jo bedre! Foto: NTB Vis mer
Publisert

Rouge, blush … kjært barn har mange navn. Det friske sminkeproduktet kommer i mange farger, toner, fasonger og teksturer. Og det siste året har blushen på alvor gjort sitt store comeback.

En sminketrend vi har sett mye av den siste tiden er nemlig mye blush!

Kjendiser som Kylie Jenner har lenge vært en tilhenger av den 80-tallsinspirerte looken, hvor blushen legges fra tinningen og til helt under øyet. Gjerne i en kald, knallrosa farge.

Back to the 80s

Blushtrenden tar oss rett tilbake til det glade 80-tallet. Tiden hvor spreke farger ikke var til å komme unna. Kvinner kunne gå i dress og menn gikk gjerne en mer feminin retning i klesveien, som et symbol på likestilling. Ikke ulikt moten vi ser i dag, og da er det heller ikke rart at sminketrenden henger seg på.

Sminken skulle være mye, med masse forskjellige farger og overdrevent mye rouge – noe som nærmest ble sett på som kunstnerisk. Heller ikke ulikt det vi ser i dag.

Ikoner som Madonna og prinsesse Diana var datidens store trendsettere, og vi titter gjerne på bilder av dem for en referanse til den friske trenden vi ser igjen i dag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer